Úvěr 600 pro mladé rodiny od SFRB

Profilova fotka
Ahoj střecháčci, plánujete si někdo podat žádost o tento úvěr 600 od SFRB? Nebo máte někdo již zkušenost s úvěrem 300 od SFRB a podělíte se o zkušenosti? Děkuji ;-)
Odpovědět
1
2
@zamilovanadonej úvěr 300 jsme si brali v roce 2007, kdy sazba 2% byla výhodná - tenkrát se sazby pohybovaly tuším kolem 5- 6%. Výhodou bylo odpuštění 15 tisíc za každé narozené dítě. Podmínky pro čerpání byly o dost přísnější než např. v buřince. Chtěli po nás navíc ručitele, přestože jsme měli nadprůměrné příjmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej zvažujeme (místo kombinace hypo+stavebko, kombinaci hypo+sfrb), ale spíš to vypadá, že nebudou moc konkurenceschopní aktuálním úrokovým sazbám. Uvidíme, co vyleze z přesných podmínek.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname Díky za zkušenost. Byla tenkrát možnost nejen mít ručitele ale ručit přímo nemovitostí? Píšou že přijmou i jiné zákonné záruky než je ručitel.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Tak já předpokládám že je to jak tvrdí- pro nízkopříjmové rodiny, kterým prostě hypo nikdo nedá.... otázkou je, zda budou prověřovat i registry atd.....
Odpovědět
Profilova fotka
To by me docela zajimalo ;-). Podle tohoto clanku http://tn.nova.cz/clanek/poskytovani-... bude sazba od 1.46% (tzn lepsi nez hypoteka) po 2.46% (tzn od horsi nez hypoteka). Pokud by to slo zadat soubezne s hypotekou, dokazu si predstavit pomoci toho cast hypo umorit a mit o fous lepsi uroky, ale nikde sem nenasla podminku zadani (nejaky strop na prijem? lze mit soucasne hypo? ... )
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej oni to ale nemyslí pro nízkopříjmové jako takové, ale pro rodiny s malými dětmi. Za 600 tisíc si stejně nekoupí bydlení ani nízkopříjmový a musel by si zbytek doplatit z vlastní kapsy nebo hypotékou ;-) (teda samozřejmě s výjimkou některých lokalit)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Tak to jsem samozřejmě pochopila když je podmínka mít dítě do 6ti let ;-) Tak my si za to bydlení koupíme, máme domek za 550 tisíc ;-) Do 600ti tisíc se dá koupit byt na vesnici či domek k opravě. Na novostavbu to není, to je fakt. Ale bude to i na reko.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Min... Limitující by měla být prý výše životního minima.... a hypo by mělo jít současně.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej ok, u vás možná ano, tady v okolí (ani na vesnici) za to opravdu nekoupíš nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Tak u nás taky normálně ne, my měli štěstí.
Odpovědět
@zamilovanadonej žádali ručitele a nediskutovali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No z tech linku co jsem nasla i co jsou tady mi prijde, ze oni sami jeste podminky presne nevedi ;-) Uvidime jak to dopadne, u nas je to tak maximalne pulka pozemku, ale i tak by to bylo fajn.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivusek Tak mám info přímo z sfrb že žádosti se začnou přijímat během dubna....
Odpovědět
@zamilovanadonej Nemáte prosím link přímo na informace jak žádat? Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My máme úvěr 300. Ale myslum, ze ted jsou úplně jiné podmínky. Máme to na 20let..při narozeni 2 a vice děti se z úvěrů stává bezurocny. V nemovitosti se nesmí podnikat, nesmí se prodat jinak se musí hned vrátit cela částka. Další hypoteka, půjčka, úvěr...vše jim je jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@cibulenka1 Paní z sfrb mi sdělila toto: vládní nařízení vstoupí v platnost zveřejněním ve Sbírce zákonů (což obvykle bývá 14 dnů ode dne schválení) a nabude účinnosti po 15 dnech. Pokud tedy všechno půjde hladce, SFRB předpokládá, že začne přijímat žádosti v průběhu dubna. Před tím na našich webových stránkách zveřejníme všechny dokumenty, takže žadatelé budou mít čas se případně na vše připravit. Sledujte tedy prosím www.sfrb.cz pro aktuální informace.
