Jak dlouho vám trvalo vyřízení povolení pro ČOV?

Profilova fotka
Během tohoto týdne by měl být konečně dokončený projekt domu plus situačka, do toho už je připravený projektant, který bude vypracovávat projekt na čističku. Zajímalo by mě, kolik času zabralo vyřízení povolení pro čističku od okamžiku, kdy jste měli hotový projekt? Už se to tady v několika diskuzích řešilo, ale konkrétní odpověď jsem nenašla. Vzhledem k tomu, že chceme stavět ještě letos, je pro mě důležité udělat si obrázek o tom, jestli je to vůbec reálné. Předpokládám, že schválení čovky bude trvat cca 1-2 měsíce - je to reálné? V průběhu června bych chtěla nashromáždit potřebná vyjádření atd. pro vyřízení ohlášky a pak, jakmile bude ta čovka, podat žádost k ohlášce. Otázek mám tedy více, ale doufám, že najdu odpovědi. Jinak, pozemek už je vč. inženýrských sítí - to tedy vyřizovat nemusíme - myslíte, že je reálné do konce prázdnin mít v ruce ohlášku? Moc děkuji za Vaše názory nebo zkušenosti.
Odpovědět
@lumirpz Mě taky všichni strašili, že vyřídit povolení na ČOV trvá 1 - 2 roky. Od podání žádosti nám ji povolili do 10 dnů a bez jediné komplikace. Původně jsme chtěli dát do ohlášky na dům septik a povolení na ČOV vyřídit dodatečně v průběhu stavby domu. Ale pán z SÚ, který nás má na starosti, nám to zatrhl a museli jsme hned udělat ČOV. Tím se trochu protáhla ohláška, ale zas životní prostředí už nedělalo problémy. Je taky pravda, že podat žádost na povolení ČOV jsem šla 14 dní před porodem a pán v podatelně, když mě viděl, tak se bál, abych neporodila tam, jak jsem funěla :-D Každopádně se ujisti, že máš připravené vše, co úřad chce, a pak by to mělo jít hladce.
Odpovědět
Profilova fotka
:) my jsme tedy žádali - podávali "ohlášku" s jímkou na vyvážení a dobře jsme udělali,,, nebot nám od podání žádosti stavby čov do její kolaudace trval ROK :) (divná věta, ale snad pochopitelná :)), nejhorší bylo to, že jsem s nima nemohla hnout ohledně projektu,,, to jsme stále museli předělávat, technickou zprávu projektant předělával 6x a říkal, že už povolili 50 jeho projektu, ale toto ještě neviděl (technická má 15 stránek). Musely být dodržené všechny odstavce podle stavbního zákona! :)) lae naše životní prostředí je vyhlášené! :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@petrosh Děkuji za odpověď - u nás je situace obdobná, taky musíme už rovnou tu čovku. Vzhledem k tomu, že ji projektuje člověk, který pracuje ve vedlejším městě na životním prostředí a v našem městě se s úředníky osobně zná, doufám ve zdárný a rychlý konec. A prosím ještě tak pro představu - v ideálním případě, tzn., pokud se všichni vyjádří v termínu a nikdo nebude mít žádné námitky a nikde mi nebude nic chybět :-p , je reálné do konce toho srpna tu ohlášku mít? Já jsem teď s prckem doma, takže úřady jsou na mě, jezdím s prckem a je to divoch, takže věřím, že se nás úředníci budou chtít rychle zbavit a nikdy nás už nevidět, tak snad to půjde dobře :-) :-) :-)
Odpovědět
@lumirpz Já vše kolem stavby taky vyřizuju většinou s oběma dětmi a docela to funguje. Stačí když začnou vzduchem lítat papíry, tužky a svačinky a vyřizování dospane spád :-D Já jsem veškeré podklady kolem ČOV vyřizovala asi 3 - 4 měsíce. Máme ČOV s vypouštěním do potoka, správce toku jsou Lesy, ale stejně se muselo vyjádřit i povodí Labe. Řešila jsem to taky kolem prázdnin a ty dovolené to trochu brzdili. Prostě snaž se řešit co nejvíc věcí najednou a určitě to vyjde 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrosh :-) děkuju, no, zvažujeme, že zaplatíme projektantovi, aby vše vyřídil za nás - vyjadřovačky ap. a vzhledem k tomu, že s úředníky i se správci sítí hodně spolupracuje, mohly by se vynaložené peníze vyplatit - hlavně by mohl opravdu zatahat za správné nitky a ohláška by se mohla stihnout tak, jak chceme. Nicméně, právě jsem se vrátila z jednání s ním a měla jsem s sebou nevyspalé protivné dítě, takže se mu nás asi zželelo a nabídl docela pěknou cenu :-)
Odpovědět
My podali žádost v Listopadu 2012 a teprve včera nám přišlo že zahajujou řízení o povolení čovky.....takže děs
Odpovědět
Profilova fotka
Za týden máme schůzku s hydrogeologem kvůli ČOV. Projekt se nám už kreslí... Letos tedy stavět asi nezačneme :-( Je nějaká naděje??
Odpovědět
@kaata22 ... naděje je vždycky ;-) ... bych zanesla v úřední den žádost vedoucímu odboru životního prostředí a "pobrečela si"(tj. nedávat to jen obyčejně na podatelnu nebo posílat poštou) ... no a pak bych tam každej týden v úřední den volala, jestli už? ... prázdniny jsou celkem blbý na úřední věci, ale držím palce .... a už máte vybranou konkrétní čovku? a kam budete pouštět přečištěnou vodu?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Čističku nemáme ještě vybranou, ale bude to vsakem... Vůbec nemáme představu jakou ČOV, ale musí splňovat nějakou vyhlášku. Vy máte čističku??
Odpovědět
@kaata22 ... nemáme, ale chtěli bysme ... v hydrogeologickým posudku máme 2 m pod terénem spodní vodu, tak ještě nevíme, jestli to projektant něco "otentuje" ... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všichni chci se zeptat budeme stavět ,ale v obci bude kanalizace nejdříve za dva roky chceme si tam pořídit čov.Má to vůbec smysl?Dá se pak čistička napojit na kanalizaci a používat její ušetřenou vodu třeba na zalívání zahrady?Díky za odpovědi :-)
Odpovědět
@krkyna ... ahoj, pokud jde opravdu o 2 roky, do čov bych nešla ... vyřešila bych to jímkou na vyvážení ... jinak, pokud je v obci plánovaná kanalizace, čov vám stejně povolí jen na dobu do jejího vybudování, pak se hold musíte napojit ... taky se mi to nelíbí :-S ... je to na palici
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krkyna my řešili to samé - a vyřešili takto: podáváme žádost o domovní ČOVku a v případě, že bude mít obec tu obecní, budeme tu naši muset přestat používat a napojit se na obecní. ALE, naše obec s největší pravděpodobností nebude mít finance na vybudování čističky... takže věříme, že naše investice do čovky se neztratí...navíc tedy budeme mít čovku od kamaráda za přijatelnější cenu...
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za info.Starosta té obce nám řekl že to budou dva roky no =-) ,v některé části té obce už kanalizace je tak si myslím že to fakt budou jen dva roky ;-) .Já totiž myslela že i když se napojíme na kanalizaci byla by možnost využívaní vody z čov třeba z pračky a tak na zalévání zahrady.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?