Dofinancování hypotéky

Profilova fotka
Ahoj, určitě nejsem první, ani poslední, kdo přemýšlí jak dofinancovat hypotéku. Hodnota nemovitosti (pozemek + výstavba dřevostavby), kterou máme vybranou je cca 2 700 000,- (pokud vyjde odhad stejně jako kupní cena), LTV 90% a našetřeno máme kolem 100 000,-. Jak vyřešit zbývající "vlastní úspory"? :-) :-) ČNB nám udělala pěknou čáru přes rozpočet, bohužel v době, kdy byly ještě 90-100% hypotéky jsme se ke koupi teprve rozhodovali. Dávejte své rady a tipy.
Odpovědět
Dobrý den, zkuste se podívat na půjčku pro od Wüstenrot, mají tu uvedeno, že lze použít na dofinancování hypotéky https://www.wuestenrot.cz/uvery/pujck... zatím s touto půjčkou nemám osobní zkušenosti, ale chceme letos kupovat pozemek a v příštím roce stavět a taky budeme muset taky najít způsob jak dofinancovat hypotéku, protože 10-15% z VLT sami jen tak nenašetříme. jinou možnost "půjčky" na dofinancování hypo jsme zatím nenašla, banky ani stav.spořitelny to neposkytují - hodně lidí mi radilo, že to to šlo dofinancovat úvěrem ze stavebního spoření, nicméně "naše" česká spořitelna to ráně zamítla, že nám na to půjčku ze stavebního spoření nedá
Odpovědět
veškeré nezajištěné úvěry ze lze použít na dofinancování, jen bych to bance řekl jak to plánujete, někdy si banka dává do podmínek co a jak.
Odpovědět
Doporučuju kontaktovat nějakého finančního poradce, např: www.honzovahypoteka.cz (nepište panu Šibřinovi, je to hrozný idiot). Případně vám mohu doporučit svou poradkyni, která je ze středočeského kraje. Můžete si vzít v podstatě libovolnou půjčku (bacha na to, aby vám potom dali hypotéku, všechno s bankou konzultujte, protože v tu chvíli budete mít další výdaj a mohl by to být problém). A nebo třeba půjčku ze stavebního spoření (nemusíte mít založené nebo tam něco našetřené, jde to i tak). A nebo změňte banku, my máme u EquaBank hypotéku na 95%, ještě někdy do dubna bude možné si 95% vzít.
Odpovědět
ještě do konce března je možné si vzít 85 % (někde už teď najeli na těch 80%), ale dofinancování úvěrem ze stav. spoření je možné, jen se musí počítat do bonity obě splátky (tzn. u úvěru dát do výdajů předpokládanou splátku úvěru ze SS a naopak). Jinak teda nad těch 80/85 to možné stále je, až do 95%, ale s navýšením úrokové sazby
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jste dostatečně bonitní, tak to u některých bank půjde dofinancovat úvěrem ze stavebního spoření. Pokud však nevyjde odhad dle představ, bude se jednat o značnou částku..
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za odpovědi. Budeme se muset domluvit s odhadcem a pokud odhad vyjde tak jak má, sjednat úvěr ze SS. Dívala jsem se na všechny banky a žádná bohužel neposkytuje 95% LTV na výstavbu domu (pouze na koupi nemovitosti).
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcis2 Myslím, že by se ještě nějaká instituce mohla najít, kde by šlo 95 % na výstavbu, ale brzy už bude u všech bank maximum jen 90 %.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?