Odpověď na příspěvek od lladis:
Dobrý den. Sháním někoho, kdo by poradil a případ… @lladis Tu vám nikto konkrétne riešenie nenavrhne, akustika je zložitá a rieši sa vždy na mieru na konkrétny priestor. A aby to skutočne fungovalo dobre, musí sa to najprv zmerať. Profi riešenia môžu stáť aj stovky tisíc. Len pre zaujímavosť, z čoho máte postavený dom?Odpověď na příspěvek od pyramis:
Bez půdorysu těžko radit. @pyramis Dobrý den. Jedná se o červeně vyznačený prostor. Dům je z heluz 30cm + 20 cm EPS vytažený až nad věnec těsně pod střešní fólii, strop je sdk + 32cm isover (dvě vrstvy 160mm do kříže - jedna pod vazníkama a druhá mezi vaznikama + 20cm foukane climatizer plus přes to celé). Výška obou budov od země k podbití střechy je cca 2,9m. Fasáda weberpas extraclean 2mm na obojím. Mezi domem a garáží zámkovka. @roman_ Chápu, že tady asi radu přímo nezískám (ikdyž možné je vše). Spíš kontakt na někoho, kdo se tím zabývá a buď je z okolí Příbram/Praha na osobní schůzku nebo odkudkoli a je schopen po dodání podkladů případně vyřešit "online".Odpověď na příspěvek od pyramis:
Napád mě na tu stěnu vně domu umístit nějaké aktu… @pyramis Něco takového mě také napadlo. Vpodstatě udělat několik panelů cca 2,5x1m se skladbou - dřevěný rám anaplnění v tloušťce cca 10cm akustickým materiálem ( vata,..), zadělat to parapropustnou folii, siťkou proti škůdcům ( asi tahokov) a z vnější strany různě tlusté latě. Takto udělané panely různě zavěsit pár centimetrů od fasády domu. Otázkou zůstává zda to bude mít efekt nebo stačí i menší formát. Např něco takového.Odpověď na příspěvek od lladis:
@pyramis Něco takového mě také napadlo. Vpodstatě… @lladis To je přesně ono. A myslím, že to i hodně pomůže po vizuální stránce. A čím víc toho tam bude, tím více to pomůže.