Na kuchyň našetřit nebo si půjčit od banky?

Profilova fotka
Zneužila jsem podheslo názvu oddílu diskuzí, doufám, že mi bude odpuštěno. Čeká nás rekonstrukce jádra, v polovině ledna, koncem ledna se chceme nastěhovat. Taky by to chtělo novou kuchyň. A podlahy v celým bytě. Jenže z peněz jsme se vydali koupí bytu, v současnosti máme na tu rekonstrukci jádra (cca celou). Takže co byste poradily vy? Na kuchyň našetřit, nebo si půjčit od banky? Rodiče nám pomoct nemůžou, takže tahle možnost taky padá. Dá se hypotéka použít i na rekonstrukci bytu, v tomhle smyslu? Dá se za ní koupit (vestavěná) kuchyň?
Odpovědět
1
2
Elitera koukám že jsem si prošla tím naprosto samým na co se chystáte ;-) Záleží jakou kuchyň si třeba představujete, já se netajím tím, že naše stála jen cca 10tis., je to přece jenom do paneláku, nechtěli jsme měnit dispozici a na celé zařízení bytu jsme měli "jen" 250tis. podotýkám že to bylo to jádro, podlahy, veškerý nábytek, občas nějaká elektronika, takže u nás takhle ;-) A taky záleží jestli jste schopný na tu kuchyň našetřit, jestli jo, tak si nepůjčujte ;-)
Odpovědět
Eli, pokud mate z ceho splacet a mate i vyhlidky na to ze budete mit tak si klidne pujcte. My jsme sice zadluzeni az po usi ale jsme ve svem, v klidku v pohode. Jak rika muj bracha Lepsi 25 let splacet a bydlet, nez 25 let skudlit a nic nemit ;-)
Odpovědět
Ahoj, jestli byste měli šetřit 2, 3 roky, tak to bych si radši půjčila...a udělala vše najednou.
Odpovědět
Profilova fotka
jednoznacne pujcit si
Odpovědět
Profilova fotka
elitera - hypotéka se na rekonstrukci použít dá; my máme hypoúver od Modré pyramidy, kuchyň si za ní pořídit taky můžeme, ale už ne spotřebiče, alespoň takhle mi to říkala naše úvěrová poradkyně jestli si půjčit nebo šetřit - to záleží na vašich příjmech, jak rychle by jste z nich na kuchyň atd. ušetřili a kolik budete na rekonstrukci potřebovat peněz, třeba by stačil úvěr se stavebka...
Odpovědět
Profilova fotka
Já od února budu pracovat (teda předpokládám, teď tady drbu místo učení na státnice, ehm) a i z jednoho příjmu (doktorskej student, práce na poloviční úvazek, jinak stipendia) jsme schopni našetřit kolem 100.000 ročně. Takhle, já jsem taky pro půjčení si. Ale teď bych teda potřebovala rady zkušených manželek, jak k tomu přimět toho svýho :-D
Odpovědět
my sme mali nasetrene, ale keby nemame, tak si myslim, ze radsej pozicat ;-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme zažádali na Státní fond rozvoje bydlení a půjčili si 150 000 Kč. Úrok je myslím kolem 2 %, půjčku budeme splácet 10 let. A pak máme 2 stavební spoření. Rozhodli jsme se radši zadlužit, ale opravit si dům. ----------------------------------------------------------------- Aktualizace od admina (únor 2012): Státní fond rozvoje bydlení nás informoval, že v roce 2012 na otevření programu "Úvěr 300" nemá finance. V budoucnu se samozřejmě bude snažit zajistit finance na podporu mladých, ale tento rok nemůže pro tyto účely čerpat ze státního rozpočtu žádné finanční prostředky.
Odpovědět
Profilova fotka
:-O oni ty půjčky ještě dávají?? Tyjo, tak to abysme pohnuli.
Odpovědět
Určitě to zkuste. My zažádali asi v říjnu a za týden jsme měli smlouvu doma. A už přestavujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Hu, a odkud jsi? Kde jste si žádali?
Odpovědět
Jsem z Východních Čech. Jeli jsme do Prahy, budova je blízko Staroměstského náměstí. Žádost jsme si stáhli na internetu a pak jeli osobně, abychom věděli, zda je to všechno v pořádku. Na místě to převzali, řekli, že je tam vše, co chtěli. Byli jsme tam v úterý a následující týden v pondělí jsme měli doma návrh smlouvy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
júúú, tak my než by jsme našetřili, tak by jsme měli tak 60 let :-p :-N
Odpovědět
My jsme se rozhodli pro radikální změnu koupelny, chodby a topení. Našetřeno jsme měli 150 000 Kč a pak si půjčili dalších 150 000 Kč :-D
Odpovědět
elitera: hledej na beremese v po svatbě téma: Půjčky pro mladé z SFRB, jetamo tom snad všechno i to co není na www! půjčku dávají každému a vyřídit si to můžeš v Oloumoci nebo Praze. www.sfrb .cz, tam jsou formuláře ke stažení podmínky atd.
Odpovědět
Profilova fotka
děkujuděkujuděkujuděkuju!
Odpovědět
Profilova fotka
Na kuchyň bych si půjčila...
