Kde si nás banky atd. mohou ověřit, kolik bereme?

Ahoj, můžete mi poradit? Chceme si vzít hypotéku, nemáme problém v registrech ani další splátky. Ale zajímá nás kde si nás banky, spořitelny atd.... mohou ověřit kolik bereme? Mohou jen u účetní a zaměstnavatele, nebo i jinde? Děkujeme :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás bylo akorát potvrzení o příjmech, které vyplňovala mzdová účetní, nic jiného nechtěli...
Odpovědět
ahoj, možná na sociálce ...
Odpovědět
Lucijeje: myslíš, že to mohou?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, určitě můžou i na sociálce :-)
Odpovědět
Slavicky: aha a dělají to?
Odpovědět
Profilova fotka
@closen no dělají to pokud se jim zaměstnavatel nepozdává , těch kritérií je hodně... jako určitě např. nebudou kontrolovat sestřičku v nemocnici, ale pokud pracuješ u soukromníka, který má 2 zaměstnance,a příjem se jim nezdá tak by to mohli udělat :-|
Odpovědět
Slavicky: dělám u otce ve firmě
Odpovědět
@clonsen ... mo myslím, že to dělat můžou, ale taky myslím, že to dělaj jen když se jim něco nepozdává ... ať se daří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@closen no těžko říct :-) podle toho kdo to dostane, kolik si budete půjčovat, jakou výšku LTV... každopádně držím palce ;-)
Odpovědět
Moc děkuju, potřebujeme s přítelkyní 1 800 000,- na koupi a rekonstrukci baráčku. chceme to na 40 let kvůli nízkým splátkám. Protože budeme určitě brzy chtít rodinu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@closen myslím, že to není až taková velká částka, pokud vám výjdou rozumně příjmy a budete mít dobrý odhad (dobrý poměr mezi hodnotou nemovitosti a úvěrem) , tak myslím že v pohodě... teď se banky předhání jedna před druhou :-)
Odpovědět
máme celkem příjmy 25 000,-
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@closen tak si to zkuste hodit do nějaké hypokalkulačky :-) většina bank je má na stránkách, tam výjdou i splátky atd... pro představu určitě dobrá věc...
Odpovědět
Zkoušeli jsme, pak jsem koukal na hypoteční poradce a mají úplně jiné(lepší) splátky než kalkulačky. Máte s nimi zkušenost?
Odpovědět
pokud pracujete u otce, budou chtít výpisy z účtu za posledních 6 měsíců, že vám chodí výplata
Odpovědět
@closen Hypotecni poradci maji moznost pracovat trochu s jinym urokem, pak hypotecni kalkulacky moc neodzrcadli aktualni akce. Ale pozor na tech 40 let, kdyz si sectes, kolik preplatis na urocich...Rozumim, ze mesicni splatky jsou dulezite, ale moc bank, co by nabizeli hypoteky na 40 let neni. Uz jste si overovali, zda vam to na tak dlouho daji? Jinak nechte si spocitat opravdu ne jenom mesicni splatky, ale take kolik celkove zaplatite. Vim, ze kolem 20 let to jeste jde, na 30 uz take hodne bance kvuli urokum preplatis. Napr. si pujcis 2 mil. ale splatis 3,5 mil. Jinak jak pisi holky. Potvrdi zamestnavatel - v tvem pripade otec. Pokud se bance neco nepozdava, overi si to na socialce, nekdy banky volaji i primo zamestnavatelum.
Odpovědět
Linee: jojo vím, že bychom hodně přeplatili, ale ted jsou rozhodující ty splátky. Kdykoliv by se dalo něco vložit a zkrátit splácení. Mě peníze nechodí na účet, dostávám to na ruku.
Odpovědět
zdravím taky budeme vyřizovat hypo. a to už nejsme nejmladší.. takže max na 20let.. tak uvidíme jak dopadnem.,nechcemem moc amx do 1,5m. @closen když nechodí peníze na účet , může to být i problém..protože banky většinou chtějí mít pod kontrolou příjem.. ale třeba to bude v pohodě..
