Dodavatelé nízkoenergetických/pasivních domů - zkušenosti

Profilova fotka
Ahoj všem, pročítala jsem diskuze, ale ve finále jsem moc tipů a informací v nich nenašla nebo se to ztrácí v textu. Proto mě napadlo založit tuhle obecnější diskuzi, kde byste mohli dát tip na dodavatele s kterými jste byli spokojení, ale naopak i ty, s kterými ne. Uvažujeme o stavbě pasivního domu (minimálně nízkoenergetického) a mimo to, že již tohle je dost obsáhlá tématika, tak najít správného dodavatele, který tomu opravdu rozumí a ví co dělá je další kapitola sama o sobě. Původně jsem měla představu, že bych chtěla někoho jako Ekonomické stavby - vše v jednom. Upraví vám projekt na míru, nabízí pomoc s nalezením pozemku a pomohou s financováním. Vše zní pohádkově, ale po přečtení diskuzí jsem zjistila, že je to asi spíš scifi. Budu ráda, pokud se zrovna k ES vyjádří ti, co s nimi mají konkrétní zkušenosti. A dál uvítám i další podobné komplexní firmy. Vím, že spousta z vás stavěla spíše s několika dodavateli, tak prosím i reference na ně. Dle různých diskuzí to vypadá jako nejlepší možnost, jak za rozumný peníz, postavit kvalitní dům. Nezapomeňte pak na info, kdo vám dělal projekt. Nechci z toho dělat rozsáhlé hodnocení firem či konfliktní diskuzi o jednom nebo druhém, každý má jiný názor, to je jasné. Očekávám opravdu reálné typy na firmy a jejich stručné hodnocení negativ i pozitiv. Navrhuji něco ve stylu: Projekt: firma aaa, negativa: pozitiva:/ Stavba: firma bbb, negativa: pozitiva:/ atd. Věřím, že by to mohlo být přínosem pro spoustu dalších lidí :) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Tak první otázka: dřevostavba nebo zděný dům?
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici tak asi záleží,co stavíte vy,ne? Chtěla jsem obeczne tipy,které pomohou i jiným. Pokud stavíte dřevostavbu, napiš, že stavíte dřevostavbu s firmou XY a dále jak je v popisu diskuze. A klidně třeba i důvod, proč jste se rozhodli právě pro jedno nebo druhé (dřevostavba/zděný). Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Motat do jednoho vlákna dřevostavby a zděné domy nemá význam.. pokud ti opravdu každý odpoví, za chvíli se tu nezorientuješ. A většinou si každý nejdřív rozmyslí, jestli chce dřevostavbu nebo zděný a až pak se rozhlíží po firmách.. Ale je to jen můj názor, třeba to fungovat bude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Rozumim :) ale jsou firmy, které staví i to i to, takže pokud s firmou budeš mít pozitivní zkušenost s jedním typem, tak to může být třeba dobrá reference i pro někoho jiného. Subdodavatelé a projektanti jakbysmet. Někdo kdo chce stavět zděný dům se nebude dívat do fóra na dřevostavby a přitom by tam mohl najít tip na dobrého subdodavatele, který dělá i to jeho a obráceně. Nemyslím, že je to tak špatný nápad. Napiš nám s kým stavíš a dej sem tip ;)
Odpovědět
@krobinka Kdyby se ta diskuze dala moderovat a nechávat jen ty referenční příspěvky, pak by to snad smysl mělo. Ale takhle je to jen další vlákno na stejný způsob jako mnoho jiných. Podle mě bys měla skoro jednodušší si tu vyhledat diskuze, ve kterých se to už probíralo a udělat si rešerši.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius já tak nějak doufala, že budou lidi rozumný a budou se držet tématu :) v diskusích jsem samozřejmě hledala, ale moc konkrétních dodavatelů tam bohužel není,nebo jsou to už několik let staré diskuze. Často se taky diskuze strhává jiným směrem, takže tam ve finále nenajdeš,co potřebuješ a to se děje už i tady :( Téma je asi opravdu hodně široké, ale nesmyslné přece není, pokud sem lidi stručně shrnou s kým staví a jak jsou spokojení, přijdou si na své ti, co chtějí dřevostavbu i ti co cihlu.
Odpovědět
@krobinka Ne, téma není nesmyslné, problém je v tom, že se tady špatně řeší technicky to třídění a zaznamenávání. Ve výsledku z toho totiž bude další desetistránková diskuze s pár ohlasy. Osobně si dokážu představit, že by Modrastrecha "zaměstnala" nějakého moderátora speciálních příspěvků, který by udržoval určitá témata aktuální a přehledná. Typicky se tu objevují dotazy na elektriku, co jak zapojit na antoníčku, kde a jak vyřídit stavební povolení/ohlášku/kolaudaci, reference na firmy pro stavbu domu - ideální by bylo něco jako je na heurece, kde každý uživatel může napsat recenzi. Ale takhle skrz diskuzi je to podle mě neřešitelné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?