Jaké zvolit dveře k této podlaze?

Prosím o radu jaké zvolit interiérové dveře včetně obložkových zárubní a nábytku. Zatím máme hotovou jen podlahu a vymalovanou jednu stěnu odstínem bílá káva, zbytek stěn je smetanový.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k výraznému dekoru podlahy bych volila bílé dveře. Okna máte bílá?Pokud byste chtěli dekor dřeva, tak něco hodně jednobarevného, nevýrazného, např. javor.
Odpovědět
já bych volila také bílé nebo břízové...ale záleží v jakém stylu to chcete celé mít a jestli je pro Vás důležitější praktičnost nebo estetičnost ;-)
Odpovědět
@micha2105 já osobně bych dala ale bílé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak tak brouzdám po různých serverech o bydlení a sháním tipy, protože také zařizujeme RD, připadá mi, že bílé dveře začínají zažívat renesanci. Především mají tu výhodu, že ladí ke všem dekorů dřeva. Jinak z dřeva bych vybrala ten javor nebo břízu. Určitě nic s výraznou kresbou.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice tu téměř všichni radí javor nebo břízu kvůli kresbě, ale barva je dost mimo. Obě "dřeva" mají podstatně jiný odstín, a to do velice světlého. Pokud nebudete volit dveře bílé, pak bych rozhodně zvolila jeden z odstínů na "parketách" podlahy. Každý monitor ukáže barvy jinak, takže těžko radit, já bych si vypůjčila někde vzorkovník a přiložila. Připadá mi to, že pařený buk nebo obyč. buk by mohly pasovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi Radila jsem se o dveřích s bytovým designerem a ten byl takového názoru, že raději jít u dveří do kontrastu s podlahou, než se snažit dveře sladit.Prý úplně stejný odstín a kresba dřeva se stejné neutrefí, takže je horší, když se podlaha a dveře liší jen trochu. Působí to prý, že byla sice snaha sladit, ale příliš se to nepovedlo. Toť názor designera. Já sama tápu, také nevím, co k naší podlaze "dub" vybrat, navíc, když je trochu dokouřova.
Odpovědět
@kirik já k tomu vybrala tmavý ořech a je to super. @micha2105 nešla bych do bílých dveří. nevím jaké bude vybavení, ale klidně bych k tomu dala něco tmavšího výraznějšího a s tím bych to sladila
Odpovědět
Profilova fotka
@betakaroten Jejda, tak to já mám zcela opačný vkus, mně se zase nelíbí žádné tmavší dřevo...ořech, wenge. Ladím vše jen do bílé, béžové, šedé.ˇTen dub v našem interiéru je nejtmavší dekor dřeva.
Odpovědět
@kirik taky jsem byla vždycky proti tmavému dřevu, ale ořech masiv není vůbec tmavý. navíc má nádhernou kresbu. jinak máme stejně laděný intoš béžovo-bílo-šedý a ten ořech tomu dává korunu. je krásný. časem sem šupnu nějaký obrázek.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem pro javor, břízu, bělený dub nebo něco světlého, ale taky nevím jaký se vám líbí nábytek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@betakaroten Určitě je ořech krásný, ale v případě této strakaté parketové podlahy by, podle mě, byla výrazná kresba ořechu už moc...každý pes jiná ves. V případě jednobarevnější podlahy, proč ne, ořech je krásný, když má někdo rád tmavší dřevo.
Odpovědět
@betakaroten: nemáte fotky? vidím, že co člověk, to názor :-) nejspíš si budu muset půjčit vzorkovník a přiložit různé dekory k podlaze a podle toho něco zvolit. Nábytek byl původně vybraný v ořechu, ale nevím, jestli to k tomu bude ladit, poslední dobou se přikláním spíš k bílé nebo smetanové.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@micha2105 Mrkni tady, jsou zde i fotky. http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...
Odpovědět
@micha2105 @kirik hodila jsem vam do alba par fotek. je to sice par mesicu stare, ale nic cerstvejsiho tu nemam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Jasně, to chápu. Sama mám podlahu světlý javor a dveře tmavý ořech, ale ty dveře mají bají barvu, jaká se vyskytuje na té podlaze, i když v malé míře (léta, suky atp.). Ono taky hodně záleží na tom, jestli máte okna zevnitř bílá nebo v barvně nějakého dřeva. Bílé dveře jsou univerzální a mě se líbí moc a hlavně jsou klasika, která se neokouká.. Takže fakt těžko radit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi Okna máme právě uvnitř bílá, máme jich hodně, takze jsem nechtěla být okny omezována při výběru dekorů dřeva v interiéru.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fajn, ale stejně nezávidím ten výběr... Je to fakt těžké, znám to.. V minulém bytě jsme měli podlahu pařený buk a k tomu jsme vybrali dveře i zárubně bukové a vypadalo to perfektně, i když byl odstín o malinko jiný, ale spíš jsme se trefili, než ne. To stačí vzít kousek podlahy a jít s tím vybírat dveře, pokud se rozhodnete pro stejný odstín. Jinak fakt asi ten vzorkovník domů a přikládat. Nechci vypadat jako nějaký chytrolín..Ale asi bych šla do těch světlejších nebo bílých, protože podlaha není zas tak moc světlá, tak abyste to tam neměli jak v kopce tmavé. A taky tady padlo, že bílé dveře jsou špatné na údržbu, ale kdo má tmavé dveře jistě potvrdí, že na těch je taky všechno vidět (mám na mysli otisky prstů apod.), zlváště proti světlu. Doma jen chodím a utírám to, když si sednu na záchodě a mrknu na dveře, tak se vždycky málem zděsím, jak jsou dveře upatlané.. Naopak mám bílou kuchyň a na údržbu je skvělá.. Je to na tobě... :-)
Odpovědět
no, tak určitě zvolíme nějaký světlejší odstín. Co se dívám, tak se mi začíná docela líbit bělený dub, co myslíte?? Úplně bílé asi neprojdou u přítele :-S Ještě přemýšlím o nějakém odstínu šedé, mám z té bílé trošinku strach - i třeba co se týče údržby apod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravím... jaké byste volili dveře k podlaze egger laneo dub corvara šedohnědý? Napadá mě dub světlý či bělený nebo pak jednobarevné ? ... okna jsou bílá, kuchyň by měla být kombinací dole tmavě šedá, nahoře světlá (krémová). Díky ... jinak bílou moc nemusím :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?