Financování dřevostavby. Jakou máte zkušenost s hypot.?

Rádi bychom si postavili dřevostavbu a vzali si na ní hypotéku. Zatím jsme se byli ptát ve 3 bankách. Nemáme možnost ručit jinou nemovitostí, a to je trochu u dřevostaveb problém (peníze se vyplácí po splátkách, které ale ne vždy odpovídají výše splátky firmě). Kromě toho se hypotéka na dřevostavby vyplácí až po uzavřené hrubé stavbě, takže je potřeba mít hodně v hotovosti. Aspoň tak nám to bylo řečeno. Někdo s podobnou zkušeností? Nebo můžete doporučit firmu na dřevostavby, která s tím nemá problém?
Odpovědět
To by mě třeba taky docela zajímalo.....
Odpovědět
@linee tak co třeba Rýmařov, tam se platí jen záloha 100tis a zbytek až 30 dnů po dokončení stavby, stavba trvá cca 20dnů.
Odpovědět
@jirka123 Jestli správně rozumím, tak dám RDR 100 tis. a pak zbytek? No, trochu je pak problem, ze si banka nechava tzv. zadrzne, to by mozna take slo. RDR me ale moc nenadchl, hlavne dost trva, nez s vystavbou zacnou. Ale mozna nakonec zustane jako jedina volba.
Odpovědět
@linee jo platí se 100tis při podpisu smlouvy a pak 90% zbývající ceny až po postavení, takže je dost času na zapsání do katastru, odhadce ap. a zbylých 10% zbývající ceny další měsíc. Nevím co je pro tebe dlouhá doba, ale my dům finálně vybrali a smlouvu podepsali v půlce ledna a v půlce dubna začla stavba a 5.5. jsme měli postaveno. Jiní staví dřevostavbu měsíce.... Ale to jen tak na okraj, ptala ses na financování.
Odpovědět
@jirka123 dekuji. Me prave jeste znamy upozornoval na to, ze nektere firmy maji exekucni dolozky. A kdyz se banka s placenim co i o jeden den opozdi, jdou po tobe a vemou ti barak. Tak nevim. Jinak dekuji i za info o rychlosti stavby:)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee ze dne na den ti barák nikde nevezme a už vůbec ne když máš schválenou hypotéku a čeká se jen na převod peněz.
Odpovědět
Setkal jsem se s tím, že Česká spořitelna nabízí pro svoje hypotéky možnost zvolit si variantu pro dřevostavby, kde se počítá s tím, že bude potřeba nejdříve vetší částka, než bude možnost zapsat rozestavěnou stavbu do katastru. Podrobnosti neznám, nevím jestli to mají na webovkách, ale určitě se dá doptat. My když jsme stavěli dřevostavbu, tak jsme to dělali přes úvěr ze stavebního spoření a vím, že to byl docela problém, když firma chtěla na začátek dost peněz a banka nechtěla dát ..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?