Podmínky pro získání hypotéky ručení, výše hypotéky 11/2016

Ahoj, jsem tu úplně nová, neznalá, zmatená. Chceme s manželem kupovat byt v OV v hodnotě cca 1,5 milionu - prosím, jaké jsou podmínky pro získání hypotéky? Jaká je maximální hodnota, kterou si můžeme půjčit, když se již neposkytují 100% hypotéky? Kdybychom zaplatili např. 100 000 ze svého je nutné i tak ručit jinou nemovitostí, nebo lze ručit nemovitostí, kterou kupujeme? Jaká musí být hodnota té nemovitosti, kterou ručíme, pokud to tedy není kupovaný byt? Jestli tu podobná debata je, omlouvám se, vážně se tu ještě moc neorientuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Debat na toto téma je tu milion 😀 hodnota by měla být vyšší, když už nebude do 100% poskytována hypotéka... nicméně hodnotu bytu vám řekne odhadce, nejlépe přímo z banky, kde budete žádat. Tady na tyto otázky moc konkrétně odpovědět nejde. Chce to zajít do banky, nebo obejít si je a zjistit jejich požadavky. Ikdyz budete dávat ze svého např. 100tisic, bez ručení to nebude. Ručit budete bytem, který budete kupovat, podle toho, na kolik Vám to teda ocení... predne budou posuzovat příjmy, smlouvy na dobu neurčitou, pokud živnostníci (tak daňové přiznání), určitě se budou ptát, zda máte neco naspořené... a co rodina? Děti jsou? No my jsme si prošli žádostí a schvalovacím procesem teď čerstvě, určitě i mnoho lidí zde má zkušenosti, tak napíší... Myslím ale, že bude nejdřív potřeba navštívit banky, tady nikdo nedá konkrétní odpověď😋 Držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji si ve vašem okolí najít zkušeného finančního poradce, který vám s tím pomůže. PS: banky půjčují maximálně 95 % zástavní hodnoty nemovitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, zrovna jsme kupovali (kupujeme) taky byt, tak můžu přispět čerstvou zkušeností. 100% hypotéky se již neposkytují, a není přímo dána výše do které ti max banka půjčí, když nám poradce vyřizoval hypotéku, tak třeba většina bank chtěla poskytnout 85% hypotéku a zbytek vlastní finance, komerční banka (kterou jsme si nakonec vzali) nám dala 90% hypo. Finančně jsme na tom byli dost podobně, měli jsme cca přes 100 tis na stavebku a našli jsme byt za 1600 000, posléze po domluvě tedy milion a půl. Potřebovali jsme získat zhruba přes 200 tis jakoby vlastních zdrojů, aby nám ta banka dala těch 90% k tomu, tak jsme to řešili úvěrem ze stavebního spoření, takže jsou laicky řečeno spojené dva úvěry v jednom. Ručíme tím bytem který kupujeme, protože majetek žádný k ručení nemáme. Hodně udělá odhadce, tam to v podstatě začíná, protože ostatní banky prý nemusí poskytnout hypotéku např na byt který stojí právě ten milion a půl a odhadce by dal cenu třeba 1200 000, tak by mohl být problém. Komerční banka prý zhruba +- 200 000 rozdíl ceny bytu a ceny bytu dle odhadce neřeší, proto jsme taky do toho šli. Kdyby tě ještě něco napadlo, klidně dej vědět, zrovna tím procházíme akorát už tedy máme schválený úvěr :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a když se tak na to koukám, ty počty přímo nevychází (myslím ty procenta a částky) protože je tam ještě zahrnuta daň, kterou budeme financovat taky s bankou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?