Stavební firma - Jihomoravský kraj

Krásný den všem, můžete mi doporučit stavební firmu z Jihomoravského kraje na stavbu zděného rodinného domu i dřevostavby? Nejlépe takovou, která má architekta a pomůže i s projektem. Děkuji 🙂
Odpovědět
@mnib To jsou ale ty velké, které mají více zaměstnanců, větší provozní náklady a jsou tedy ty nejdražší. Opravdu to chcete?
Odpovědět
@jozkakomosny co byste místo toho doporučil? Nechat si udělat projekt zvlášť a pak poptat firmu?
Odpovědět
Nechal bych si udelat studii, tu bych si sám doplnil, protože projektanti jsou často mimo realitu trhu (dnes obzvlášť). Pak bych sháněl firmu, na to studie stačí. A podle firmy bych buď udělal úplné minimum na stavební úřad nebo podrobnější. Ale je nutné si uvědomit, že firmy si to chtějí dělat po svém (rovná se vydělat, co nejvíce peněz), dále je nutné počítat, že jsou problém lidi. I když se to začíná pomalu měnit, bude ještě dlouho trvat, aby se začlo platit "náš zákazník, náš pán".
Odpovědět
@znevrly děkuji za komentář. Bohužel nepatřím mezi ty, co tomuto rozumí a nevím, jestli bych sama zvládla doplnit studii. Předpokládám, že když to sama nezvládnu, budu za to muset platit …
Odpovědět
Podle mě je nejlepší v současné době vybrat firmu s vlastni projekcí (ideálně i s architektem) a nechat si od nich vše navrhnout a vyřídit. Budete vědět co, za kolik a hlavně kdy dům postavíte. Často se setkávám s krásnými a drahými architektonickými studiemi, které jejich majitelé s architektem třeba rok ladili ale nakonec kvůli rozpočtu leti studie do šuplíku a k realizaci vyberou malý typový dům.
Odpovědět
@mnib Myslel jsem spíše doplnit požadavky. Ve studii určitě nebudou např. zařizovací předměty (sanita, světla ap.), požadavky na kuchyň a vůbec v jakém standardu by to mělo být. To vlastně dělá největší rozdíl na ceně domu. Jak tady někdo píše - ideálně vlastní projekce. Za mně jednoznačně střet zájmu, bude to udělané na max. zisku firmy. Tak jako to dělají velcí developeři, to by člověk koukal, co se dá ušetřit na low-cost všeho, ale marketing jak je to všechno exklusivní. "Vše navrhnout a vyřídit"....ano, a taky zaplatit. Firma nemá dnes problém říct si za JEDEN formulář 5000,- Vyřízení stavebního povolení je většinou naprosto bezproblémové na vesnicích, ve městech to bude asi horší. Se státem jsem fakt problém neměl. Ale s firmami...to je peklo. "Budete vědět za kolik a hlavně kdy" - hlavně budete rukojmí firmy, na jinou než výhodnou smlouvu pro ně, Vám nikdo nepřistoupí. Málokdo dodrží termín, penále ve smlouvách samozřejmě minimální. Pokud všechno zmíněné bude platit tak to samozřejmě bude zohledněno v ceně a to opravdu pořádně. Na to firma potřebuje kvalitní lidi a zaplatit je skoro tak jakoby dělali sami na sebe. Plus daně, odvody, a samozřejmě největší položka, majitel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?