Detektory kouře - kde všude je mít instalované?

Kuchyně je jasná, tam to snad dokonce být musí. Co ale třeba koupelny, tam jsou často spotřebiče (fény apod), které douvedou být zdrojem požáru. Co technická místnost? A co vlastně i ostatní pokoje? :o) Třeba pokoje by mi před nějakou dobou přišly jako blbost, ale s ohledem na to, kolik techniky má dnes baterie, které v čase můžou nečekaně vzplanout, si říkák, jestli už raději nemít čidlo v každé místnosti...
Odpovědět
Máme v projektu, respektive v Požárně bezpečnostním řešení stavby, že musíme mít jeden, a to v chodbě (umístěno v části vedoucí k východu). Dle zprávy od hasičů do 150 m2 jeden stačí, pokud je víc m2, tak už se dávají dva.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak záleží kde to máte mít podle projektu/ požární zprávy. . My to měli mít v zádveří. Takže v kuchyni to nemělo ani být. Kvůli kolaudaci jsme tam museli mít čidlo na baterky protože tam není nic, co by mělo za normálních okolností chytnout, kromě psa. 😀 jelikož partner montuje zabezpečovačky, Tak záleží jak je dům i veliký. Ale standardně se to dává obývák/kuchyň. Ideálně dál od kuchyně protože je to fakt až moc citlivé. Pak třeba technická. Ale jinak jinam ne. Ono se to poměrně prodraží a když budete mít levnější “připojovací balíček” tak vám jenom pípne v aplikaci že se něco děje. Nikdo Vám volat ani nebude. Takže záleží na tom, jestli budete na telefonu, v blízkosti telefonu apod. Spíš se víc dávají potopná čidla. Za myčku, pračku, bojler apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@robertpok Máme ho mít přesně jak @calumka a to v zádveří a jeden ks. Řídil bych se dle pbo
Odpovědět
My mame v kazdem pokoji (detske, pracovna, loznice), na tom trval manzel (jeden nikdy nevi), pak v obyvaku s kuchyni, technicke a mozna i na chodbe, to ted ani nevim a ve venkovnim skladu. Proste skoro vsude.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?