Podbití ze sádrokartonu nebo ze dřeva?

Poraďte, aktuálně to řešíme a jsme v koncích. Někdo radí dřevo nebrat, protože pracuje, kroutí se, musí se ošetřovat. Další varianta je sádrokarton a přes něj fasádu, to ale zas popraská ta fasáda ve spoji. Prosím poraďte.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme podbití ze dřeva a je pravda,že to dřevo pracuje,je např.slyšet praskání,ale my jsme spokojeni a hlavně se mi to podbití ze dřeva líbí:-)takže kdybych se měla rozhodovat znova,určitě bych byla pro dřevo:-)
Odpovědět
Profilova fotka
za mne jednoznačně ze dřeva...ano dřevo pracuje...když jsme se nastěhovali do baráku tak to bylo hodně slyšet kor v noci ( praskání ) ale teď už se nám to hodně dlouho nestalo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak za nás jednoznačně dřevo NE. Pokud to neudržuješ a pravidelně nenatíráš, tak to vypadá za chvíli dost ošklivě. My budeme mít podbití z cetris desek, které se ještě právě přetáhnout polystyrenem, aby se netvořily praskliny a pak to celé bude přetažené fasádní barvou. Nám se to tak prostě líbí, ale je to bohužel dražší varianta. Pokud chcete ušetřit, udělejte podbití z palubek.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdo si pořídí dům musí počítat s tím, že na něm bude práce a tedy nějaká údržba, takže byť se musí natírat, zas tak často to není, tak za mě dřevo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sádrokarton a přes něj fasádu? to jsem ještě neslyšela. Vím, že se to bělá z OSB desek. my máme podbití z palubek a líbí se mi to. Záleží ale i na tom, jaký styl domu máte...
Odpovědět
My jsme rozhodnutí z desek,něco jak sádrokarton :-) vypadá to super...vybírám kombinaci bílou fasádu a to podbití asi světle šedé.Příští měsíc začínáme zateplovat i ty desky,tak můžeš nakouknout jak to vypadá ;-)
Odpovědět
Podbití máme také nějaké desky (ale sádroš to neni) Omítka světlouce šedá, podbití a sloupy tmavší šedá. Podle mě to vypadá dobře (kukněte do albíčka) a hlavně je to bezúdržbové. Spokojenost. :-D
Odpovědět
SDK nepatrí na podbitie!!! Tam dajte OSB dosky alebo XPS. Na to omietku. Bezúdržbové a stabilné.
Odpovědět
Profilova fotka
Sádrokarton opravdu nepatří na podbití! Máme palubky a jsme spokojeni, i když u nás na starší barák nic líp nesedělo. Sousedi dávali XPS desky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@mavor Zdravím. Bylo by možné zjistit, jakým způsobem sousedi připevňovali ty XPS desky? Řešil jsem 12 mm OSB, na to 3 cm polystyren, to přetáhnout perlinkou a na to fasádu, ale ty XPS desky se mi zdají lepší, rychlejší a jednodušší. Můžete se na to optat, prosím? Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?