Zatečení nad novým oknem novou fasádou...?

Zdravím všechny a prosím o názory zejm. znalé věci, jak je možné a kde se stala chyba, že takto zateklo dovnitř (nová okna, nová fasáda). Dveře s předsazenou montáží na kompozitní kotvy, zateplení 30cm polystyrenem. Moc děkuji za názory všem.
Odpovědět
@raadim Plochá či pultová střecha?
Odpovědět
No...důležitá informace,díky, to mi nedošlo, je to štítová stěna domku s podkrovím. V podkroví není na stěně zatím nic vidět, teda včera nebylo.
Odpovědět
Štítová stěna překdpokládám bez přesahu. Měli jsme něco podobného na baráku, kdy to sice nešlo do okna, ale v kaslíku a na soklu voda vidět byla. Příčinou bylo napojení zateplováku na bednění střechy v kombinaci s nízkou okapnicí a vhodného směru větru. Opravilo se to nalepením bitumenového samolepícího pásu (ještě podpořeného izolatérskou horkovzduškou) do okapničky k fasádě. Celou zimu to už bylo v pohodě
Odpovědět
@kofejn Jj, bez přesahu, taky bádáme je možnost přes střechu. Ta okapnička nás nenapadla. Je tam pod taškami...Úplně tomu nerozumím, kam že jste to, prosím, nalepili ten pás???Díky moc 🙂
Odpovědět
@kofejn omlouvám se,teď po sobě čtu tu skvělou formulaci. 😎
Odpovědět
@raadim Na fotce tam je vidět kousek toho pásku, budu muset nahoru :/. Možná to chtělo přetáhnout perlinku přes latě, do kterých se šroubovala okapnice. Tenhle detail jsem nikde nenašel.
Odpovědět
@kofejn Díky moc, už to vidím. My tam nemáme tak velkou mezeru. Zespodu to vypadá, že omítka je zatažená až k plechu, ale asi to není úplně dokonalé všude. Bohužel jsme nenafotili z lešení více, jen na této fotce je to vidět. Každopádně díky za tip na místo, kudy by mohlo zatéct.
Odpovědět
Profilova fotka
@raadim nějak se mi nezdá tvar té okapničky. Dá se dostat nějak pod střechu ? Jestli to neteče někde jak je detail okapnička, krajová taška a folie.
Odpovědět
@slamer Díky za reakci, až tam někdo poleze, tak shora. Jak to tam v reále je, nevíme. Asi to bude oříšek. Ještě řešíme parapet okna nad vchod. dveřmi, pokud ne přes parapet, tak někde shora...okapnička×napojení fasády, střecha...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?