Šatna Algot z Ikey, máte ji někdo? Samostatná místnost

Profilova fotka
Chtěla jsem poprosit... budeme "budovat" šatnu v samostatné místnosti. Docela se mi líbí program ALGOT z Ikey - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/cat.... Nemáte někdo šatnu z tohoto drátěného programu? Nějak si nevím rady jak to nakombinovat, ráda bych samozř. co nejlevněji :-) . Prosím poradíte někdo, budu ráda i za fotky vašich šaten... předem díky za odpověd ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@slunickooo mame satnu v samostatnem pokoji, ale dali jsme tam klasicke skrine s posuvnymi dvermi pax ikea( 2/3 jsou se dvermi a 1/3 bez dveri) a za ty dvere jsem moc vdecna - ukrutne se prasi, takze ja bych jen drateny program urcite nechtela.
Odpovědět
Profilova fotka
Do šatny stojny..police...něco jako máš odkaz, zabere to nejméně místa, a pro potřebná dáš krásné krabice..popř tyč na šaty. Stačí železa a nechat si nařezat police a vyjde to ještě levněji. Mám šatny právě proto abych neměla skříně, je to jedna velká skříň..)))).ale každý co mu vyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
tak celé skříně jsou moc drahé, určitě budeme volit drátěný program, nějaké věci dám do obalů, do krabic.... díky holky za postřehy.... snad se někdo ozve kdo má udělanou šatnu z drát. programu a pošle fotečky... předem moc díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zrovna ve fázi budování šatny, máme taky samostatný pokoj 7 m2. Ale drátěný program nechci, budeme mít klasicky z lamina korpusy + police atd ... prostě skříně bez dveří. Do šatny vedou posuvné dveře, takže se tam ani nepráší. Určitě to chce pořádně promyslet, co tam všechno chcete, my budeme mít police po obou delších zdech a mezi nimi na krátké zdi velké zrcadlo. Chci tam i vestavěný koš na prádlo, samostatné šuplíky na ponožky, spodní prádlo, čepice ... šatní tyč na bundy, samostatný držák na kalhoty, široké police na vakuovací pytle, šuplíky na ručníky, povlečení ... zvlášť bude "skříň" na domácí a sportovní oblečení - tepláky, funkční prádlo ... Na jedné zdi budu mít držák na šátky a na bižu. Na zdi bude držák na žehlicí prkno, police na žehličku.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr - jů tak to máš super vymyšlené,,,, kdy asi budete mít hotovo???? Pošleš prosím fotečky????
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr my tam mame take dvere a to porad zavrene a prasi se neuveritelne :(
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo příští týden by to měl přijít truhlář zaměřit a rozkreslit a pak se pustí do výroby, nejdýl v březnu snad bude hotovo. @hhranolka a máte tam okno? my ne a okna z ložnice máme na sever a není tam poblíž ani žádná silnice nic, sousedi tam mají zahradu, ale nejsou na ní žádné stromy ... musím zaťukat, že nám se tam tolik nepráší, ale třeba v ložnici dost, jak se natřepávají peřiny.
Odpovědět
Profilova fotka
máme taky šatnu samostatně - necelých 6m2 s oknem a práší se tam nějak normálné-jelikož máme černohnědý korpusy, tak samozřejmě na tom jde vidět každé smítko, ale že bych měla zaprášené věci-to ani omylem. Dřív, než jsme neměli hotovou zahradu, tak to bylo peklo, jakmile jsme zaseli trávu, tak se prašnost rapidně zmenšila. Jinak máme skříně PAX bez dveří, ten drátěný program se mi vůbec nelíbí. Na Pax stejně tak jako i na jiný nábytek z Ikei jsou často akce, takže zase tak drahé mi to nejpřijde. Máme s manželem každý svoji velkou skříň a pak jednu na sezóní a sportovní věci, na povlečení a ručníky (tam máme jen šuplíky, tyč a nahoře polici). Snažila jsem se všechny 3 skříně trošku sjednotit, ne aby každá byla úplně jinak členěná. Skříně máme s manželem totožné-šuplíky na běžné věci, drátěné koše, police, tyč. Já mám v jedné polici šperky, bižutérii a další serepetičky, nejvíc využívám tyč, na ní mám tak 80% šatníku. Nahoře nad tyčí máme ještě další police-mám tam třeba botky v krabicích, sportovní tašky.... Skříně máme skoro až po strop. Ještě plánuji si udělat háčky a police na jednu stěnu na kabelky.
