Hypotéka na dům v záplavové zóně č. 3

Dobrý den :) Mám dotaz :) Kupujeme pozemek (z vlastních zdrojů), který se nachází ve 3. stupni záplavové zóny. Na dům, který budeme stavět si budeme brát hypotéku. Je možno na takový dům si vzít hypotéku? Byla jsem dnes na pojišťovně a ti nemají problém dům pojistit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to stejně a není problém, jen teda po nás banka chtěla pojistit dům na celou jeho odhadovanou hodnotu proti povodni.....pojištění je pěkná pálka, ale není to problém... ;-)
Odpovědět
jen blázen chce stavět v záplavovém území a pokud chce, tak všechno jde, když na to má ;-)
Odpovědět
@janina1111 Super dekuji, už jsem se dovolala aji do banky :) Pojištění už mám také zjištěné v Kooperativě :)
Odpovědět
@plaintruth U nás je tady záplavové území skoro všude...máme tady nedaleko vodní elektrárnu
Odpovědět
@cechylucy jak jsem psal, mě je to jedno kdo kde staví, já sám bych nestavěl ani ve 2. zóně, ve třetí už mi to přijde tak, že člověk chce prostě s vodou mít starosti a když chce, tak ať je má, nebo na to má dost peněz a starosti si nedělá a je mu to jedno, že mu jednou za čas proteče voda obývákem, zase je otázka jak jsou ty zóny zrovna v konkrétním místě dobře udělaný, někde je to špatně udělaný a trojka může znamenat v praxi nulovou možnost zaplavení a nebo naopak, pro pojišťovny jen dobře, dají si příplatek a pak když dojde na lámání chleba vyplatí 20% s tím, že nemáte stavět v záplavový zóně a měli ste s vodou počítat a udělat si kolem domu pětimetrovou hráz :-D
Odpovědět
@plaintruth Záplavová zona to sice je, ale nikdy v životě tam voda nebyla, tak asi tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Financoval jsem i nemovitost ve 4. záplavové zóně. Ono taky záleží na tom, u jaké řeky to je. Každopádně je třeba dobře vybrat pojištění nemovitosti, ať to není pálka. A předem s bankou předkonzultovat to povodňové pásmo, může se stát, že některá banka do toho nepůjde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?