Odpověď na příspěvek od salajka83:
Nemáte prosím tip na šikovného elektrikáře, který… @salajka83 Napíste si poptávku na vami vybraný systém priamo na oficiálnom webe a oni vám dajú kontakt na ich partnera vo vašej lokalite.Odpověď na příspěvek od salajka83:
Nemám vybraný systém, jen projekt na klasickou el… @salajka83 O jak složitou automatizaci jde?Odpověď na příspěvek od salajka83:
Střešní okna a rolety velux integra a chtěl bych … @salajka83 To nebude moc složité. Jen to chce vybrat vhodný systém. Osobně taky přemýšlím o centrálním ovládání venkovních žaluzií, ale budu si to pravděpodobně dělat sám.Odpověď na příspěvek od salajka83:
Střešní okna a rolety velux integra a chtěl bych … @salajka83 podívejte se na systém od Shelly.Odpověď na příspěvek od salajka83:
Nemám vybraný systém, jen projekt na klasickou el… @salajka83 Tak si najprv nejaký systém vyberte. Na výber je mnoho riešení, Shelly, Loxone, Jablotron, Tahoma... Niečo si o tom naštudujte a oslovte firmy, nech Vám urobia ponuku, alebo dajú kontakt na niekoho, s kým spolupracujú. Jednoduchá odpoveď na túto otázku neexistuje.Odpověď na příspěvek od roman_:
@salajka83 Tak si najprv nejaký systém vyberte. N… @roman_ Osobně se mi moc nelíbí řešení, která jsou založená na produktech od jediného výrobce. Je zde velké riziko, že dané produkty za pár let již nebudou dostupné, aplikace nebudou podporovat nové verze mobilních operačních systémů, bude tam vzájemná nekompatibilita atd. Přitom elektroinstalace se dělá na desítky let. Já bych chtěl nějaké univerzální řešení, ale to už pak není moc snadné.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@roman_ Osobně se mi moc nelíbí řešení, která jso… @raptor18 S topológiou do hviezdy nič nepokazíte, tým by som začal a mozog systému sa potom dá kedykoľvek vymeniť. Ale ak to nechce človek bastliť svojpomocne, je lepšie zvoliť jednu značku na všetko, než to kombinovať.Odpověď na příspěvek od roman_:
@raptor18 S topológiou do hviezdy nič nepokazíte,… @roman_ Ale jakou zvolit sběrnici? Aby to bylo aspoň trochu univerzální, musela by to být KNX a tam jsou pak velmi drahé vypínače a vše kolem toho. Bohužel ale nic lepšího asi není.Odpověď na příspěvek od p_sava:
Také existují systémy, kde je možná kombinace kla… @p_sava Skoro vždy je možná kombinace. Určitě není nutné ovládat každé světlo/zásuvku.