Orientační elektroměr po dobu stavby - zkušenosti

Prosím o radu. Kdo jste byli po dobu stavby připojeni na elektriku od souseda, nebo rodičů? Měli jste nějaký orientační elektroměr? Nebo jak jste toto řešili?
Odpovědět
Jsme připojený na pantatu a nějak to neřešíme. :-) Pro dobré vztahy a pozdější se vyhnuti vycitani, není podružný elektroměr na škodu, počítejte ale s investici za 3 fazovy tak 1500 Kč.
Odpovědět
@specnaz84 Děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
s rodiči bych se dohodla na nějaké měsíční částce, ono se to nezdá, ale ta spotřeba se projeví, u sousedů dle povahy vztahů :) na elektroměr se můžu zeptat manžela, ale zase já bych spíš dala ty peníze sousedům než za elektroměr
Odpovědět
To jsme chtěli, bude to jen na 2-3 měsíce, pak už bychom měli elektriku svoji. Rodiče to neřeší, ale švagrová, která tam bydlí také s rodinou, prý zrovna letos šetří a bojí se aby na nás nedopláceli :-| tak proto ...
Odpovědět
Profilova fotka
hmm tak víte jaká byla spotřeba loni a co bude navíc prostě zaplaťte... ale chápu tahanice v rodině, když není vůle vyjít si v stříc na obou stranách nestojí za 1500 já se manžela večer zeptá, jeslti by nedal nějaký tip jak to vyřešit, je elektroinženýr tak uvidíme jak se vyzná ;)
Odpovědět
@tulda27 moc děkuju. Koukali jsme na takový ty orientační elektroměry do zásuvky, cca 300,- ale netušíme jestli by to stačilo. Jestli nejsou stavěný jen na to, aby člověk zjistit kolik mu zrovna žere lednička...
Odpovědět
Profilova fotka
okok dám mu to ke konzultaci :) měl by se v tom orientovat - nemáte odkaz na konkrétní produkt? ať to nehledám případně udělejte švagrové tabulku se spotřebou jednotlivých zařízení co budete používat a hodinami, co poběží ;)
Odpovědět
Kupte normální digitální elektroměr na DIN lištu a po skončení stavby si jej dáte do svého rozvaděče například jako přehledové měřidlo pro spotřebu TUV a topení... třeba tohle: http://www.zbozi.cz/vyrobek/elektrome...
Odpovědět
Koupil jsem bazarove stavebni rozvadec (2x 380V 32A, 2x220V, proud.chranic, 800,- ), do nej 3F hodiny (bauhaus 900,- nove), napojil na souseda. Za dva roky spotreboval 1 MWh. Po skonceni zase prodam.
Odpovědět
moc děkuji všem za odpovědi ;-)
Odpovědět
@klarka9999 Oprava. Elektromer stal 489,- ( http://goo.gl/pY2t9H ) , rozvadec 1200,- + kabel az k sousedovi 20m za 700,-. Pripojeno k sousedovi, u nej take premosteno ficko, jinak to vyhazovalo. Kazdopadne je dobry mit svuj chranic aby se nevyhazoval soused kdyby neco. Vse utahnul a slape spolehlive. Za me dobra investice a myslim, ze v pohode prodam dal. Jo a pozor na pocet koliku u 380V, dnes je vse 5ti kolik ale najdou se starsi zarizeni (napr. michacka) na 4kolik, jde redukovat ale ....dal google. Tady je foto, zasuvky jsou zespodu. http://www.jpeg.cz/images/2016/08/04/...
Odpovědět
Profilova fotka
Žena mě sem poslala s tím, že mám napsat odpověď. Po pravdě řečeno pokud nemáte elektrotechnické vzdělání a praxi, tak si určitě nezapojujte elektroměr do rozvaděče sami a sežeňte si elektrikáře. Neříkám, že je to věda, ale jde o bezpečnost. Viz výše zmínka o přemostěném proudovém chrániči ... to rozhodně není věc, která by se měla někomu doporučovat. Ondřej
Odpovědět
Článek se načítá
jo, to je pravda. Nic nedoporučuji, jen informuji, jak to mám, dle zadání dotazu. @tulda27 trošku nechápu proč se žena ptá, když má doma elektrikáře ale jinak ok ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já (žena) jsem uživateli klarka9999 slíbila, že se svého muže elektrikáře zeptá na názor, tak ho sem napsal :), musím řict, že právě proto, že mám doma elektrikáře mi přišlo lepší, aby na to kouknul, když se v tom orientuje. Já osobně mám z elektřiny respekt. Není to jako rada jakou si vybrat žehličku, měli by to řešit lidé co tomu rozumí. Protože jde o život :). A i manžel by se poradil s elektrikářem jak to vyřešit (on dělá jiné věci než přímo elekrické rozvody). Jinak k těm orientačním elektroměrům co jste psala - problém bude hlavně v tom, že jsou jen na jednu fázi, takže na zařízení co potřebuje 3 fáze (míchačka apod.) už Vám to nepomůže. A případně jukněte na jaký jsou příkon, aby to stačilo na nejsilnější spotřebič co připojíte - co vlastně plánujete připojovat? :) ať ta diskuze dostane nějakou vypovídací hodnotu. A pohyblivý přívod (teda napojení se prodlužovačou :)) smí být do 50 m. A pak už by se to mělo řešit přes rozvaděč (uff snad jsem to přetlumočila správně).
