Hypotéka od České spořitelny úrok 1.79%

Hezký den všem, máte někdo hypotéku od České spořitelny uzavřenou v nejbližší době? Nabídli nám toto: 3.000 000.- fixace na 8let úroková sazba 1.79% odhad zdarma a vedení účtu zdarma si manžel "vydupal". Sami nám to nenabídli i přesto, že tam manžel má dva účty.... ???OTÁZKA ZNÍ - MYSLÍTE, ŽE TO JE OK???? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii ted s nima jednam o navyseni a uprave hypo se sazbou 1.69% predbezne ji mam schvalenou. takze 1,79 je velmi dobra
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, máme ji aktuálně(včera jsme čerpali) na nižší částku a kratší fixaci, ale úrok stejný - s vedením účtu u nich. Jestli je to tedy už jejich oficiální nabídka je to dle mého OK.
Odpovědět
Zkuste KB. Ted relativne bez problemu davaji 1.69%
Odpovědět
@tulda27 ano je, jen jsme si říkali, že tento úrok nabízí v reklamách a nám paní na pobočce tvrdila, že to máme se slevou díky aktivnímu účtu u nich.... Tak jsem se chtěla ujistit, že to je v pohodě. Děkuji
Odpovědět
@jumpmans super, děkuji :-)
Odpovědět
@logiin nevím proč, ale Komerční banka se mi nelíbí :-) možná proto, že rodiče a vlastně všichni co znám tam účet nemají, ale děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii taky máme fix na 8let, podepsáno nedávno, úrok tuším 1,69 účet zadarmo to byla podmínka, jinak svůj účet mám u KB, zařizoval to poradce, nic sem neobíhal...
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii no to je právě to že v reklamě říkají "Od" zrovna včera jsem si toho všimla. a to je už po té co vám odečtou právě všechny možné "slevy", co jde u nich získat. U nás byl dokonce původní úrok maličko vyšší a přes poradce jsme si ho museli vyhádat, stejně jako aby nám zůstal, když jsme chtlěi kratší fixaci. Ale my žádali "už" v květnu. Měli jsme tu nabídku myslím rozpsanou - úrok (ten byl 2,29) a pak ty jednotlivé slevy (za účet, a ještě za něco, teď si to už nevybavím přesně), ale výsledek byl ten nabízený 1,79 :). Původně jsem myslela, že z toho 1,79 ještě dostaneme tu slevu za účet... :). Ale i tak to bylo dobré a musím říci, že s nimi máme zatím jen pozitivní zkušenost a to jsme řešili změnu zástavních smluv -a bylo to bleskem! (máme u nich už druhou hypo)
Odpovědět
Profilova fotka
a tak možná ještě zkuste tu setinu srazit - máte poradce? U 3 mil. už to něco u dělá cca 250,- Kč/měs. (u nás to nemělo smysl rozdíl by nebyl ani stovka), když ukážete protinávrh spořka na to docela slyší (ale řeší nám to poradce)
Odpovědět
Můžete se dostat pri 3 mil na 1,64 pri fixaci na 5 let, vse zdarma, bez bankovního pojisteni. Fix 8 let 1,75 takže to uz jsou jen drobné.
Odpovědět
@tulda27 poradce nám to právě vyřizoval i měl tu protinabídku, takže se asi vážně níže nedostaneme. Děkuji
Odpovědět
@spaly takže myslíte, že ten náš úrok 1.79 % při osmileté fixaci je dobrý?
Odpovědět
Článek se načítá
myslím, že je to slušná nabídka. Paní na pobočce toho nakecá dost, jen aby by jste se cítili dobře a měli pocit že o vás dobře pečují a nabízejí vám nadstandardní služby, co jinde nedostanete. To už jsem taky jednou zažil. No a hned vedle v jiné bance ta nabídka byla lepší. To ale píšu o jiném bankovním produktu.
Odpovědět
@petrsv1000 a máte také hypo 3.000.000.-? My jsme se právě na tento úrok, co máte chtěli dostat, ale asi to už níže nepůjde. Jinak také máme poradce, který to obíhá a jen včera jsme s paní z banky měli osobní schůzku.
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii jj refinacovali jsme, takže lehce pod 3mil, měli 3,2mil. Možná to je taky 1,79 musel bych se doma podívat, ale i tak před tím sem měl 3,54... :-. takže úrok to je určitě super na dnešní dobu ;-)
Odpovědět
@elodii ano pokud je to bez pojištěni.
