@tojojot no my měli staveniční rozvaděč vzadu na antoníčku...na to byli připojení na prodlužkách. Ale nějaký 3.den výstavby chtějí,aby se už na staveniční nejelo a zapojilo se to normálně antoníček/barák na pevno.
No u nás ten elektrikář RDR, ten by ani žádnej rozvaděč nebyl ochotný demontovat. To nám udělal ten náš, komplikovaně sehnaný. A ten od RDR ani nechce nic přepojovat v tom domovním. Máme tam nějaký volně daný HDO (je jen označený) a aby jim vůbec dnes šla šťáva, tak se musel smilovat ten náš a uvnitř jim to nějak napojit. Ale říkal nám, že to není jeho práce, že kompletně elektricky zprovoznit by nás měli oni a ne že mi si mámě někoho shánět. Jednou si platíme dům na klíč, tak máme jen převzít klíče od kompletně zprovozněného domu. |-|
A vůbec celkově ta naše parta je taková zvláštní. Nemluvná a tak.
Snažím se na ně být milá (není důvod nebýt), usměju se na ně, ráda bych s nima prohodila něco a oni??? ani ťuk. Pozdraví, suše třeba odpoví na nějaký dotaz a hotovo dvacet.
Jako chápu, že jsou unavení, že jedou jako fredky (s prací jsem spokojená) ale jak řekla moje sousedka "suchaři". Jako mám z toho takovej pocit, jako bych je otravovala, nebo to že mi staví dům..
Ale jako neřeším to no, asi nejsou spokojení, raději by byli doma, málo peněz...spousty faktorů to může být.
Je jsem myslela, že si s nimi pokecám, dozvím se nějaký drb, prostě tak ...a je to jinak než jsem si to plánovala.
Já vím, že si tam nepřijeli z takový dálky se mnou povídat, ale jako víc na pohodu by mohli být :-|
@pavcik No je to tak jak píšeš. Elektrikář z Rýmařova, co tam byl, tak nám to taky odmítl zapojit, ale ne proto, že by to nebyla jeho práce, ale že mají z firmy pokyn to nedělat. Prý to má udělat externí elektrikář...tak jsme povolali externího elektrikáře, který propojil stavební rozvaděč a dům a 3. den stavby už se na domku svítilo. Myslím, že oni prostě mají svoje pokyny, přes který nejdou...asi to má svůj důvod, já to chápu...
@pavcik aha no my sme to rovno napojili ze kabel od privodu od antonicku uz bol normalne napojeny ako nafurt a ten rozvadzac sme dali na dosku prave kvoli tomu aby potom uz nebolo treba nic prepajat v antonicku, to nam aj odporucil clovek z RDR ktory bol kontrolovat dosku. Lebo potom moze vzniknut prave takyto problem ako mate vy, ak narazite na niekoho neochotneho. Koho je to parta, ako sa vola veduci?
@pavcik Tak ještě jednou...dala jsem odpověď sama sobě :-D
Jaká parta vám staví? Staví vyloženě Rýmařov, nebo RD Mont? Důležitý je, že pracují dobře, to je hlavní! emoticon
@pavcik My jsme měli připojený antoníček s deskou a pod proudem od našeho elektrikáře. První den jeli na prodlužovák od sousedů a druhý den už na dům. S ničím žádný problém 😊.
@pavcik elektrikáři jsou při stavbě koukám vždycky pecka :-D já si s nimi užil své, když jsem chtěl jen popsat který LAN kabel vede k jaké zásuvce. Všechno problém... Ještě dnes si rovnám a dotáhli zásuvky
@angus88 to ja som mal teda celkom stastie, natiahli mi aj kable k reproduktorom a poposuvali nejake zasuvky co som potreboval a tak. U mna ale asi pocitali ze budu aj tak mat plno prace lebo mam v kazdej miestnosti niekolko datovych zasuviek, natahali tam kilometre kablov :-) Takze nejaka jedna zasuvka a kabel navyse ich uz nezabili.
