Návrh řešení akustiky venkovního prostoru

Dobrý den. Sháním někoho, kdo by poradil a případně navrhl řešení akustiky mezi domem a garáží - vzniká dost silná ozvěna, která prostupuju až do domu. Bohužel projektant domu to při návrhu staveb nějak nedomyslel.... (s odstupem času se zjišťujě, že toho bylo nedotaženeho od něj více..). Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lladis:

Dobrý den. Sháním někoho, kdo by poradil a případ…
@lladis Tu vám nikto konkrétne riešenie nenavrhne, akustika je zložitá a rieši sa vždy na mieru na konkrétny priestor. A aby to skutočne fungovalo dobre, musí sa to najprv zmerať. Profi riešenia môžu stáť aj stovky tisíc. Len pre zaujímavosť, z čoho máte postavený dom?
Odpovědět
Profilova fotka
Bez půdorysu těžko radit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Bez půdorysu těžko radit.
@pyramis Dobrý den. Jedná se o červeně vyznačený prostor. Dům je z heluz 30cm + 20 cm EPS vytažený až nad věnec těsně pod střešní fólii, strop je sdk + 32cm isover (dvě vrstvy 160mm do kříže - jedna pod vazníkama a druhá mezi vaznikama + 20cm foukane climatizer plus přes to celé). Výška obou budov od země k podbití střechy je cca 2,9m. Fasáda weberpas extraclean 2mm na obojím. Mezi domem a garáží zámkovka. @roman_ Chápu, že tady asi radu přímo nezískám (ikdyž možné je vše). Spíš kontakt na někoho, kdo se tím zabývá a buď je z okolí Příbram/Praha na osobní schůzku nebo odkudkoli a je schopen po dodání podkladů případně vyřešit "online".
Odpovědět
Profilova fotka
Napád mě na tu stěnu vně domu umístit nějaké aktustické panely např. ve formě dřevěného obkladu. Obklad by tvořilo vždy svislé prkno pak mezera a zase prko. Nemuselo by to asi být přes celou stěnu, ale např dvakrát přes 1/4 délky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Napád mě na tu stěnu vně domu umístit nějaké aktu…
@pyramis Něco takového mě také napadlo. Vpodstatě udělat několik panelů cca 2,5x1m se skladbou - dřevěný rám anaplnění v tloušťce cca 10cm akustickým materiálem ( vata,..), zadělat to parapropustnou folii, siťkou proti škůdcům ( asi tahokov) a z vnější strany různě tlusté latě. Takto udělané panely různě zavěsit pár centimetrů od fasády domu. Otázkou zůstává zda to bude mít efekt nebo stačí i menší formát. Např něco takového.
Odpovědět
Břečťan 😁😉
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od lladis:

@pyramis Něco takového mě také napadlo. Vpodstatě…
@lladis To je přesně ono. A myslím, že to i hodně pomůže po vizuální stránce. A čím víc toho tam bude, tím více to pomůže.
Odpovědět
Co je to za zdroj hluku a kde je umístěn?
Odpovědět
tak tady je to jednoduchý a možností je několik: 1) vykopat dlažbu a mít tam trávník 2) vysadit ke zdi hustou popínavku 3) obložit něčím zdi, co nebude mít rovný povrch 4) nevydávat tam žádný hluk😁
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?