Pruhy na fasádě

Zobraz úvodní příspěvek
Anonymní autor
Autor diskuze
Dobrý den. Chtěl bych se poradit, mám novou fasádu na domě a když na ní přímo zasvití slunce, jsou vidět spoje perlinky. Dle firmy je to v pořádku, vysvětlení jsem dostal - Fasáda byla vybroušena kvalitně , na fasádu dáváme 1 vrstvu lepidla do které vkládáme perlinku a následně provádíme ještě 1 vrstvu . takže na fasádě jsou 2 vrstvy . To znamená že je to dostačující vrstva. Používáme na perlinku lepidlo webertherm klasik z důvodu větší hrubosti zrna v lepidle, Tím dosáhneme ještě větší vrstvu lepidla. Bohužel s tím nic nenaděláme , víc by vám to zakrylo hrubší zrno omítky , ale my jsme se dohodli na omítce kterou na domě máte... Ano, omitku jsem odsuhlasil, ale vžádném případě jsem nedostal varování, že bych mohl mít takhle fušerskou fasadu. Je možný nějaky postup, nebo je to opravdu v pořadku a velké firmy dělají takové omítky ? Děkuji za případné odpovědi.
Odpovědět
1
2
Normálně to jistě není. Vždyť když si jednou nechám udělat fasádu, která mimochodem není ani zdaleka zadarmo, tak chci, aby vypadala dobře v jakoukoli hodinu a při jakémkoli úhlu dopadu slunce, ne? Držím palce, aby to s reklamací vyšlo, i když tuším, jak to dopadne.
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpověď na příspěvek od alesok:

Normálně to jistě není. Vždyť když si jednou nech…
@alesok Zdravím. Díky. Dám pak vědět jako dopadlo a jak se firma k tomu postavila.
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpoveď na príspevok:

@alesok Zdravím. Díky. Dám pak vědět jako dopadl…
Tak reklamace neuznama. Dle firmy je vše v pořádku a podle norem, během realizace jsem neřekl žádnou námitku a vše podepsal.A že finální vzhled povrchové úpravy ETICS je materiál ručně zpracovávaný na stavbě a možné případně nepřesnosti či odstínové nijance nejsou dle dodavatele systému možné vnímat jako porušení TP. Jedná se ve skrze o éstetickou záležitost, která je závislá na pozici oslunění resp pozici pozorovatele a je časově omezená.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

Tak reklamace neuznama. Dle firmy je vše v pořádk…
Nečakal som od nich nič iné, vy by ste sa priznali a strhávali kvôli tomu celú stenu omietky? Teraz už ostáva iba zapojiť nezávislého odborníka, ktorý to posúdi a na základe posudku sa môžete súdiť. U mňa behal dozor po lešení s metrovou vodováhou a označoval všetko, čo bolo nad 2 mm a to bol údajne dosť zhovievavý, hovoril, že správne by mal označiť už 1 mm. To bolo ale iba v lepidle pred finálnou omietkou, takže to šlo jednoducho opraviť. Tu proste fušeri nezbrúsili prebytok lepidla na spojoch perlinky, to už teraz jednoducho opraviť nejde.
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze

Odpověď na příspěvek od roman_:

Nečakal som od nich nič iné, vy by ste sa priznal…
@roman_ Jo, že jsem si nevzal ten dozor byla chyba. Tak snad to bude varovani pro ostatní, že i ověřena a známýma doporučená firma se musí nechat kontrolovat. K té reklamaci, očekával jsem, že aspoň někdo z firmy přijede a zkusí to změřit a vysvětlit mi to.
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

@roman_ Jo, že jsem si nevzal ten dozor byla chyb…
Pozvat jak řečeno nezávislého odborníka a ještě se obrátit na technickou podporu Saint Gobain (Weber).
Odpovědět

Odpoveď na príspevok:

@roman_ Jo, že jsem si nevzal ten dozor byla chyb…
Vím že vám to moc nepřidá ale když jsme stavěli tak jsem obešel desítky novostaveb a nikde jsem tohleto neviděl. Ani u nás na baráku a to mi to dělali ne zrovna nejzkušenější UK...
Odpovědět
Pokud jste s tímto výsledkem nebyl seznámen předem, je to trochu nešťastné, že jste nebyl informován o možných následcích. U kvalitních omítek by měly být spoje perlinky skryté a vzhled fasády by měl být co nejvíce jednolitý.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wartx:

Pokud jste s tímto výsledkem nebyl seznámen přede…
@wartx Jak by mohl být s tímto výsledkem předem obeznámen, když je to udělané tak, jak by to udělané být nemělo?
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze
Zdravím, zatím čekam na vyjadření ze strany Weber, jestli to budou vůbec řešit ...
Odpovědět
Anonymní autor
Autor diskuze
Zdravím, tak jen update, Weber se k tomu vyjádřil tak, že si mám pozvat buď soudního znalce, nebo zkusit oslovit nějaký dozor. Zkusím ten dozor, jestli je v jejich silách něčí zjistit.
Odpovědět
Profilova fotka
Slovou soudního znalce bude mít větší váhu, šel bych spíše za ním.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?