Rada bych se s vami podelila o zkusenost s firmou Remostav. Firma nema nikde zadne recenze ani profily na beznych platformach. Verim, ze ji mozna do ted nepotrebovali. Avsak ma zkusenost byla natolik negativni, ze jsem se rohodla najit zpusob, kde recenzi napsat. A ze jich par napisu... Hezke cteni.
Na základě vlastní zkušenosti bohužel nedoporučuji spolupráci s firmou Remostav, konkrétně s panem Pokorným.
Na začátku probíhalo vše poměrně profesionálně – prošli jsme dům, probrali možnosti a po třech měsících mi byla zaslána cenová nabídka. Od začátku jsem pana Pokorného informovala o naší finanční situaci a o tom, že některé práce budeme provádět svépomocí. Dohodli jsme se tedy, že rekonstrukce proběhne postupně po dílčích úkonech.
První část – výměna střechy – proběhla v pořádku. Po domluvě se kromě zateplení vyměnila i střešní krytina, což práci prodražilo, ale bylo to předem konzultováno.
Poté jsme společně sestavili plán dalšího postupu, kde jsem opět upozornila na nutnost kontrolovat rozpočet. Dohodli jsme se, že některé položky vyškrtáme, jiné uděláme svépomocí. Pan Pokorný mi měl poslat aktualizovanou nabídku, což už se ale nestalo.
Domluvili jsme se na platbě zálohy na materiál a práci, s tím, že mě bude včas informovat, když se částka vyčerpá. Na stavbě měl pomáhat manžel, který se sice ve stavebnictví nevyzná, ale měl ochotu pracovat a přispět svou výbavou nářadí.
Po týdnu jsme přišli zkontrolovat stavbu a zjistili, že byla provedena i práce, kterou měl dělat manžel. Nikdo nás na to neupozornil, ale najednou mi bylo oznámeno, že už je potřeba doplatit další peníze.
V tu chvíli jsem požádala o vyúčtování, abych si vše mohla ověřit. Po důkladném zvážení jsem se rozhodla práci stopnout, protože už nebyl prostor pro další neplánované výdaje. Pan Pokorný nechal svůj tým dodělat rozdělanou práci, aby na stavbě nezůstaly nedodělky – což bylo v pořádku.
Od té doby se ho ale snažím marně kontaktovat ohledně vyúčtování. Zaplacená částka ani z poloviny neodpovídá provedené práci.
• Účtuje si věci, které měly být součástí pevně stanovené částky, ale reálně nebyly provedeny.
• Na místě je pouze složený materiál, bez odpovídající odvedené práce.
• Například bez předchozí domluvy přivezl štěrk na cestu (2×5 m) a naúčtoval si 14 000 Kč – pouze za materiál, bez dopravy.
Bohužel mi neodpovídá na zprávy ani nezvedá telefon. Pokud tedy hledáte spolehlivou firmu, která dodržuje domluvené podmínky, raději se této zkušenosti vyhněte.
Proč se tedy pokračovalo, když nebyla aktualizovaná nabídka? To se teda jelo podle té staré? Proč byla placena záloha na práci? Ta se platí až po kontrole kvality odvedené práce.