Cena za lešení na zateplení EPS

Zdravím, je tu někdo kdo si řešil řešení na zateplení domu EPS sám a na práci měl firmu? Zají má mne kolik Vás lešení vyšlo. Mám Dům 12 x 8,5 m na 2 NP, obdélník a udělal jsem tu chybu, že jsem si řešil vše zvlášť. Lešení budu mít už 2 měsíce a zaplatil jsem již 70 000 Kč a počítám s tím, že to bude možná asi ještě další měsíc, protože firma, která to děla se podle mě už fakt vymlouvá na déšť. Navíc chtěli lešení široké 1 m, které je 2x dražší a kolem celého domu. Ve smlouvě mají max 3 měsíce a to se ještě pořádně podívám, jestli tam není něco o počasí. Přijde mi, že mám snad nejdražší lešení v historii zateplování rodinných domů.
Odpovědět
@radimir Lešení nás stálo na měsíc (rok 2020) 30kKč včetně montáže a demontáže. Klasika trubky.
Odpovědět
@kofejn a jak douho jste jej měli?
Odpovědět
Měsíc 27.07.2020 bylo postavené, 23.08.2020 se dělala finální fasáda a do pár dnů bylo dodělané i plechování střechy.
Odpovědět
@radimir to nemáte nejradši tak to bohužel je je chyba to řešit zvlášť. Když jsem to řešil loni stim že si tu zateplovacku budem dělat sami čili bude to na dýl ( nakonec to trvalo 4 měsíce) tak jsem si spočítal že levněji vyjde si to lešení koupit. A pak třeba ještě půjčovat. Ale nakonec jsem sehnal lešení od známého za flašku. U vás by to bylo stejně kdyby jste si lešení koupil tak za něj dáte nějakých 85 tisíc.
Odpovědět
@radimir když si něco kolem baráku děláš sám, tak se lešení nepůjčuje, ale kupuje ... měl jsem lešení kolem baráku 3/4 roku (půl času přes zimu) ... to bych se nedoplatil .. a ještě se na tom dá vydělat 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Já koupil 5 kostek haki bez podlazek za 30 k a podlážky udělal ze zbytků prken 😉 , jinak bych se za lešení nedoplatil. Jinak se běžně počítá cca 10 k doprava a montáž, cca 10 k doprava a demontáž, pronájem 2 Kč/ m2 den..
Odpovědět
@xkarlos Ale já si to nedělám sám, měl jsem doporučenou firmu, která ale nemá svoje lešení a ten co mi je doporučil lešení má a pronajímá jej. Opravdu jsem ale netušil že to budou dělat 3 měsíce a to si začínám myslet že minimálně, protože když jedna předpověď hlásí že možná spadne 0,1 mm, hned že se nemůže dělat, podle mě výmluva. Navíc jejich požadavek byl lešení kolem celého baráku široké 1 m. Zase jsem dal na známé a nespočítal si to pro jistotu. Někdy si říkám, jestli se na mě nedomluvili, ale to si myslím, že by si zas nedovolili. Jako ve smlouvě mají ty 3 měsíce , tak to jim určitě řeknu, že každý den navíc pronájmu jim strhnu. Nejradši bych jim řekl, že jim strhnu i ty dny kdy nepršelo a nebyli tam, pokud samozřejmě nebyl hlášen silný déšť. Někdy mě i napadá že bych je poslal pryč a zkusil sehnat někoho jiného, kdo by byl ochoten dělat i když není počasí zrovna na grilování. Je zatím nakotven EPS a plochy + rohy v perlince. Chybí do perlinky okna a zateplit špalety a finálka. Dal jsem jim zálohu 80 k.
Odpovědět
@radimir ty kráso... :-/ Nezávidím Vám to a pro nás je to velké poučení. Přitom dle všeho zbývá práce, která je pro sehranou partu na pár dní...
Odpovědět
@rumcajk Jako já to tak mám celou stavbu. Některé věci jsem si zavinil sám, protože jsem se v tom nevyznal, ale hlavně vím, že buď si to člověk udělá celé sám a nebo si s firmou dohodnout ucelené práce se vším všudy. Navrhni cenu a termín a když se dohodnem, vše ostatní je tvůj problém. Žádné zálohy dopředu, vše kontrolovat a jakmile není něco v pořádku strhávat. Hlavně se vůbec nespoléhat, že je někdo známý a udělá to za dobrou cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?