Poplatky za byt. Trochu v tom tápu

Zdravím všechny, chtěla bych požádat o pomoc..... Koupila jsem si byt, ale jelikož jsem na sebe nikdy žádné poplatky ani nic podobného neměla tak v tom trochu tápu. Nerozumím tomu, že mám poplatky nastavené takto : Vodné a stočné : 136,-- Vodné, stočné pro TUV : 84,-- Teplo : 680,-- Ohřev TUV : 314,-- Proč je rozepsané zvlášt vodné a stočné a vodné, stočné pro TUV? Co to vlastně je? A teplo,to znamená, že platím 680,-- měsíčně za to, že mi zatopí v baráku, kde je topení bez měřáků? A co to je ohřev TUV? Omlouvám se za asi hloupé otázky a prosím o pomoc. V bytě bydlíme s přítelem, měla bych zálohy zvednout? Moc děkuji. R.
Odpovědět
Vodne = platba za vodu Stocne = platba za kanalizaci TUV = tepla uzitkova voda Teplo = vytapeni Vodne a stocne pro TUV = studena voda, ktera se ohreje na teplou Ohrev TUV = ohrev studene vody, ktera se stane teplou Deli se to proto, protoze v baraku nebo nekde pobliz je vymenik, kterej ohriva vodu do topeni a do trubek s teplou vodou. Naklady na vytapeni se pak rozpocitavaji podle spotreby, bud jsou meraky, pak se naklady deli podle zakona a stanov napriklad v pomeru 40:60 (ze 40% podle podlahove plochy a ze 60% podle spotreby), nebo meraky nejsou a pak se naklady rozpocitavaji podle osob, podlahove plochy atp. Ty mas ocividne vodomery na teplou i studenou vodu, pokud je to rozpocitane na jednu osobu a budete bydlet xva, pocitej s doplatkem, ale nebude vysokej ;-)zalezi, jak budete setrit Teplo je jedno, kolik vas v byte bydli, vetsinou, pokud jeden nedela nocni a jeden denni ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobry den, ja zase nerozumiem preco mam platit za stocne za TUV ked mame spolocny kotol v bytovke. Ved merac na SUV je pred kotlom, tak ked zaplatim stocne za SUV malo by to zahrnat aj TUV, ci??
Odpovědět
pierre75, toto by zaujimalo aj mna, mame to presne tak isto... kto na to pozna odpoved? vdaka
Odpovědět
A nemají to náhodou tak, že kde je měřák na teplou vodu, tam je účtována nějaká paušální částka za stočné teplé vody? Ať už teda fyzicky odebírána je nebo není..
Odpovědět
Profilova fotka
pierre75, jefrey: a platíte poměrovou část celkové spotřeby vody v baráku nebo máte v bytě dva vodoměry jeden na teplou druhý na studenou vodu? pokud máte dva vodoměry, což předpokládám, tak to musíte mít rozlišené i na vyúčtování ... to že máte v baráku měřák SUV před kotlem vás zajímá jen v tom, jestli spotřeba SUV a TUV všech bytů dělá dohromady spotřebu v baráku a případné ztráty se rozpočítají na byty, ze spotřeby TUV se taky může rozpočítávat celkový účet za plyn v kotli na ohřev SUV... nejasnosti byste si měli vyjasnit s domovkou, oni ví nejlíp jak vám co účtují
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?