Odpovědět
no uvidíme. ted jdu dát inzerát na byt :)
Odpovědět
Tak pro info všem. Banky nemají právo nahlížet či poptávat příjmy na sociálce nebo na finančním úřadu svého klienta nebo jinde na úřadech. Zatím. Pokud se jim něco nezdá mohou si vyžádat od klienta důchodový výměr za poslední rok. Třeba. Příjmy by měli chodit na účet klienta a ten by měl doložit k potvrzení o příjmu 3 měsíce výpisu z účtu, kde je vidět, že příjmy na potvrzení souhlasí s částkou na potvrzení z firmy. Mohou si vyžádat i 6 a více měsíců, ale to podle zjištění stavu bankovních a nebankovních registrů a klienta. Ale i s příjmy v hotovosti lze zístat hypotéku. Jen se musí vybrat správná varianta a doložení. Pokud je někdo zaměstnán v rodinné firmě, lze tyto příjmy akceptovat, ale klient nesmí mít podíl na vlastnictví firmy. Pokud má nějaké propojení pak se dokládájí informace o firmě. Dále pokud firma, která zaměstnává klienta žadatele má sama o sobě problém s placení socíálního a zdravotního pojištění za zaměstnance tak banky z takové firmy příjmy neuznají. Bohužel banky mohou získat informace o firmách v speciální databázi, kde je vidět jestli firma odvádí státu všechny daňe sociální a zdravotní pojištení. U fyzických osob to zatím nelze zákonem, který se snaží banky co nejrychleji zavést :-| Banky jedou hlavně z registrů ty jsou pro ně svaté. Pokud máte škraloup v registrech tak počítejte s tím, že si Vás banka prověří precizně ohledně Vašich příjmů. Ale vše lze zvládnout pokud klient nelže a vybere se banka, která akceptuje stav klienta. Dále bonitu kažná banka posuzuje jinak. V jedné bance nemusíte mít dostatečné příjmy a v druhé bezproblému projdete. Tohle za Vás musí zařídit hypoteční poradce a Vy pak vybíráte až přesnou banku, která Vás zafinancuje. A na závěr na pobočkách bank sedí lidé, kteří Vám vždy při prvním kontaktu naslibují, že můžete žádat a že dosáhnete na hypotéku. Oni jsou za počet žádostí placeny. Ale až to přijde na schvalovní hypotéka spadne kvůli nějaké maličkosti a máte záznam o žádosti v registrech a můžete jít zase jinam. Ztratíte čas a hlavně žádat ve více bankách v jednou měsíci nevypadá dobře v registrech automaticky Vás banky pak odmítají. Chce to v klidu probrat dopředu a zjistit co je na trhu a jaká banka je pro Vás výhodná a poté teprve žádat. Poradit se dopředu a né hned v první bance bouchat s občankou o pultík ať mi schválí tu hypotéku. :-) JS
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky ! Banka je oprávněná údajě o výši příjmu, které ji poskytnete ověřit u zaměstnavatele, proto se na formulář uvádí i kontakt na zaměstnavtele, resp.na účtárnu, nebo personální odd., případně si tyto údaje banka obstarává sama. Stává se, že žadatel o úvěr údaje sfalšuje, nebo je ve výpovědní lhůtě a skutečnost před bankou zamlčí. Pokud je někdo OSVČ, údaje se konzultují např.s osobou, která mu vede učetnictví. To jestli peníze chodí na účet není směrodatné, vždy se předkládají i výplatní pásky a u OSVČ daňová přiznání za poslední dva roky+aktuální kniha příjmů a výdajů. Samozřejmě vše je spíše formální a spousta lidí si to "umí zařídit", ale k čemu, když pak nejsou schopni utáhnout splátky a můžou přijít o střechu nad hlavou ??? Každá pátá nabídka realitek má zástavní právo smluvní a každá desátá je pod exekucí, stačí nakouknout elektronicky do Katastru nemovitostí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@slavicky ne urcite nemuzou
Odpovědět
Můžou ověřovat příjmy a ověřují je.Pokud jim dáte danové přiznání tak chtějí i odklad o zaplacení dně,aby by jisté,že nejde o podvod s příjmy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?