Pohybový senzor nočního světla - problém

Zdravím, mám v chodbě naistalované noční osvětlení a dva pohybové senzory Elektrobock IR28B Profi v serii a čidla mi samovolně spínají... Dlouho jsem s tím zápasil a nakonec se povedlo seřídit, kdy to asi měsíc fungovalo. Potřeboval jsem ale prodloužit čas svícení a jakmile jsem na to "šáhl", tak už to zase samovolně spíná.... Citlivost mám na úplném minimu a stejně. Psal jsem i výrobci a prej to může se pnout i průvan. Žádný průvan tam není - novostavba, všechny okna a dveře zavřené. Napadá někoho co s tím? Je možné že je jeden se senzorů špatný z výroby? A to hlavní, můžete doporučit konkrétní alternativu, kterou bych tyto "zázraky" mohl nahradit? Díky!
Odpovědět
@ossci řešil jsem stejný problém u rodičů. Čidlo electrobock zapuštěné v sádrokartonovém podhledu (nad ním parotěska a izolace) a samovolně spínalo. Musím teda přiznat, že většinou když bylo venku větrno s nárazovým větrem (ale taky novostavba, okna zavřená, průvan nebyl cítit). Dostal jsem tip i na to, abych zkusil čidlo s větším rozsahem nastavení citlivosti na světlo, ale to k ničemu nevedlo. Nakonec se to vyměnilo za kombinované čidlo (dovezl ho známý el. z německa, značku teď nevím) a od té doby klid. Je teda ale o poznání dražší.
Odpovědět
@ossci bohužel některé senzory to dělají chce to zkoušet řešil jsem to už několikrát světlo s čidlem nad dveře. Většina spínala samovolně nebo stačil vánek. Ale nakonec jsem přišel na světlo které nesepne ani pohyb větví. Někdy to děláji i pulzy ve vzduchu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?