Plisé žaluzie a Plisé rolety - zkušenosti a cena

Profilova fotka
Ahoj! Máte někdo zkušenosti s touto stínící technikou? Doporučujete? Jak to vychází cenově oproti jiným možnostem? :)
Odpovědět
Máme plissé žaluzie od firmy Climastyl již 5 let a naprostá spokojenost, cenově tenkrát byly o něco málo dražší, ale určitě se ta investice vyplatila.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie máme plisé žaluzie u dcery v pokojíku, látku jsme zvolili klasicky bílou, ale s úpravou proti propuštění světla a tepla a za mě teda super, skvělé ovládání a v pokoji je opravdu i přes den tma a mnohem chladněji než dříve. V budoucnu chceme pořídit do celého domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@erian @bbn Díky! My máme akorát problém, že máme u dvou oken skla široká 180 cm a tam by to neslo, ale jinak to asi tedy dáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie já myslím, že i v šířce 180 cm se dají udělat, pokud ne, tak se dávají 2 vedle sebe, zkuste se poptat. V přízemí máme podobný problém, 2 okna mají šířku přes 150 cm. Ale co jsem se dívala na různé obrázky, tak se dělají i široké plisé.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbPrý se to na tak široká moc nedoporučuje, protože se to blbě ovládá... Spíš zvažuju na ta široká dát roletu a plissé dát jen tam, kde máme okna 90, což je skoro v celém domě. Máme bungalov a skoro všude francouzská okna vysoká, tak to bude asi pálka :-O ale líbí se mi to.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie no pálka to je, za jeden pokoj, kde je jedno dvoukřídlé obyčejné okno a jedno balkonové jsme platily skoro 10 tis. Ale je to opravdu super. Na ta velká okna dáme asi tedy 2 plisé vedle sebe, to špatné ovládání tak široké látky mě vůbec nenapadlo, takhle se to vyřeší. Já zas nemám ráda "každý pes, jiná ves", takže na celém baráku bude jeden tip stínění. Zatím máme papírové plisé žaluzie, jen v tom jednom zkušebním pokojíku to termo plisé, a i to papírové vypadá dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn Ty brďo, to je dost! Tak uvidíme, kolik zbyde peněz, teprve dostavujeme. Koukám k tobě do alba, a to plisé v obýváku vypadá fakt dobře. Koukám, že máš taky roletu, jaké to je ve srovnání s tím?Je to fakt tak veliký rozdíl za ty peníze?
Odpovědět
Profilova fotka
mamka má plissé ve všech pěti oknech už přes 5 let a je s ním nadmíru spokojená. Má bílé. Také ho teď do domku vážně zvažujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie nám roleta nevyhovuje. Dětem se s tím špatně manipuluje, nedá se se staženou roletou v noci pořádně větrat a naopak když je vítr, tak průvan s roletou bouchá o zeď, a slunce kolem okrajů stejně prosvítá. To plisé v obýváku je papírové, taková nouzovka, než bude potřeba tam dát normální plisé. A můžu říct, že za ty peníze je to skvělé dočasné řešení. Stálo to cca 1000,-kč do celého obyváku a máme ho už 3 roky a pořád je ok. Ano, sluníčko to na 100% neodstíní, musí se to zkracovat kolíčkama, ale i tak je to lepší než roleta. A právě se nám to na těch oknech natolik zalíbilo, že až budou penízky, tak ho vyměníme za normální plisé.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 @bbn No zatím mi příjde, že je to asi to nejlepší řešení, takže asi do toho půjdem. Už jsem to v pár firmách poptala, ale nevím, na co se zaměřit, ceny se dost liší - do celého domu od 40 do cca 100 tisíc :D Asi ty za rozumnou cenu obejdu osobně a uvidíme. Uvítám rozhodně doporučení na dobré (a cenově přijatelné) realizace :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie ono strašně záleží na tom, jaký tip látky a ovládací mechanismy zvolíte, a i při stejném zadání se cena bude lišit. Já poptala 3 firmy, z jedné se mi nikdo ani neozval, z jedné přijel takový potetovaný free týpek a cenu kalkuloval po telefonu s někým???? a třetí byl úplně v pohodě, profesionální jednání, cena ok. Ono když pak máte dát zálohu v řádu tisíců, tak podle mě i záleží na tom, komu ji dáváte.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
