Rustikální styl. Máte tip na internetové obchody?

Ahojte, chceme si příští byt zařídit tak trošku v rustikálním stylu, neámte nějaké tipy na internetové obchody, kde by se daly věci v tomto stylu sehnat? A ještě - rustikálním nemyslím úplně vyloženě vesnický styl, ale spíš takové ty staré věci nebo jakoby staré, třeba tohle http://www.camandus.de/out/1/html/0/d... http://www.schenkshop.de/images/produ... Díky za tipy x-)
Odpovědět
Profilova fotka
mamaisoninteriors modrobila flamant lepatio pak aukro, např. http://www.aukro.cz/item352212053_ang...
Odpovědět
Dik moc. Jo a mate fakt senzacni domecek, takovy by se mi taky libil ;-)
Odpovědět
mmmk, zkus si ještě najít starožitnictví, starožitnosti, lidové umění apod. na google apod. Konkrétní prověřený tip nemám.. Já nemůžu najít pořádně ani obrázky :-D Dost se na tom rejžuje, hlavně když je to nové nebo naopak víc staré... jen na kitchens.com jsem našla různé kuchyně, ale to je až moc.. my máme jen malou kuchyňku panelákových rozměrů... mám to v albu jen tak pro inspiraci.. rasper, máte nádherný dům na pěkném místě :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za pochválu domečku x-) Doufám, že má velkou budoucnost, ale ty práce - jako na kostele :-S :-S :-S Ale baví mně to :-D Taky mám strašně ráda ten styl s patinou času. Hodlám ho v domečku prosadit. A nejvíc doporučuju aukci aukro. Ty pěkné věci jsou autentické a dají se pořídit za rozumnou cenu, pokud člověk patřičně číhá. Nábytek do kuchyně, porcelán, dokonce rodinné stříbro :-) Ale pozor, registrace u nich je dost dlouhá záležiost. Taky můžu vřele doporučit 2 časopisy pro inspiraci č.1 je bez pochyby francouzský Art et decoration. Není třeba číst, jen koukat na obrázky. Žádné katalogové výjevy, jen samé nejpovedenější interiery a exteriery. A ta cena! 72,-Kč za 300 stránek! Je k dostání cca 1 za 2 měsíce se strašným zpožděním. Mají v Tescu a třeba v knihkupectví Neoluxor nebo některých pražských trafikách. č.2 je marianne bydlení. Taky hodně inspirace, a to včetně adres, kde se vše shání. Jani.1: 3 roky jsem bydlela v podnájmu - garsonka 25m2, kuchyně 1m2, a tu roztomilou patinu času se podařilo vytvořit ;-) Škoda, nemám fotky. Základem byli pár Ikejských doplňků (plechové kyblíčky, černé drátěné lišty a pod.) a propracované okno: žádné geometrické motivy, bíle silonové záclony a moderní konzole, ale bavlna, zajímavý střih, bavlměmá krajka, květináče... Jen čerpat inspiraci z Art et decorationu. fakt, to jde!
Odpovědět
Tak ja jeste obcas krom Marianne kupuju Vitejte doma (nebo tak nejak), kdyz jsem v CR, v Nemecku maji sice taky casaky o bydleni, ale oni si hodne libuji v tom otresny sedlackym bavorskym stylu. Celkove me prijde, ze se muj vkus od toho nemeckeho diametralne lisi. Napr. nemame kozenou sedacku, nesnasime geometricke tvary a abstraktni malby... proste viz moje album 8-) :-D Sice se ted budeme stehovat z toho uzasneho baraku v Jugendstylu (art noveau) a ja uz se desim, do ceho to bude :-| Ja fakt jen chrochtam z drevenych podlah, smalovanych ceduli, starych plechovych krabicek a veci z kolonialu po pradedeckovi ;-) Ale vidim, ze nejsem sama, kdo je tady divny x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě taky ten bavorský styl vůbec nesedí. S tím množstvím dřevěých povrchů a dřevořeseb se musí ooooptrrrrně. A ty vánoční koule v záhonech.... A kožená sedačka ve stylu stádo tulících se k sobě hrochů s faldičkami.... Art et decoration! Tot´ pastva pro oči! ;-)
Odpovědět
Jo, presne tyhle sedacky mam na mysli, to jsem jeste neslysela :-D :-D :-D Ale ma to kazdy nas znamy a pres ty hrochy prehazene deky, pac ta kuze ne nechutne studena a clovek se na ni hodne poti :-N Raspberryk, to si fakt neumis predstavit, co si nekteri lidi dokazou dat do oken na Vanoce nebo na Velikonoce :-D Nekteri experti vylozene zaplacaji okno Santama, sobama, svetylkama nebo na ty Velikonoce obrovskym mnozstvim zajicu, vajec a kurat + mraky umelych kytek 8-) A do nas nekteri sousedi ryli, ze mame jen v jednom okne takove ty vertikalni retezy z Ikei (hvezdicky) a jinak nic a ze jestli nemame na "Deko" penize :-D :-D :-D Navic mi prijde, ze se tu velice s oblibou zamenuje slovo rustikal za slovo kietsch (kyc) ]-(
Odpovědět
Raspberryk, tak jsem prolitla tescem, koupila Art et decoration a rozhodla se, ze budu muset zacit vydelavat miliony, abych si aspon neco z toho mohla poridit :-D ne, fakt je to super casak, dik za tip. Presne muj salek kavy ;-)
Odpovědět
mmmk, netuším, kde jsi vyštrachala všechny ty obrázky, nemám k nim co dodat, přidat, ubrat ;-) :-D já jsem první dva roky života strávila tady.. http://www.zamek-jezeri.cz/fotogalerie/ (stromy na horní terase zničil před pár lety vítr, zámek dostal na zadek za komančů tak, že ho už nikdo nedá dohromady, důl ČSA už tam za mě samozřejmě byl, padla spousta vesnic, parky atd.)