Odpovědět
@hhranolka tak to jsem teda nikdy nikde nečetla... Co vím, tak za narození dítěte v době trvání úvěru se odečítá 30 tis. z jistiny, ale že by se stal bezúročným, to si myslím, že ne :-) Jak dlouho ho máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@damada no vsak.. to je spravne.. na urokach zaplatis za tech 20 let 60tis... za dvě děti odečtou 60tis - tudíž je bezurocný
Odpovědět
@damada A co děti, které se narodily před tím, než si rodina vezme tuto půjčku? Nic? Holky a bude možné vzít si to a smáznout tím hypo na pořízení domu, co už máme od roku 2013? A max. výše je teda 600 000?
Odpovědět
@zamilovanadonej Proboha, kde bydlíš? U nás za 600 000 nekoupíš ani pidi pozemek :-D. 6000 za m2 je tu norma a to nejsme v Praze. Průměr je tak 2-3000 Kč za metr čtvereční a to si nedělám srandu :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@orchidis A co takhle že to není jen o lokalitě, ale také o náročnosti kupce, a o času který chce hledání nemovitosti věnovat? pokud půjdu za nějakým developerem taky tu dám za parcelu 2 a půl míče.... Jinak chalupu jsme koupili za 88 tisíc ;-) :-D :-D Jinak bydlím v Trhových Svinech.
Odpovědět
@zamilovanadonej No, netřeba z někoho dělat blbce, hledali jsme 3,5 roku, velice poctivě, každý den :-) a povedlo se na místní ceny ještě velice dobře :-). Trhové Sviny? To chápu. Je tam krásně, ale jak řekl náš vodácký instruktor - je to Bohem zapomenutý kraj. Žádná práce, nezaměstnanost, chudoba. To pak tlačí ceny dolů. Ale je to pěknej kraj, tam v okolí. To město samotný je strašný a je tam i dost cikánů, ale okolí je hezký. Takže suma sumárum, příznivé ceny ti nezávidím, koupit něco za levno v díře není žádnej kumšt :-). Kumšt je myslet na děti, vyžití rodiny, možnosti studia, bezpečnost, pracovní příležitosti a nějak to zvládnout :-).
Odpovědět
@hhranolka 60 tis. to dělá zhruba za 10 let (+-), ne za 20... ;-) @orchidis děti předtím se nepočítají a vzít si to na splacení hypo zpětně taky nejde, protože jedna z podmínek je, že nevlastníte žádnou nemovitost
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
po nas 2006 nebo 2007 chteli rucitele, coz jsme nemeli a nakonec se napsat exekucni vymer nebo jak se to jmenovalo a bylo to v pohode. Proste kdybychom nesplaceli, tak by prisel exekutor. takze pokud splacet chces, tak se nemusis niceho bat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej haha, nandala jsi jí to :-) čekala jsem jestli se ozveš, protože jinak bych se ozvala já, protože ten hulvátskej blábol se mě teda hodně dotkl !!!!! @orchidis a ty se kroť v projevech !!!
Odpovědět
@zamilovanadonej Opravdu ani jeden? Podle zprávy z roku 2013, cca 100 ;) Ale to jen tak na okraj.... https://www.google.it/url?sa=t&rct=j&...
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius Tak město Trhové Sviny má cca 5000 obyvatel, ve spádové oblasti v tvém článku je počet obyvatel 18 477, což bude patrně myšleno celé trhosvinensko. Bohužel jsem okolní obce neobcházela dům od domu. Každopádně žádná gheta apod. ani problémy tu nejsou a nebyly. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roxxy No jako není to tu pupek světa, že, ale čeho je moc toho je příliš. Pracuji v personální agentuře v ČB a máme spoustu volných nabídek pracovních míst, ale uchazečů málo. Nebudu se tu přece nějaké panince obhajovat proč žiju v jižních Čechách :-o :-D :-D :-D 8-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?