Jak velkou máte jímku na splašky?

Projektant nám říká, alespoň 25 m3. To se mi zdá moc. Hodně se prodávají 5 - 10 m3 (plastové). díky za reakci :-)
Odpovědět
1
2
Záleží pro kolik lidí to budeš mít. My budeme mít žumpu 9m3 pro 2-3. Záleží také za jak dlouho chceš vyvážet.Zjisti si jaké na jaké množství jsou u vás na odvoz obsahu žumpy v okolí.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme 5,6m3 zatím pro 2 lidi, postupně se snad rozrosteme :-). Ale do té doby (výhledově tak 3-5 let) bude stejně v obci kanalizace, takže pak jímku zcela vyčistíme a bude sloužit jako nádrž na vodu pro zahradu. Ale jak říká yvonahk, záleží, jak často budeš vyvážet a jaké máš v okolí možnosti vyvážet apod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My jsme tedy měli jímku určenou stavebním úřadem a to 19m3, s tím že do ní v podstatě teče už jen čistá voda z ČOV. Jen důrazně upozorňuji na výběr jímky. Koupili jsme jímku plastovou a po půl roce se nám propadla a museli jsme kupovat jímku novou, tentokrát již ponaučeni, betonovou. Reklamaci nám totiž milá firma neuznala... ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje my máme plastovou, měli jsme s ní nějaké problémy, chyběli tam podpěry,které ale firma dojela dodatečně navařit. Doufám,že to byl poslední problém s plastovou jímkou...:-(
Odpovědět
@martinard můžu se prosím zeptat na velikost rozměry jímky a cenu? Budem také potřebovat betonovou jímku a chtěl bych vědět kolik si máme nachystat.
Odpovědět
Rozměry Vám bohužel neřeknu, už si je nepamatuju, ale nakonec jsme koupili (i přes nařízení SÚ) jen 12m3. Stála nás i se zesílenou vrchní stěnou, dvěma komínky (to co čouhá ven :-D) a dopravou kolem 38.000,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinard od jaké firmy jste měli tu plastovou jímku??
Odpovědět
@martinard ... a ty komínky jsou k čemu? k odvětrání? jestli jo, nezapáchá pak okolí té jímky? díky ;-)
Odpovědět
@catt82 .... taky musíte mít jímku? nad čističkou jste neuvažovali? my furt nevíme, kterou cestou se vydat a to už malujem :-D (asi budem chodit na suchej) :-D .....
Odpovědět
@martinard můžu se prosím ještě zeptat od koho jste kupovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje my máme ve dvou lidech 15 m3, ale na jeře nám budou dělat ČOV.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje nene, já jsem postižená :-D Postižená tím, že má přítel firmu, která tyhle věci vyrábí a tak se u nás na toto téma docela často diskutuje ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@baru7 .... a jak často vyvážíte?
Odpovědět
@catt82 ... vyrábí plastový a betonový jímky? jestli jsou kvalita, pošli mi kontakt do IP ;-) ... budem nějakej takovej krám potřebovat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje vyrábí jen z plastu - kontakt ti písnu do IP ;-)
Odpovědět
Pošli mi na něho také kontakt. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jednou za 2 měsíce zatím, ale ani v jednom případě nebyla úplně plná, ale žumpař má kapacita auta jen 10m3
Odpovědět
Tu plastovou jímku jsme měli od Špaček plast s.r.o., absolutně NEDOPORUČUJI tuto firmu! Komínky slouží jako vlez do jímky :-D (pro vstup na vypouštění...). Do jímky nám teče už jen čistá voda z ČOV, takže opravdu není důvod k zapáchání :-D
Odpovědět
tak my máme 9 m3, plastovou obetonovanou, vyvážíme jednou za měsíc až měsíc a půl,takže mazec. Teď starosta říkal, že konečně dostal dotaci na dodělání kanalizace, takže se už nemůžeme dočkat, šoupnem do jímky čerpadlo a platit budeme jen to jejich směšný stočný :-), už aby to bylo !
Odpovědět
@petrasipkova1 .... a kolik dáváte za ten jeden vývoz? díky
Odpovědět
@lucijeje 1200 Kč, šílený, ale nikdo jiný v okolí není :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasipkova1 to mi příjde hodně levný, takovou cenu u nás chtěli už před 5lety a dneska to je jednou tolik klidně a člověk si nemůže vybírat...zrovna předvčírem mi o tom říkal přes soused,jak se ta cena pěkně za 10let,co on tu je, vyšplhala..
Odpovědět
@petrasipkova1 .... tak to je mazec :-|, to tu kanalizaci musíte vyhlížet z okna ;-) .... u nás na malé dědině si pán bere 650 Kč (auto má tuším 8 m3), tak vidím, že to se ještě dá (ale u nás kanalizace v nedohlednu :-S)
Odpovědět
@gigi2 nevím co je na tom levného, když stočné se v obci platí 750 Kč za osobu za rok !!! tj, teď bysme platili 1500 Kč ročně ! a my za jednu žumpu co vydrží měsíc 1200 Kč, trochu neadekvátní, tak ať zvednou cenu stočného na tuto částku a hned budeme mít vyděláno na další etapu výstavby kanalizace :-D ale snad už se letos, max příští rok dočkáme.
Odpovědět
@lucijeje přesně, sice nám ta výstavba přinese hoodně problémů, ale i tak se nemůžeme dočkat !
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasipkova1 já platím za 6 m3 1800,- Kč takže škoda mluvit, ale když to jináč nejde...a jsem z vesnice!
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasipkova1 myslím, že cena stočného se odvíjí od odebrané vody? máte to paušálem? zajímavé, to bych se taky dožadovala aby už mě připojili (kdyby to šlo) a fůru peněz bych ušetřila
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasipkova1 jako stočné neplatíte od spotřeby vody?Tak to nikoho ve svém okolí neznám,každý platí podle vodného..Vy jste nějaká super obec, vývozy levné,stočné pár set na osobu za rok,dobrý... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 viď taky mě to překvapilo :-) hned bych se stěhovala :-D, ba né já jsem v tý naší prd..i spokojená :-D :-D ale ušetřit nějakou kačku (asi to navrhnu naší starostce-ideálně zítra u šampáňa)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarunkap takové ceny jsou pro mě ceny snů...u nás kanalizace se měla začít už hned po zimě dělat,vše už má obec připraveno,ale šup,zasáhly církevní restituce a vůbec se neví,jak to bude dál...nás připojovat tak jako tak nebudou a ještě, že díky technickým problémům tak...když si vezmu,co by to u nás na našem konkrétním pozemku znamenalo,kolik by to stálo jen od hranice pozemku to přivést,tak konkrétně pro nás pořád zlatá žumpa... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?