Kolaudace ČOV a studny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně kolaudace ČOV a studny. Koupil jsem pozemek s již hotovými projekty na čov i vrt a vrt byl také už hotový. Bohužel jsem dostal od předchozího majitele pouze stavební povolení bez jakékoliv dokumentace k vrtu, například kdo ho vyhotovil. Nyní se mi podařilo dům zkolaudovat, ale čov s studnu jsem při kolaudaci neřešil. Potřeboval jsem mít zkolaudovaný dům kvůli hypotéce. Na stavebním úřadě se o čov ani studnu nezajímali. Nyní bych ale chtěl zkolaudovat studnu i čov, bohužel nevím, kde vzít vešekeré dokumenty a případně, co se stane pokud bych vůbec ohlášení o dokončení stavby životnímu prostředí nedodal? Byl bych rád za vešekeré rady na koho se obrátit, kde zjistit, kdo vrt zhotovil (předchozí majitel není v Čr a nekomunikuje) nebo jak postupovat s archeology, kterým nebylo nejspíš nic nahlášeno nebo alespoň o tom nemám žádné doklady.
Odpovědět
Dobrý den, já před čtyřmi lety ten projekt na ČOV musela dát ke schvaleni na vodoprávní úřad, kde mi ho dali souhlas, tak zda nemají nějaké podklady tam. A jak stará ta stavba ČOV a vrtu je? Třeba by se daly obvolat firmy z okolí, či do 100km například, které vrty dělají, třeba narazíte. Zas tolik jich není. Dále asi musel předchozí majitel udělat hydrogeologický průzkum kvůli vsaku ČOV, takže ten bude taktéž na úřadě už s žádostí k povolení. A když ji nezkolaudujete, je to stále černá nepovolená stavba. Já musím u své ČOV v Libereckém kraji, příslušný úřad vodoprávní mám v České Lípě, tak jednou za dva roky dělat revizi ČOV od firmy od které to mám, to si schovávat, neboť mohou z vodoprávního úřadu po mě chtít revize doložit. Třeba jednou někdy 🙂
Odpovědět
@tote184 Jestli je jediný způsob, jak teď nakládáte s odpadní vodu, ČOV, tak když je zkolaudovaný dům, tak je i zkolaudovaná ČOV, ne? Na tu se podle mě nevydává extra stavební povolení, na rozdíl od studny. A co se týče studny, šel bych normálně na stavební úřad a tam se poptal, co mám dělat a co kde a jak mám doložit. Přece nemůžu za to, že to předchozí majitel měl v nepořádku. S archeology už nic řešit nebudeš, když je dům zkolaudovaný. To se dokládá právě ke kolaudaci, a když je uzavřená, není co řešit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?