Odpovědět
elitero, hodne zalezi na tom, jak velke mas naroky. Ja si koupila kuchyn z druhe ruky za pakatel, narazila jsem na ni "nahodou" na internetu a je to uplne presne to, co chci. Drevo, vypada to zajimave, netuctove (jeste neni uplne dodelana, tak se mi sem nechce davat fotky, ale casem nafotim).
Odpovědět
Profilova fotka
nároky mam asi docela velký :-( chtěla bych vestavěný spotřebiče (kromě lednice), troubu ve výšce... to jsou poměrně nový trendy, takže to asi ve starších nebude...
Odpovědět
jo, ta trouba ve vysce, to uz je opravdu narocnejsi. Ja jeste troubu nemam, ale budu mit vestavnou klasiku. V rohu, konec koncu jsem o tom zakladala tema, jak ten roh vyresit. Kazdopadne ja ted uvazuju tak, ze kupovat novy drahy nabytek a jeste si na nej pujcovat je s malymi detmi blbost, protoze to stejne znici. Byla bych z toho akorat nervozni, ze mi cmaraj po necem, co stalo tolik a tolik a jeste to ani nemam splaceny. Takze tudy bych nesla. Krom toho me bavi hledat na netu po bazarech zajimavy netuctovy veci a davat to dohromady. Ale kazdy na tohle neni...
Odpovědět
Profilova fotka
Já troubu chci, hlavně elektrickou. Teď mám plynovou a je to takový malinkatý peklíčíčko. A v novým bytě je taky plynová, to je jeden z důvodů, proč bych to taky chtěla najednou. Já to mam vlastně vůbec zdůvodněný všechno: - chci elektrickou troubu - chci vybořit kus zdi, jestli to půjde -> -> pokud možno dělat bordel najednou, ne každej rok znova (cca) - navíc pokud bysme si vzali půjčku, tak než to splatíme, tak o to se za tu dobu cena produktu zvýší, takže toho zas tak moc nepřeplatíme. Problém - nemáme zatím "normální" příjmy - já budu (snad) pracovat od ledna a choť má půlúvazek a stipendia, na to nám nikdo asi nic nedá :-/ Problém č. 2 - Lišák si nechce brát žádnou půjčku.
Odpovědět
Profilova fotka
elitera - pokud je tím myšlena půjčka po novomanžele tak ta je už zrušená :-(
Odpovědět
Elitera - souhlasím s tebou. Udělat vše najednou. My si koupili byt (byl tenkrát rok před koludací) a samozřejmě jsme si mohli tehdy říct, co bychom chtěli jinak, ale sumy za to byly nehorázné. Řekli jsme si, že počkáme, až se nastěhujeme a pak si to uděláme podle sebe...Jenže pak člověk začal zařizovat a už nemá moc chuť cokoliv měnit :-|
Odpovědět
Profilova fotka
půjčka ze SFRB by se měla dávat asi do konce roku. Zkusím ráno zavolat na SFRB, snad na to nezapomenu. Novomanželská se - pokud vím - nevede už pěkných pár let. Jo, to je pořád problém, že je málo dětí, ale že by se podpořily mladý manželství, to ne :-P Asi nejjednodušší - pokud neklapne SFRB - bude hypotéka, uvažuju o mBank, ale taky tam budu muset zavolat, na webu toho zatím moc nemají. ----------------------------------------------------------------- Aktualizace od admina (únor 2012): Státní fond rozvoje bydlení nás informoval, že v roce 2012 na otevření programu "Úvěr 300" nemá finance. V budoucnu se samozřejmě bude snažit zajistit finance na podporu mladých, ale tento rok nemůže pro tyto účely čerpat ze státního rozpočtu žádné finanční prostředky. No, a máte nějakej tip, jak "oblomit" manžela?
Odpovědět
Elitera - u nás to bylo jednoduché, vaření má na startosti muž, takže ten po nové kuchyni vyloženě toužil :-D Prostě já o víkendu uklidím celý byt a on "jen" uvaří :)
Odpovědět
Profilova fotka
hm, dobrý, další rady? :-D Mám poslední argument, kterej ale fakt nechci použít, protože by byl dost vyděračskej :-( Já jsem chtěla dům, ale přistoupila jsem na byt, tak by on moh přistoupit aspoň na zboření zdi. Ale košer to není ani trošku :-( Takže máte někdo nějakej lepší? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ranko :-) SFRB je passé, protože nemáme jak doložit příjmy. mBank - asi by to šlo, pokud by nám někteří rodičové ručili. Hypotéky zprovozněj během několika dnů a dají se s nima financovat i ty vestavěný kuchyně. Podrobnější informace jsou u hypotečních poradců v centrech.
Odpovědět
Profilova fotka
eli, ci prijmy?? jen tvoje???
Odpovědět
Profilova fotka
kristi, jak jsem psala výš - já jsem zatím student (předpokládám, že práci budu mít od února), manžel doktorskej student, má půlúvazek a zbytek dostává na stipendiích. S penězma problémy nemáme, ale nemáme to jak doložit.
Odpovědět
Profilova fotka
ja to necetla cele, promin.....no,to je blby, i kdyz vim,ze treba nam by dali i tech 300 i kdyz ja jsem na MD
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?