Odpovědět
a tohle je taky hezký, mám to tam ráda ;-) :-) http://www.zamek-jezeri.cz/panoramati...
Odpovědět
Profilova fotka
koukněte! severní Německo: http://andrreas.livejournal.com/44584...
Odpovědět
Rasp, to je opravdu nadhera x-) Ja zjistila, ze se tu v Nemecku da docela bezne Art en Decoration koupit, dokonce aktualni cislo, tak jsem stestim bez sebe. V CR jsem v kvetnu koupila lednove :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mmmk přidávám se k tobě...moc se mi začíná líbit rustikální styl, ze všech těch bytů plných věcí z ikea už mi jde hlava kolem. My teda nejsme vyjímkou, ale budoucí domeček určitě zařídíme do stylu provence...teda pokud na to budou peníze :-N . Rustikální bych chtrěla jednou hlavně kuchyň a taky ložnici v jemných barvách atd. A na těchto stránkách sbírám inspiraci. Zkusím mrknout do toho tesca, jestli tam mají ten časák... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, miluju rustikální nábytek... ale občas je to fuška sehnat to co si představuješ :-) třeba rustikální sedačky (ne kožené!) rohové jsou vždycky 2+roh+3 a my máme malý obýváček, tak jsem hóóóódně dlouho scháněla, až jsem našla přes inzerát v annonci 1+roh+2 s křeslem a jeli jsme pro ni s mým tátou skoro přes půl republiky :-N sedačka je stejně stará jak já :-D :-D sice sem tam ďurka v čalounění (stejně chceme nechat přešít nově) ale ta je vám poooohoooodlllllnáááááá a spí se na ní líp jak v posteli :-D jinak postel se stolkama a kuchyň jsme si nechávali dělat od truhláře, postel jsme chtěli véééélkou, takže má 2m x 2m... ostatní scháníme kde se dá, většinou po bazarech nábytku
Odpovědět
Ha, Consti! Tebe budu pouzivat pro preklady veci z franiny. Ja sama to davam tak zhruba. Kupuju si kvanta francouzskych casaku (ono 150 km od Francie to neni az takovy problem) a sem tam se najde neco (nejaky jejich patvar), co nedokazu odvodit ani z kontextu a ve slovniku to neni :-D Jinak frantici maji fakt luxusni vkus (hlavne v tom Art&Decoracion) a skvely napady (CDeco) ;-) ... narozdil od Nemcu. Na zadny vksuny nemecky casopis o bydleni jsem zatim nenarazila, jdu na jistotu po tech f. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mmmk jasně, klidně napiš. Pokud nebudu vědět, tak využiji k překladu nějakého Frantíka :-D. Zkusím najít na netu ty časáky...určitě budou mít nějaké www stránky. Hažte sem kdyžtak i obrázky, inspirace není nikdy dost. ;-)
Odpovědět
Oui, Consti, hod si to do vyhledavace ;-) Jako zatim jsem se se vsim vyporadala s pomoci slovniku v pocitaci :-D Ale nejsem u konce, tak az zas narazim na nejaky luxusni mluvnicky jev, dam vedet :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky.Tak jsem se vrátila z Korsiky a bylo tam nááádherně x-) . Ale hlavně jsem si tam koupila dva časopisy o bydlení (jeden tuším Maison et décorations) a mají tam nádherné interiéry a hooodně kuchyní ve venkovském stylu. No nádhera. Až budu mít čas, tak vám sem hodím odkazy na fr. stránky těch firem, co dělají kuchyně. Jen tak pro inspiraci ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte chcela by som sa spýtať ak tu teda chodí nejaká slovenka či nevie či sa ten časopis art et decoration dá zohnať aj na slovensku... dik za pomoc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
nejen k mmmk: Ahoj, sice se mi moc tento nabytek nelibi, mam radeji takovy moderni styl, ale vim, ze firma, ktera nam zarizovala interierove domek nabizi i podobny nabytek, ktery se Ti libi. Divala jsem se ti na to u nich na webu - koukni na tohle http://www.finezzadesign.cz/nabytek/s... + fotka od nich z webu... prijde mi to jako takovy zamecky ruzny styly.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
A co třeba tohle? Rustikální stolní lampa: http://www.obrazyprodej.cz/dekorace/1...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Tady dělají též pěkné rustikální věcičky www.stoho.cz
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 7 letech
Ten nábytek vypadá dobře ale
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?