Odpovědět
@tulda27 nojo, je to zamotany, clovek aby si pomalu kreslil graf, kdo kde a s kym :-D Toz pardon. Nekdy to taky byva tak, ze ta kovarovic kobyla chodi jaksi bosa, ze :)
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik no já bych právě řekla, že u nás je spíš tak, že si kobylu okováme, ale když jí bolí břicho zavoláme zvěrolékaře nebudeme se pouštět do věcí, co mají dělat odborníci ;) ono dokud se nic nestane je to pohoda, ale zrovna u elektřiny se spletete jen jednou.
Odpovědět
@xavik moc děkuji, tohle ukážu muži, myslím, že to hravě pořeší :-)
Odpovědět
@tulda27 děkuji, sami určitě né, ale aspoň víme co říct elektrikáři až dorazí.
Odpovědět
Profilova fotka
to jsem ráda :) ať se daří!
Odpovědět
@tulda27 zedník řekl, natáhněte kabel ať si mám kde připojit vrtačku, popř. míchačku, a hlavně rádio :-D jinak od zásuvky to máme asi 25 m. Do začátku to stačí a pak už bude snad vlastní elektřina. Takže nechám jim přečíst co jste mi poradili a uvidíme. Každopádně děkuji vám všem.
Odpovědět
Tož pokud se jedná o zhotovení hrubé stavby dočasně na dva tři měsíce než Vás připojí, pak toto přece netřeba takto složitě a nákladně řešit podle mne. Příklad: Začali jsme, na elektroměru bylo kolem 10kWh, dostali jsme to celé pod střechu, bylo okolo 100kWh (svářečka, míchačka flexy, radio atd. pravda, kafe jsme si tam nevařili) To byla spotřeba za půl roku, může být. Těch 100kWh řešit takto nákladně, to se nemůže vyplatit, to bude při D01d tak 700Kč. Pokud máte připojení jen na dva tři měsíce, vražte sousedovi měsíčně za elektriku ze dvě stovky a vůbec to neřešte. Jen ta opatření na měření Vás vyjdou možná dráže než spotřebovaná elektrika, a soused může být jen rád.
Odpovědět
@ondra_cha Právě proto jsem chtěla koupit jen nějaký orientační meřák. Budeme napojeni na rodiče, kteří by to neřešeli, ale ... v domě s nimi bydlí ještě švagrová s rodinou, mají společný elektroměr, a ta už to řeší! Jó, lidská závist a nepřejícnost je někdy neskutečná. Po dobu hrubé stavby než připojíme popř. elektrokotel spotřebujeme dle stavitelů max. 1500,- pak už bude vlastní odběr. No říkám uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste jí dát tedy opravdu pak částku, o kterou bude roční spotřeba vyšší než předchozí roky, pane bože to musí přeci každý pochopit :). Co hodně vína? nepomohlo by? :) Držím palce! Není nějaký blízký soused přejícnější?
Odpovědět
@klarka9999 Podle stavitelů, však Ti to říkají jasně, já jsem to jen odhadl, dvoustovka za měsíc toto vyřeší úplně i s rezervou a závistí druhých, ale to už je jiná věc, však tam ani stovku za měsíc nespotřebujete, toto fakt nechápu, kde berou názory na to, jak se jim spotřeba v domě zvýší, to je nesmysl.
Odpovědět
@xavik To, že sousedovi vypadával chránič značí na závadu v elektroinstalaci nebo chybu v zapojení. A ta největší kravina je to přemostiti místo toho, aby se to vyřešilo. A ještě větší blbost je svoje hrdinství vypisovat na internetu, kde se toho může chytnout někdo kdo tomu nerozumí. Když se dívám na ten váš antoníček tak se ani nedivím, že to sousedovi padalo pokud je to takto napojené na souseda. Můžu vás ubezpečit, že starší 3f míchačka v žádném případě nevyhazovala chránič a pokud jo tak už to ohrožuje zdraví, protože někde uniká proud. Pokud si chce někdo vyzkoušet masáž srdce na stavbě ať ten chránič vyřadí, protože v prostředí, kde se šlape po kabelech, padá na ně různé nářadí je k neštěstí kousek. @tulda27 Naprostý souhlas. @klarka9999 pokud máte antoníčka tak doplnit orientační odpočtový 3f elektroměr na din lištu a máte to bez potíží. Stejně antoníčka později prodáte. Nebo se podívat na aukční portály. Zde je za 300Kč http://aukro.cz/elektromer-i638407319... stačila 1min hledání.
Odpovědět
@dyrup zapojoval to elektrikar, to premosteni jsem napsal zjednodusene, provedl vic veci. Premostil mozna jen tu zasuvku, na ktere mam trvale rozvadec a nejak se resilo, ze to ma jen jako 4kolik a ke me jde 5ti kolik, ja uz nevim, je to 2 roky zpatky. Nejedna se o hrdinstvi, psat na internet muzu, co chci, moralizovani si nech pro svy deti. Odpovedel jsem na dotaz strucne a vecne, neni treba rozebirat elektrinu do mrte, tazatelka neni zadnej hlupak a nebude urcite zapojovat nic podle meho strucneho popisu, o pripojeni stavy tu ani nejde, ale o reseni elektromeru! Ten mam taky dobre a vse slape bez problemu uz 2 roky i s dost starou 3f michackou, karavanem a 30m snurou 220V.
Odpovědět
No tak koukám, že je to tady samý "odborník". Orientační elektroměr ? Co to je??? Snad podružný elektroměr. No a vrazit sousedovi 2 stovky, tak to by jste vážení byli sakra levní.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?