Hypotéka na dřevostavbu - zkušenosti

Dobrý den, ráda bych se zeptala těch, co už staví či postavili dřevostavbu a brali si hypotéku. Jakou banku jste vybrali? Měla banka problém, že stavíte dřevostavbu a ne zděný dům? Byl odhad odhadce dle vašich představ nebo byl výrazně nižší než byste očekávali? Případně budu ráda za další poznámky k tomuto tématu. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@p_novakova Je to vždy individuální. Odhady u dřevostaveb můžou vycházet o něco hůře než u zděných domů. Hodně záleží na ukazateli LTV, čím nižší LTV, tím méně problémů.
Odpovědět
Aktuálně stavíme dřevostavbu. HÚ máme od KB. Problém nebyl. Ono to vychází + - stejně.
Odpovědět
Profilova fotka
Momentálně stavíme dřevostavbu a hypotéku máme od KB. Jednu na pozemek, druhou na stavbu a vše bez problému. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dřevostavbu a banka je Hypoteční banka. Úplně stejně jako kočka nade mnou. Pozemek a pak barák.
Odpovědět
Ještě tedy doplním, že máme stejně jako @prochazkovaklariisa
Odpovědět
Profilova fotka
Máme taky dřevostavbu a jsme od samého začátku u KB, ta jediná proti dřevostavbě a jejímu rychlému profinancování neměla výhrady. Třeba u České spořitelny a Monety jsme narazili.
Odpovědět
@ajka85 U spořky nebyl problém s rychlým čerpáním (produkt "rychlá výstavba"), úvěr 2,7MKč jsme vybrali najednou. Takže problémy měli asi s dřevostavbou.
Odpovědět
Děkuju všem za reakce. Vážně jsme uvažovali o Monetě a právě na odhadu, a to kvůli tomu, že je to dřevostavba jsme trochu narazili. Bohužel nám naše hypoteční specialistka neřekla, že by s tím mohl být problém, tak nás to trochu nemile překvapilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@p_novakova Jak dopadne odhad, to se nikdy nedá dopředu na 100 % říci. V jiné bance vám může dopadnout stejně špatně, ale dopředu to nikdy nevíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?