@kooper máme plissé od isotry necelé dva týdny. Okna v obýváku máme na jih a západ. Zatemnění jsme ale moc neřešili, spíš jen aby nám lidi nečučeli do baráku. Dekorů mají opravdu hodně v určitých cenových relacích. My vybírali ty nejlevnější (skupina A), protože příplatky jsou značné. Doporučil bych navštívit nějakou prodejnu se vzorky. My máme PCARF 112, PCARF 103 a většinu PCPERF 410. Co se týče propouštění tepla od sluníčka, tak ty naše vzory trochu stíní, ale stále světlo propouští, takže to bylo okamžitě znát, když ještě sluníčko intenzivněji svítilo - interiér se tolik neohříval, i když i bez plissé se to s teplotou v pohodě dalo, ale pokud si matně pamatuji, v katalogu měli i nějaké speciálnější a mnohem dražší, které myslím měli i nějakou fólii na sobě a teplo odráželi ještě víc. Tam ale bude propustnost světla horší. Zatemnit ale můžete buď celé okno nebo horní či dolní část nebo střed. Venkovním žaluziím nebo roletám se to propustností tepla určitě nevyrovná, ale naše požadavky to naprosto splnilo. Cenově to vyšlo skoro přesně jako klasické žaluzie, jen x2. Proptával jsem i Climax a tam to vycházelo o nějaké tisíce dráž. Moje konzervativní manželka chtěla spíš klasické žaluzie i kvůli ceně, ale po namontování mi dala za pravdu, že to byla velmi dobrá volba a byla nadšená.
Odpovědět
@radim83 Dík moc. Okouknout vzorky samozřejmě půjdeme, jen sem hledal někoho s přímou zkušeností, protože u koukání na vzorky se pak člověk rozhodne podle toho, jak se mu líbí barva a materiál a nepřemýšlí pak tolik nad tím, jak to funguje. My asi taky budeme vybírat ty nejlevnější, ty vyšší řady už jsou příliš drahá sranda. Ale zas si taky umím představit, jak nás někde na prodejně budou přemlouvat, ať vezmeme ty dražší, že lépe stíní a lépe ochlazují a nevím co všechno a my tomu podlehneme, protože ani já ani žena často neumíme v těchto situacích říkat ne. :-| Zas od toho neočekávám zázraky, bereme to hlavně, protože chceme nové stínění a žena o tom četla někde v časopise, pak jsme koukali na internet a celkem se nám to oběma líbí. Určitě víc než žaluzie, to bych si připadal jak v kanceláři a ne doma. Pokud to půjde v místnosti aspoň trochu poznat, stačí trochu stín a o dva stupně míň, tak nám to stačí. :-)
Odpovědět
@kooper já myslím, že to bude požadavky z poslední věty splňovat. Pokud nezapomenu, mohu vám poslat fotku, jak stíní.
Odpovědět
Ahoj, prosím o radu. Zvažujeme plisé rolety - dvojité. Tedy jednu vrstvu propustnou a druhou zatemňovací. Bohužel okna se nám teď pod žaluziemi hodně rosí. Máte zkušenost, jaký má vlhkost z oken vliv na rolety? Abychom za rok nemuseli měnit :-/ Děkuji
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mohla bych poprosit o informaci, zda máte někdo plisé žaluzie v koupelně? Nejsou náchylné na tu vlhkost? Neplesniví třeba? Předem diky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@jani_ha Hezký den, nevím, jestli je to ještě aktuální, ale máme je nově v koupelně a zatím vše v pořádku. Schválně jsem si hledala zkušenosti nejen tady a dospěla jsem k tomu, že pokud je to u té látky uvedeno (že je odolná i do koupelen), tak to riskneme. Nakupovali jsme u Labony, protože s nimi máme dobrou zkušenost už s venkovními žaluziemi, takže jsem si říkala, že případně poradí. Kdyby Vás zajímalo víc, klidně se ptejte.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
my máme a stíní nám to velmi dobře. 🙂
Odpovědět
asi to bude maličko držší, ale myslím, že to bude bude stát za to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?