Pračka a sušička - dohromady nebo zvlášť?

Zařizujeme prádelnu a ráda bych pořídila i sušičku. Jaké máte zkušenosti se sušičkou? Je lepší koupit sušičku zvlášť nebo stačí s společně s pračkou? Jaké jsou výhody a nevýhody?
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli máš místo pro samostatné, tak určitě tak, protože spojené nejsou nikdy tak účinné. Navíc já třeba peru i susim v jednu dobu.
Odpovědět
pokud máš místo, tak za mě, každé zvlášť. Je tady dost témat na sušičky, sušička s pračkou, tak si to pročti a pak se rozhodni.
Odpovědět
@candat Můžeš mi poslat odkaz na ty témata? Našla jsem jen jedno a tam jsou ty názory právě na obě strany. @kousinka Přemýšlela jsem nad tím a místa mám dost. Jediné co jsem si říakal, že by mohl být porblém, (ale třeba by to šlo nějak udělat, nevím, zatím jsem to ještě nějak neřešila) - předtím jsem se sušičkou nepočítala a máme v obkladech nachystanou jen jednu rouru na odpad a jeden přívod vody - na pračku. Tak neívm, jeslti to jde nějak napojit, aby tam mohla být i pračka i sušička?
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni_3_9 nejsem si jistá, ale mám pocit, že na sušičku máme jen jednu zásuvku. Voda z prádla se shromažďuje v nodobce v sušičce. Pokud máš místo určitě bych volila samostatnou sušičku a pračku. Pračku budeš potřebovat s co největšíma otáčkama - jinak bude mít sušička moc velkou spotřebu.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeni_3_9 Určitě pračku a sušičku zvlášť. Do samostatné sušičku můžete dát celou vypranou pračku, kdežto u jednoho přístroje ta kapacita sušičky je menší. Co se týče odpadu, tak to bych vůbec neřešila, jelikož kondenzační sušičky s tepelným čerpadlem mají odvod vody do takové nádoby, která je součástí sušičky a ne do odpadu. Jestli mohu doporučit, tak ale určitě sušičku s tepelným čerpadlem. V cenové kategorii kolem 15000,- jsou velmi dobré Siemens, Bosch, AEG.
Odpovědět
@zdeni_3_9 Určitě zvlášt. Mám Siemens, pračku i sušičku a naprostá spokojenost. Odvod odpadu neřeš, jde to do nádobky. Při nedostatku místa se dá dát sušička na pračku, také to tak mám (kuk do albíčka).
Odpovědět
Mame kombinovanou 9kg pere a susi 7, zadnou nadobu nemusis hlidat, otacky 1600, jedna se o Aqualtis moderni masinku, motor neni slyset jen vodu a cvachtajici se pradlo diky bezuhlik.motoru, programy si upravis dle sveho a ulozis do pameti, senzorove ovladani vsech tlacitek a v noci podsvicene.
Odpovědět
@octavka to je dobrý dělo! :-) @zdeni_3_9 určitě zvlášť. Pračku mám na 7 kg, ždímu na 1400 otáček, sušička na 8 kg a přijde mi to optimální. Často peru a suším najednou. Sušičce stačí zásuvka na elektřinu, nic víc nepotřebuje.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@zdeni_3_9 meli jsme pracku se susickou asi 10 let - pak se rozbila a ted mame zvlast pracku a zvlast susicku ... a kvalita je nesrovnatelna - driv bylo vse jen suche - ale neuveritelne zmackane .... ted vytahnu ze susicky nadychane a temer "vyzehlene" pradlo ......... takze pokud mate misto, urcite zvlast pracku a zvlast susicku :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?