K čemu je finanční poradce? Proč nejít rovnou do banky?

Profilova fotka
Poradce bude dobrý maximálně při hledání mezi bankami, kdy Vám poskytne rady a nabídku dané banky. Přítelkyně ale má už 12 let spoření u České spořitelny. Naspořeno máme zhruba 270 000kč a byt, který si chceme koupit má hodnotu rovného 1 miliónu. Naspořeno máme tedy ... jestli dobře počítám, cca 26-27%. Není lepší v mém případě kontaktovat přímo spořitelu u České spořitelny NEBO by finanční poradce dokázal udělat u spořitelny lepší nabídku. Co myslíte?
Odpovědět
1
2
@cevepe jednoduchá odpověď...zkus oboji...
Odpovědět
Profilova fotka
Nám finanční poradce pomohl dostat super nabídku, kterou bysme sami nedostali :-) za mě rozhodně s ním.
Odpovědět
Profilova fotka
Finanční poradce má silnější vyjednávací schopnost. Hůř, než s poradcem, dopadnout nemůžeš. Teď je ale těch poradců strašná spousta, takže bych šla po referencích a vybrala si někoho s většími zkušenostmi. Nechci se nikoho dotknout, ale ti mladší prostě nemívají takový přehled.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč se ptám. Finanční poradkyně mě poslala nabídku. Je sice jiná než o kterou jsem žádal, ale při pátraní jsem zjistil, že na burinka.cz je kalkulačka a pokud jsem do ní zadal parametry, které použila finanční poradkyně, vyšla mě stejná měsíční částka, což mě právě přišlo divné = k čemu finanční poradce.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesněji nám nabídla: úvěr HYPO TREND od Buřinky
Odpovědět
My jsme zkoušeli oboje, a zvítězila hypoteční makléřka. Zařídila super hypotéku, se vším pomáhá, a opravdu hodně toho vyřídila za nás. :) Teď už jsem jen zvědavá jakou částku jí budeme muset zaplatit za služby :)
Odpovědět
my díky poradci dostali lepší nabídku: puvodně jsme chěli dát svých 25% a urok by byl 3.09%, po té co kamarád (poradce) zatlačil nám dali nabídku 10% akontace a úrok 2.79% takže určitě s poradcem:)
Odpovědět
@denisas8 vy? Ona snad ma provize, od vas by nemela chtit nic
Odpovědět
flakac: Já jsem si to myslela, ale jistá jsem si tím nebyla..
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte prosím, kde hledat finančního poradce. Doporučit, jak ho hledat? Jsem ze Zlínského kraje a když půjdu na firmy.cz od seznam.cz ... tak zde sice finanční poradce přímo třeba pro Zlín najdu, ale hodnocení tam není a vybíral bych jak se říká "na oko".
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo udělat nabídku u více finančních poradců? Z toho bych neměl dobrý žaludek = aby pak nechtěli nějaké skryté poplatky za vyřízení ]-(
Odpovědět
@cevepe Taky jsme ze Zlinska, meli jsme na uver pani z Kromerize, ale byli jsme spokojeni jen na pul. Jinak v principu obecne zde funguji 2 firmy. OVB a Partners. Slysel jsem, ze jsou lide spokojenejsi s tou druhou, ale je to vec nazoru.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@flakac Na partners máme kontakt. Přítelkyně v práci získala kontakt na jednoho poradce u nich od své kamarádky. Ale nevím no. :-|
Odpovědět
@cevepe nám spravuje finance kamarád..je pravda, že jsme se ani nikde jinde neptali a šli jsme do hypo přes něj..asi by mě nebavilo běhat na každou pobočku banky sama, ale zkusit to můžete..napsala bych si co od toho všechno čekáte na papír a zkusila i Partners i to druhé - dokud jim nic nepodepíšete, tak vám nic nemůžou.. a vlastně ten byt neřešíte přes realitku?
Odpovědět
@cevepe za mne urcite fin. poradce jenom kdyz se bojite "otevret pusu" pred bankou. Lide hodne zapominaju ze klientem pro banku ste vy cize banka ma vyjit v ustrety Vam a ne vy banke. To ze fin. poradce nekomu zaridil nizsi urok tak to je jenom proto ze si rekl but schvalite mensi urok anebo s klientem odchadzim ke konkurenci. Kdyz se nebojite a o sve si reknete tak bych sla bez fin. poradce.
Odpovědět
Ja za sebe dokážu říci, že dobrý fin. poradce dokáže domluvit lepší podmínky, než když jde člověk do banky sám ale doopravdy musí být dobrý.
Odpovědět
No tak asi záleží, jakého poradce. Takovým těm sotva dvacetiletým typům z OVB, s uhrama a lesklým sakem od vietnamce, kteří tam šli makat, protože je vyhodili z VŠ...těm bych moc nevěřila. Primárně tě hlavně dostrkaj k tomu, z čeho mají oni nejlepší provize, ne k tomu, co je pro TEBE výhodné (máme v rodině celkem zajímavou zkušenost s nima) Zase za profíka platíš a to nevím, zda by se vám vyplatilo? Možná bude nejlepší podívat se na různé servery, které hypotéky srovnávají, a při konkrétním sjednávání mít trochu ostřejší lokty :-) Stejně jako Niccky si myslím, že stejné podmínky si při troše šikovnosti dokážeš sjednat sám.
