Životní pojištění celé rodiny, poraďte

Potřebovala bych poradit s životním pojištěním pro celou rodinu. Popřípadě jestli můžete někdo udělat nějaký návrh nebo doporučit. Pořád se nemůžu rozhodnou. Manžel obecná smrt, konstantní částka 300.000 Kč, smrt klesající částka (k hypotéce) 1.700.000 Kč Invalidita od 1.stupně - úraz, nemoc 400.000 Kč trvalé následky 1.000.000 Kč denní odškodění - úraz 200 Kč/den pobyt v nemocnici 200 Kč/ den Já smrt obecná, konstantní částka 100.000 Kč smrt klesající částka (k hypotéce) 1.700.000 Kč invalidita od 1. stupně - úraz, nemoc 200.000 Kč trvalé následky 1.000.000 Kč pobyt v nemocnici 200 Kč/den 2 děti trvalé následky úrazu 1.500.000 Kč denní odškodění - úraz 300 Kč/den pobyt v nemocnici 300 Kč/ den Udělali by jste ještě nějakou změnu? Chtěli bychom se s cenou pojištění vejít do 2.000 Kč. A ještě k tomu budeme brát hypo 1.700.000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
promiň ,ale obecně se dost těžko radí: takže 1) záleží na povolání vás obou 2) kdo z partnerů přináší do rodiny větší příjem nebo zda je to přibližně vyrovnané 3) zásadní věc vidím v tom, že zajištění rodičů je podstatně menší než dětí! proč? děti budou platit hypotéku? 4) zajištění hypotéky je zde pouze pro případ smrti, nebo invalidity, nepokrývá celou splátku hypotéky pro případ úrazu a léčení vážné nemoci.....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@volonka 44 Nelze hodnotit pojistku bez znalosti detailů - příjmy, druh práce, zaměstnání / podnikání, atd. Každopádně můj komentář k pojistce: 1) pojištění na smrt je pouze na krytí úvěru - být vaším bankéřem, jsem asi spokojený - banka je krytá zástavou nemovitostí, vaší pojistkou, ale kolik by zůstalo dětem? 2) invalidita - je nízká - nechápu proč u ženy je nižší, než u muže? každopádně se invalidita se staví na 3-5ti násobek ročního příjmu 3) chybí závažné onemocnění - za pár let, až jej budete doplňovat,bude to dražší 4) denní odškodné - pouze na úraz a hospitalizaci? a co nemoc? navíc je podsazené = nedostatečné. plnění pojišťovny + neschopenka by měly krýt min měsíční výdaje 5) souhlasím s mersy - děti jsou pomalu lépe kryté než rodiče Kdybych volil pojistku, obešel bych si pojišťovny nebo si to nechal zpracovat od někoho skutečně nezávislého. Rozhodně bych se případně kvůli nákladům vyhnul variantě investičního životního pojištění. Pokud by přece jen byla chuť si investovat, tak odděleně od pojistky. Je to levnější a daleko více flexibilnější (=pojistka i investice se dají měnit nezávisle na druhém produktu). Přeji hodně štěstí a správnou volbu... :-)
Odpovědět
Tak jsem řešil stejný problém. Poptával jsem to přímo u pojišťoven a u finančních poradců a všude mi nutili investiční životní pojištění a to do 60let = mají z toho největší provize. A to jsem jim vždycky psal že chci krytí rizik a žádné spoření a stejnak mi poslali investiční pojištění. Nakonce jsem si vybral Axu, myslím Activelife. Nastavení výše krytí a druhy pojištění bych si nechal doporučit a dle finančních možností upravit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?