Odpovědět
@radim83 však kdyby ji manžel neřekl, že chce účet zdarma, že u nich má dva aktivní účty, tak to ani nenabídne a proto jsem si říkala, zda nejsou ještě nějaké "páky"na ně o kterých nevíme a nedostaneme se na nižší úrok..... Ale dle reakcí tady nabývám dojmu, že do toho máme jít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
1,79 % p.a. je dobrá nabídka. Některým lidem se však dlouhé fixace můžou hodně prodražit, až nebude jiné řešení, než to prodat a banka si naúčtuje smluvní sankci....
Odpovědět
@vladimirsvorba myslím, že těch 8let je akorát, pět je málo a za těch 8let i více našetříme, 10let fixace mi už přijde moc.... Tak snad se zlatá střední cesta vyplatí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to vaše volba, já o vašich plánech nic nevím. Napsal jsem to obecně, protože to tak prostě je. Jiná situace bude po 1.12.2016, až budou platit nová pravidla, viz zákon o spotřebitelském úvěru. Pak už dlouhá fixace průšvih nebude, protože sankce za prodej bude do 50.000,- Kč.
Odpovědět
@vladimirsvorba já jsem asi natvrdlá, ale jak to myslíte s tím prodejem, jako že budeme chtít zkrátit fixaci????
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud nastane situace, že budete muset prodat stávající nemovitost (nevyhovující bydlení, rozvod, stěhování za prací, zdravotní problémy a podobně) a zároveň předčasně splatit hypoteční úvěr, tak v úvěrové smlouvě jsou uvedeny sankce za předčasné splacení. Od 1.12. 2016 pak sankce za předčasné splacení v případě prodeje bude vycházet ze zákona o spotřebitelském pvěru. A opět, nevztahujte to na sebe, píši to obecně.
Odpovědět
@vladimirsvorba aha, tak u nás hrozí maximálně rozvod (a i to si troufám říct, že ne :-)) Děkuji za objasnění :-)
Odpovědět
Úrok 1,79% při 8 leté fixaci je nádhera. Můžete to ještě zkusit dostat níž, ale v žádném případě to nedělejte na úkor fixace. Evropa jde do kopru, Deutsche Bank jde ke dnu a opět může nastat doba, kdy se úroky vyšplhají opět na nějakých zrůdných 5%. Po 8 letech už budete mít značnou část splacenou a pak ať si jsou úroky vyšší.
Odpovědět
U nas CS s fixaci na 8let 1,65%....zarizoval poradce a mel 3 proti nabidky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ještě zkuste přitlačit další protinabídkou, my také tlačili a snížili nám sazbu i když u krašího fixu měla být vyšší... 0,14% už se začíná vyplácet :).
Odpovědět
@martii1 tak to je skvělá sazba. Mne teď sporitelna zpracovává nabídku,konci mi v březnu fix a nechce se mi jít jinam.
Odpovědět
@petraxname Zajimave bylo, ze se o nas banky v podstate popraly. Jedna nabizela dokonce 1,60 s fixaci na 8let, ale museli bychom se u nich pojistit a v pripade nehody by sly vsechny penize jim na splaceni bytu....s cimz nesouhlasime. Otazka je, jakou roli v tom hral poradce (jde za konkretnim clovekem v bance) a zda by banky mely stejny zajem, kdybychom si hypo vyrizovali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že poradce je v tom docela důležitý, s námi se moc bavit nechtěli, říkali obecné podmínky, my kupovali pozemek dle ÚP zastavitelný, s UR na sítě a komunikaci, a to prý nestačí, ale náš poradce zná paní tamhle někde kdo ví kde a přes tu šlo všechno bez problémů. Ale na nižší sazbu už jsme se nedostali, nicméně naše nabídka je už vlastně 6 měsíců stará i když jsme čerpali až teď. a také je vtipné, že když jsme pak řešili problémy a čerpání volali nám vždycky z info linky a četli dopis od nějakého hypotečního experta - ale ten nám nevolal :))).
Odpovědět
@martii1 no dám vědět, jakou sazbu dostaneme :-) splácíme bezproblémově spořitelně už skoro 5 let, LTV cca 50%, nechci handlovat a vyhrožovat jinou nabídkou, u spořitelny jsem spokojená :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?