Jak vše dohromady správně vyladit? Jsou pravidla?

Profilova fotka
Hezký večer, moc by mne zajímalo podle čeho jste vybírali nábytek,podlahy,dveře...aby vám to ladilo.... Sice vím co si do baráku přejeme....ale když si představím knihovnu,podlahu,stůl s židlemi v obýváku a hned dveře,které oddělují kuchyni,pak podlahu v kuchyni,samotnou sektorku,pracovní desku....to je tolik druhů materiálů.... Čím jste se řídili,aby to nebyl cirkus,ale příjemné ladění???? Jsou na to nějaká pravidla??? Moc díky za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepanek006 estetické cítění... někteří lidé ho postrádají a pak to tak dopadá... :)) ale my, zeny, ho ve vetsine pripadu mame :))
Odpovědět
Profilova fotka
@pepanek006 já jsem si vymezila takováto pravidla: - max 2 dřevodekory v jedné místnosti - ne dekory s moc výraznou kresbou nebo žíháním (u podlahy v patře jsem trochu nedodržela, podlaha je výraznější, ale budu kombinovat už jen s jednobarevnými a nevýraznými dřevodekory a bílou) - vše, co nejde lehce a jednoduše změnit, jsem ladila do neutrálních tónů (bílá, béžová, tmavěhnědá), pastelové barvy jen na doplňcích - okna a dveře bílé - jednoduché, většinou pravouhlé tvary, nemám moc ráda obliny
Odpovědět
Profilova fotka
@pepanek006 Já se držela podobně jako kirik, jen tedy dveře, okna a podlahu máme ve stejném odstínu. Všechny dveře máme stejné se stejnými klikami - kartáčovaný nerez stejně jako jsou kliky na oknech a úchytky na všech možných skříňkách. Všude jsou stejné vypíčnače a zásuvky (bezotiskový nerez). V celém patře je stejná podlaha kromě koupelny. Kuchyni a veškerý další nábytek máme od firmy na zakázku, takže tam jsme se drželi jednoho dekoru bez problému. Taky si myslím, že se snadněji vymění doplňky než třeba sedačka :-) Tu si necháme vyrobit od čaluníka a stejnou kůží nám potáhne i židle v jídelně, protože máme obývák spojený s kuchyní. Spíš než "pravidla" jde o to, aby vám se to líbilo. Pak si nechat odříznout "vzorek", aby člověk nestřílel od boku. Já s kusem okna v kabelce nalítala kilometry, než jsem našla podlahu :-D No a pak už jsem s sebou tahala i kus dveří, podlahy a dlaždičky. Ve finále i kliku od dveří, takže když jsem pak někde hrabala klíče a všechno to vyložila na stůl, musela jsem vypadat jako magor :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie ty jo můžu se zeptat kolik tak vychází sedačky od čalouníka? to nás vůbec nenapadlo .. udělá jakoukoli sedačku? jinak my máme stejný odstním podlah, dveří, kuchyně a bude i obývací stěna - na zakázku z truhlářství ... nábytek ktomu také stejný - bílý ...
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz zatím jsme jednali jen s jedním (předběžná nabídka střelená baj voko) a vycházelo to o 20% dráž než ze Sconta. Což se mi zdá jako opravdu hodně slušný. Přetažení jedné sesle pak asi za trojku. Všechno jsou ale jen přibližné ceny, záleží na kvalitě zvolené kůže, množství atd. Počítám ale, že za sedačku do U (rozkládací) dáme kolem sto tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Já bych taky ladila podlahu s dveřmi, ale koupili jsme podlahu v takovém odstínu, že k ní žádné dveře nešly, proto jsme museli jít do bílých dveří. Někde jsem četla, že sladit dveře a podlahu je hodně těžké, že kdyby se měla jen o málo lišit, je lepší jít do kontrastu. Kartáčovaný nerez jsme taky volili na kdesčem, vyhýbala jsem se dalším kovům, např. hliníku. V každém patře máme stejnou podlahu, kromě koupelen a wc, kde je dlažba. I dlažbu máme stejnou v celém domě...v kopupelnách tmavou, v zádvěří tu samou, ale světlou. Chtěla jsem do baráku co nejméně různých materiálů, dekorů, barev. Obě koupelny i WC máme např. se stejnými obklady...budou se lišit jen barvy doplňků.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik My jsme to taky původně zamýšleli - dveře do kontrastu. Jenže chceme do kontrastu nábytek a když jsme to koumali ze všech stran, tak mít vedle sebe zárubně s jinou kresbou dřeva a vedle toho skříň s jinou kresbou dřeva, tak to prostě vypadá hůř, než když nejsou "stejné" dveře a podlaha. Jestli to teda říkám nějak srozumitelně :-D I když zase je fakt, že třeba někdo má ty věci (jako dveře a nějaký menší nábytek) dál od sebe a nevadí to. U nás někde mezi futrem a vestavěnou skříní je třeba jen pět centimetrů a tam by se mi to nezdálo. My třeba máme/budeme mít teda všude stejnou barvu podlahy, stejný dveře a stejný dekor nábytku a mám v plánu i to propojit jednou barvou v doplňcích - ve všech místnostech. Ale nejsem si jistá, jestli to už fakt nebude moc nuda... I když doplňky v podobě květináčů, závěsů a nějakých polštářů v hodnotě maximálně pár tisíc korun prostě oželím, až mě to přestane bavit. Vyměňovat např. oranžovou sedačku za čtyřicet tisíc už je asi problém. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?