@pavelll12 no jasne, ked ich nemate na elektriku tak nieje ina moznost.
@hkyselka no jenže naši přípojkáři, co nám dělali desku i přípojky (od pana Střelky) přivedli kabel jen ke kapličce a zakopali do země. Ve finále se zjistilo, že ho udělali ještě tak o 20-30cm kratší, takže se to včera ještě muselo předělávat a dnes ráno to náš místní elektrikář mohl v antoníčku zapojit. Nic rovnou jsme od firmy pana Střelky neměli.
Jako fakt nechápu, s čím mají elektrikáři problém. Jednou si platíme dům na klíč, tak proč by elektřina měla mít výjimku?
@pavcik
Ale ten dům na klíč ti oni udělají přece. Vevnitř bude veškerá elektřina hotová. Jen připojení toho domovního rozvaděče, tj. domu, na elektřinu by Vám měl udělat váš elektrikář, pokud to správně chápu. Tak jak vám váš elektrikář udělá budku na elektroměr atp. Osobně taky nechápu, proč s tím mají páni elektrikáři problém, je to 5 drátů+signál HDO navíc. By mě hanba fackovala chtít za to peníze nebo vůbec o takové prkotině mluvit. Jenže tam asi nejde jen o tu práci, ale o odpovědnost za připojení, nejspíš.
Vysvetli mi niekto ako mam na fasadu primontovat svetla? Mne bolo povedane ze okolo vyvodu elektrickeho kabla z fasady je nejaky dreveny hranol na ktory sa to da primontovat, ale teraz som spravil 3 diery okolo toho vyvodu a na ziadne drevo som nikde nenarazil.
@tojojot Bohužel jsme vytáhli "černého Petra" snad ve všem - od pozemku počínaje, přes všechna povolení a ostatní konče. Někdy se to prostě sejde a neuděláš s tím nic. :-| No, a když už se tím konečně prokoušeme - dostáváme jobovky z míst, odkud by se to už skoro ani nečekalo. :-( Je to hrozný pocit zmaru, zoufalství a jisté míry vzteku. Vzdát se ale nemůžeme, po všem, co jsme absolvovali - nikomu by se ty 2 roky do "hajzlu" spláchnout nechtěli. Takže nezbývá než bojovat, vyhrabat se z toho srabu a najít jinou cestičku k vytouženému domovu. Nic nechci zakřiknout, ale maličkatá jiskřička naděje se doufejme rýsuje na obzoru. :-)
To, že se nám vyřizování stavebního povolení protáhlo na takovou dobu - z naší strany neúmyslně - to by na začátku jednání s RDR nikdo nepředpokládal. Jenže na některé situace není obrana ani páka, která by nám to ulehčila. Nikoho jsem tím, teda kromě nás, nebrzdila. O celém vývoji jsme vždy RDR informovali a pokaždé se nám dostalo chlácholivé odpovědi. Neměla jsem důvod nevěřit, nebo se začít strachovat. Ale začalo se to nabalovat jedno na druhé, konečnou fází je momentální vývoj v RDR. Bohužel to postihlo spoustu klientů, potvrdil mi to i finanční poradce. Nechci tu ze sebe dělat nějakou velkou chudinku, prostě je to tak, jak to je. Chtěla jsem zde hlavně uvést jisté zklamání nad jednáním firmy, nic víc.
@didinky ahoj, prosím, kde máš ty návrhy kuchyně? vidím jen jeden obrázek - nemáš jich víc a cenová kalkulace? díky! podepisovali jsme sosb taky s termínem výstavby 4.q 2017 - v jaké jste fázi? my v takové, že počítáme se zpožděním 6 kvartálů :-D
@pavelcent tak já neřikám, že mi dům na klíč neudělají, ale že vůbec s nimi musím diskutovat, jestli elektřinu vevnitř udělají nebo to má dělat někdo ode mě další....stojí ta celá sranda dost peněz, tak ať si to laskavě zapojí a odpovědnosti za připojení se nebojí, RDR je přece pojištěný, ne??
