Orchidej napadla puklice, ale fialky ne. Je to možné?

Profilova fotka
Zdravím, konečně jsem se dokopala k tomu, že najdu na internetu, co má na sobě orchidej, kterou jsem dostala. Zjistila jsem, že je napadená puklicí. Takže, bohužel ihned letěla pryč. Mám dotaz. Měla jsem ji na okně spolu s fialkama několik měsíců. Je možné, že by fialky napadené nebyly??? Na listech ani květech nic nemají. Díky za info.
Odpovědět
Možná se puklicím nelíbí chlupy fialky, viděla jsem puklice asi jen na hladkých kytkách. Jinak na puklice funguje mýdlová voda a nebo biool ;-)
Odpovědět
Tak to asi nebyla puklice, poklice nelítá. Puklice vytváří na spodní straně listů takové voskové zapouzdřené hrbolky, a v nich je ukrytá a saje z listů. A jediný způsob, jak je skutečně zlikvidovat, je hodit do kamen. Ty mrchy se totiž schovávají í v půdě. Zlikvidovala jsem kvůli nim oleandry, a to jsem vyzkoušela všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova : ))) nemyšleno, že letěla puklice, ale ona orchidej :)
Odpovědět
Tak to ano, a bohužel na puklice je to jediná léčba. Na fialky si myslím nejdou kvůli těm chloupkům a taky mají rády tvrdší hladké listy. Fialka je pro ně moc měkká si myslím. Zatím jsem to viděla jen na oleandrech a fíkusech.
Odpovědět
Musím vám odporovat. Měla jsem před třemi lety oleandry plné puklic a taky je chtěla zlikvidovat, ale v zahradnických potřebách mi doporučili granule na puklice. Vyměnila jsem hlínu a do každého květináče přisypala granule, podle návodu. Mám šest velkých květináčů, tak to vyšlo skoro na 1000, ale vyplatilo se to. Dělala jsem to v květnu a v červenci nebyla ani jediná puklice. Teď mají přes 1,5m výšku a puklice už nikde nemám.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Jojoo, to se mi taky stalo a zeptala jsem se u nás v květinářství a oni mi poradili nějaký postřik a zbavila jsem se toho...:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?