Odpovědět
my máme finančního poradce u AWD, a jsme teda spokojení. Udělali nám kompletní analýzu. Budeme stavět, tak nám pomáhá jak s hypotékou a vůbec, aby to celkově proběhlo dobře. Neplatí se za poradenství. Rozhodně si nemyslím, že člověk si dokáže sjednat sám za sebe super podmínky. Hlavně, když je tolik produktů, které se na první pohled tváří sice super, ale po detailním prostudování to už pak tak výhodné není. Za sebe doporučuji poradce.
Odpovědět
Profilova fotka
měla jsme dva účty u ČS s přítelem 18 roků..podmínky lepší nám překvapivě poskytli banky jiné..finanční poradce je nestranný a ví v případě investice, která banka co potřebuje a co ne.. Nám by třeba 3 z 5 bank vůbec půjčku neposkytli a když tak za strašných podmínek. a to nám právě vše zjistil poradce. U ČS jsem byla jako první, právě stím že jsem tak takových let...
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Za profíky se neplatí
Odpovědět
Profilova fotka
@cevepe GEPARD Finance mají zastoupení všude...a pro všechny banky. A zadarmo. JInak nám určitě poradce vyjednal lepší podmínky, i jednodušší bylo zajišťování dokladů.
Odpovědět
@lajlinka78 a to to dělají na dobré slovo? Buď jim platí klient, nebo jim platí banky, kterým poradce zprostředkoval kšeft. To druhé je horší, protože poradce není nezávislý.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt ne každý, ale volba je nakonec stejně na tobě. Jistě že je platí banky
Odpovědět
@lajlinka78 Manžel dělá v poradenské firmě a nejsou placení finančními institucemi. To máš jedno, můj názor je, že od lidí z firem typu OVB bych se raději držela zpátky. Moc dobré věci o nich neslýchám. Můžeš mít jinou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt já služby využila několikrát, již se obracím jen na jednu poradkyni a jsem max. spokojená.....
Odpovědět
Profilova fotka
Mame vyborneho poradce od golem finance,vse zdarma a rozhodne se nebojim otevrit pusu a rict si sama o lepsi podminky. S nim vsak jsou sazby nizsi, ma prehled co ktera z bank vyzaduje a tak je vyrizeni rychle. Navic nam zdarma dojde na katastr, ted nam nechal znovu zadat o navrh na vklad-zdarma,pritom na pobocce po me chteli 200kc! Zavolala jrtem mu a do druheho dne to bylo doma.takze za me s poradcem
Odpovědět
Profilova fotka
holky, pracuju v bance a denně se setkávám s několika poradci, kteří právě do banky nosí obchody a snaží se vyjednat pro klienta dobré podmínky. Opravdu záleží, na koho natrefíte. Spolupracuju s pár opravdu hodně dobrýma poradcema, nějací jsou průměr, ale někteří to je fakt katastrofa - neznají základní pojmy atd. Dle mého názoru vám dobrý poradce dokáže najít nejlepší řešení právě pro vás. Co se týče lepších podmínek, které poradce zajistí - nevím jak jinde, ale u naší banky toto nefunguje. Klient "z ulice" dostane stejné podmínky jako klient s poradcem. To by se opravdu muselo jednat o VIP klienta, aby se tam do nějakých slev ještě dalo jít.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrapet30 asi opravdu jak kde, nám na požadavek snížili úrok, a poradenská firma co za nás vyřizovala za nás uhradila i poplatek za zřízení hypotéky ve výši 3000,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych taky volila poradce. Jsou tady zmiňované dvě firmy, s oběma mám zkušenost. Mají nějaké základní postupy a teze, ale řekla bych, že jako vždy je vše o lidech. Proto si myslím, že by se nemělo říkat, že tahle firma je taková a tahle maková, spíš že "konkurence" je maková - můj názor, vždy je vše o zkušenosti a moje byla s oběma dobrá. Asi bych zkusila obejít více poradců, za zkoušku nic člověk nedá a i se třeba poohlédnout sám. Já jsem si taky sama hledala ke komu pro půjčku, pak jsme to jen konzultovali s kamarádem poradcem, co on na to. Držím pěsti, ať se podaří najít fin. ústav který vám dá dobré podmínky :-)
Odpovědět
S těmi poradci je to velmi těžké. Co jsem zatím potkal poradce, tak jim jde hlavně o provizi a o nic jiného. Co se mi osvědčilo, tak poptat banky či pojišťovny přes email a následně to postupně třídit. Je to velice zdlouhavé, ale jsou to Vaše peníze. Uvedu jeden příklad s hypotékou: teď si vyřizujeme hypotéku na výstavbu domu a zjišťoval jsem informace ohledně fixace a úroku. Poradkyně mi pořád dohazuje 5 letou fixaci s prupovídkama, že jsou nejnižší úroky atd. Když jsem se ji zeptal na variabilní úrok a hned mi sdělovala jen samé negativa této hypotéky. Následně jsem zjistil, že pokud si vezmu tento typ hypotéky tak ročně splatím o 40tis více. Tak za pět let to dělá 200tis a kdo si tyto peníze vezme je poradce a banka. Je tam sice riziko, že se úrok může zvýšit, ale pokud analytici bank dávají úroky cca 3% na pět let tak variabilní sazba tuto hranici nepřekročí. Pokud by byl férový poradce tak řekne všechny varianty a u každého řekne klady a zápory, ale jim jde hlavně o prachy. Tak si pozjišťujte více informací.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?