Fasáda porostlá zelení - pavouci

Ctěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s porostlou fasádou. Moc se mi to líbí a dost nad tím uvažujeme pro a proti jsem si tak nějak nastudovala jediné s čím mám velký problém jsou pavouci. Mám hrůzu z pavouků tak by mě zajímalo jak až moc se jejich výskyt zvětší?
Odpovědět
Bydlím v bytě v centru Prahy a pavouků je tu mnoho. Předtím jsem bydlela na kraji města, všude hromada zeleně a pavouci téměř žádní. Takže je to asi i trochu o náhodě. Ale existují jakési odpuzovače pavouků, pokud by bylo nejhůř.
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče taky mají porostlou fasádu a pavouci tam jsou. Jakmile to prorostlo i kolem balkonu, už jsem tam ani nechodila, pavouky nesnáším.
Odpovědět
@kimimarki a lezou jim i dovnitř? Myslíš, že je to prostě znát, že je to tou zelení?
Odpovědět
Profilova fotka
@ccelest No, lezou, když jsou otevřené balkonové dveře. Podle mě to je tou zelení, dělají si tam pavučiny a je jim tam hej. Osobně bych to nechtěla. Pak taky záleží na tom, jak moc se jich bojíš. Já se jich štítím, vadí mi, když je vidím i přes okno.
Odpovědět
@kimimarki bojim se jich strašně, bojim se jich tak, že je nedokážu ani zabít. Tak díky necháme obrůst tak maximálně garáž.
Odpovědět
Barák porostlý máme a pavouky doma také, ale spíš jen ty nohaté a ty jsem v té zeleni ještě nikdy neviděla. Máme loubinec. Když kvete, je plný včel a říkáme, že nám bzučí barák. Občas nějaká chudinka zabloudí otevřeným oknem i dovnitř, ale na nikoho neútočí, jen hledá zběsile cestu zpátky. Teď přes zimu je obalený kuličkami a krásně si na nich pochutnávají kosáci, občas jich přiletí třeba deset najednou, takže je docela veselo. A v létě to listí opravdu dobře chrání dům před prudkým sluncem a i před deštěm. Ale je pravda, že při kvetení je na chodníku pořádný svinčík z odkvetlých květů a na podzim z toho je fůra opadaného listí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?