@angus88 a drzi to? inac ako tie hmozdinky do polystyrenu funguju, ja som to teda neskusal, len mam pocit ze ked tam ten sroub zacnem sroubovat tak sa to musi cele pretacat aj s tou hmozdinkou v polystyrene, nie? alebo ako je to spravene aby sa to nepretacalo?
@pavcik
Nějak se mi to nezdá. Pokud si pamatuju tak v jejich zájmu je, aby celý dům byl připojen a mohli používat zásuvky v celém domě a ne furt tahat prodlužky z venku ne? Tzn. , že u nás elektrikář propojil celý domovní rozvaděč a ten následně připojil k hlavnímu přívodu, který byl nachystán v ZD. A ty říkáš, že toto oni nechtějí připojit? To je divný. Jasně, že hlavní přívod venku k hodinám připojoval náš elektrikář resp.ČEZ.
Trochu odbočím a zeptám se zkušenějších. Lehce mi to vrtá hlavou a nikde jsem na stránkách RDR nenašla - nebo jen nevidím. Naši budoucí sousedé ob pozemek mají také stavět dům a to Novu 101. S tím, že teprve koupili pozemek (teď v průběhu října) a chtějí začít stavět příští rok na jaře. Dům si údajně nechají od RDR pouze vyrobit - celou montáž, včetně interiérů jako je to na klíč jim zajistí firma, která s Rýmařovem spolupracuje - je to možné, má někdo z Vás takové info? Já jsem s nimi přímo nemluvila, ale manžel ano. My vycházeli z poznatků, co máme osobně za sebou. Tak by mě to zajímalo....jsem prostě šťoura a úplně se mi to nezdá. Možná se jen pletu a nemám potřebné informace. Moc děkuji za případnou odpověď.
@pavelcent no jako opravdu, chtěli abychom i vnitřky si nechali udělat od někoho jinýho.Dnes vlastně taky, elektrikáři tam vůbec nejsou a nebyl, kdo by jim to zapojil. Já se ptala několikrát, jak to myslí, jestli venku nebo i vevnitř. Jako fakt nevim, jestli si ten týpek ze mě dělal srandu, páč mluvil tak, že to snad nebylo ani možný, že by tamto nevěděl a to nevěděl. Takže doufám, že to skutečně bude tak, že venku už je to připojený a vevnitř to je zatím nějak prý udělaný, ikdyž jim to dnes nějak vypadávalo, a příští týden si to jejich elektrikář vevnitř dořeší.
@pavcik nad desku jsme měli vyvedený kabel pro připojení do rozvaděče v dome. (Na druhém konci zapojeny do Antoníčkův a připojený na elektroměr). Na konci tohoto kabelu jsme měli staveništní zásuvku,na kterou jeli první dva dny. Pak přijel elektrikář od rdr, zásuvku odmontoval a kabely včetně hdo zapojil do rozvaděče v baráku.
@zmrz_lina no tak my ty kabely v desce měli taky. ale u antoníčku byli vzadu za ním zakopaný asi 20cm pod zemí, aby kabel nikdo neukradl.Do antoníčku to nedali. Předevčírem náš elektrikář zjistil, že kabel není dostatečně dlouhý na to,aby byl vůbec dán do antoníčku :-D takže musela přijet firma co nám dělala desku (pan Střelka) a udělal to tak, že dnes náš elektrikář ten kabel mohl dát do antoníčku. Ale zase nebyl nikdo, kdo by to napojil v baráku :-D takže se náš elektrikář slitoval a nějak jim to tam připojil, ale asi nějak základně, ale bude nutný, aby si to rdr nějak dodělal...
@pavcik
Neřešte to s elektrikářem, ale rovnou s parťákem nebo se stavbyvedoucím. To se vysvětlí, klid. I když to co popisuješ je divný. Většinou jsou chlapi ochotní a vstřícní.