Odpovědět
Tak my máme také samostatnou šatnu, jednu zeď máme regálovou sestavu Ikea Stolmen a druhou zeď máme skříně. Jednoznačně nejlepší jsou ty otevřené regály. Co se prachu týče, je to nastejno jak s tou skříní. Pro mě už je opruz jen ty skříně otvírat a hrabošit ty věci ven. V těch regálech je to přehlednější a lépe se to tam ukládá.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr jojo, mame okno, ale je fakt, ze jeste nemame travnik - vsude jil, navic u sousedu stavili... letos snad vsichni zasejeme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka takto se určitě zlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám šatnu ze systému Algot a jsem spokojená. Líbí se mi, že je variabilní a může se pořád dokupovat dle potřeby.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petrasafr tak my tam také nemáme okno a dveře máme....
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 mohla bys prosím poslat fotky... předem moc moc moc díky.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo Zkusím to nějak rozumně vyfotit, trochu mi praská ve švech. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 - díky díky :-) . tak mám asi rozhodnuto, jelikož se budem stěhovat z naší velké ložnice do dcerky pidi pokojíčku (my na přespání vlastně potřebujem jen postele a dcerka se už do pidi pokojíčku s těma všema hračkama atd... nemůže vejít) tak nám z ložnice "zbydou" 2 velké skříně... takže je dáme do naši nové šatny (která bude z naší nynejší velké spižírny :-D ) , dáme je k sobě jako do rohu, ty budou uzavřené a zbytek - tzn. 2 stěny budem řešit systémem z Ikey.... takže nejdříve nastěhujeme skříně a pak budu měřit a měřit a zase měřit a plánovat jak to rozvrhnout a navrhnout :-D . Určitě bych ale do uzavř. skříní chtěla třeba schovat vysavač atd.... a do otevř. regálů dát oblečení + průhledné krabice na skříně a do regálů.... co vy na to ?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo Celou tu šatnu budeš mít uzavřenou dveřmi? Taky bych napřed dala ty skříně a uvidíš, jak ti to tam bude pasovat a co se ti do nich vejde a pak bych teprve dokupovala další police. Já jsem nechala zbytečně velké mezery mezi policemi na výšku, takže budu přidávat další řadu a taky potřebuji víc tyčí na ramínka. Tu Ikeu si můžeš v klidu promyslet a měnit a dokupovat... Já jsem se bála prachu v šatně, když to není uzavřené ve skříních, ale musím říct, že v šatních skříních v ložnici mám víc prachu než na policích v šatně.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 - jj je to samostatná místnost uzavřená dveřmi, tak nějak to mám v plánu, nejdřív nastěhujeme skříně a pak asi lišty na zbylé zdi a nějaké ty police a časem se uvidí co bude ještě potřeba dokoupit... hlavně aby Ikea tu sérii nepřestala vyrábět... ale to snad ne???
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo Na letošek v katalogu je, tak snad nepřestane. Já potřebuji taky ještě dokoupit. Jinak mají podobné systémy v Obi a Baumaxu, ale nemají k tomu ty doplňky na oblečení.
Odpovědět
Profilova fotka
jak máš široké a hluboké police? Já myslím asi š. 60 cm a hloubku těch 38 cm???
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo Hloubku 38 a šířku většinou 60, ale ta poslední krajní mi vyšla na 40.
Odpovědět
Profilova fotka
A JAK VYŘEŠIT V ROHU NAPOJENÍ???
Odpovědět
Profilova fotka
@slunickooo Kdybych dala 60 šířku, tak by mi to pěkně navazovalo, nakonec jsem dala 40, vznikla mi tam mezera a dávám tak žehlící prkno. Ten systém z Obi, kdy se dávají police nahoru napojit jde, z té Ikey by to muselo vyjít přesně podle jejich rozměrů, aby se to dalo přesně napojit.
Odpovědět
Profilova fotka
JJ TAK TAM BUDE KDYŽTAK MEZERA NO :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@1hruskova .... můžu se zeptat na spokojenost s tou vaší šatnou ikea stolmen? :-)
Odpovědět
taky zvažujeme jaký systém později do šatny zvolíme.Líbí se nám Pax, ale máme trochu strach, aby se za korpusem nedělala plíseň. Máte to všichni v pohodě? Nebudeme mít v šatně okno.
Odpovědět
@lucijeje Spokojenost maximální, nic jiného bych už nikdy nechtěla, je to kvalitní a hlavně mám přehled, takže určitě doporučuji :-)
Odpovědět
@1hruskova ... super ... a ještě se zeptám, jak máte ukotvené ty stojky ve stropu a na podlaze? přišroubované? a stropy máte betonové nebo sádrokartonové? my máme sádrokarton, tak nevíme jestli to ukotvení té stojky ve stropu nebude dělat neplechu .... díky ;-)
Odpovědět
@lucijeje Tak je to ukotvené jen ve stropu, ten máme také sádrokartonový a o.k., na podlaze to vlastně stojí, drží to pevně tak, že na nějaké police i lezu :-)
Odpovědět
@1hruskova .... boží, díky ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?