Odmítnutí připojení na kanalizaci

Dobrý den, v lednu jsem koupil domek u kterého bylo vydáno stavební povolení k ČOV. Nebyla připojená, takže jsem právě připojení dokončil. Předchozí stav byl septik s přepadem. Nyní je ČOV připojené na svody dešťovky. Druhý den po připojení mi volali z obce, že chtějí podepsat přípojku na kanalizaci. Realizace nevím kdy bude. Možná za 5 let. Co mi ale říkal z firmy na ČOV, že to ode mne nepůjde vyspádovat. Takže co teď s tím? Odmítnout přípojku na kanalizaci? Díky za pomoc. Případné dotazy ještě zodpovím.
Odpovědět
Byl bych s odmítnutím opatrný. Existují přečerpávací stanice, takže argument spádem je prakticky k ničemu. A horší je, že se nařízení připojení na kanalizaci bude muset dodržet, pokud obec bude požadovat. Podle tohoto článku lze vaše povolení na ČOV v budoucnu zrušit, protože spodní vody: https://www.davidzahumensky.cz/2018/0...
Odpovědět
Nepíšete nic o přesném umístění budoucí kanalizace, jen že Vám sdělili, že to nepůjde vyspádovat ... Napíšu to asi takhle ... - pořád lepší kanalizace, než ČOV ( u ČOV je uživatel omezen užitím speciálních pracích, mycích prostředků, neustálá kontrola - dohled, čištění ČOV, vypouštění vody z ČOV - vsak, a pod. ) I kdyby jste nemohli vyspádovat kanalizaci - existují i tzv. tlakové kanalizace, na pozemku máte nádrž řízenou počítačem a v určitém čase dojde k vypouštění odpadu do kanalizačního řádu. Pokud by byla takováto možnost napojení Vašeho objektu na normální kanalizační řád - šel bych do toho. V první řadě bych na obci zjistil více o plánované kanalizaci, podmínkách připojení u provozovatele který bude kanalizaci ve vaší obci provozovat a tam bych se snažil zjistit maximum k plánované akci a k připojení, mělo by jít zjistit, zda Váš dům půjde připojit, nebo je tam nějaký výškový problém, no a měli by Vám také být schopni sdělit, zda případně tento výškový problém šel nějak řešit - viz např. shora uvedené řešení a pod... Kanalizační přípojku bych určitě neodmítal.
Odpovědět
Souhlasím s @franti_p, přípojku bych neodmítala. Co já bych za ní dala, než být omezena ČOV - kou.
Odpovědět
Profilova fotka
@spookykt Ze zákona jste povinná se připojit, řešil jsem to také protože máme ČOV v projektu schválenou k užívání, ještě nebydlíme ale město najednou začalo řešit přípojky pro ostatní pozemky a už jsme dostali návrh situace kde bude kanalizace a my jsme měli vyznačit kde chceme přípojku. Prý to nebude tak rychle že je to teprve projekt, tohle jsme podepisovaly někde začátkem roku no inu už je uložena elektrika, čili přípojky, veřejné osvětlení, optika. Takže to jde dost rychle. Nejvíce mě štve to že jsme vyhodily 70 tisíc za čističku s výkopem atd. A jako během toho co to oni udělají se musíme připojit. Ačkoliv máme v projektu ČOV.... A když sem to řešil s úřadem že to jako nevěděli že se tohle bude realizovat tak my řekli " No co jste chteli rychle stavět ne " 😡..... Takže byl bych opatrný s řešením situace.
Odpovědět
Přesně proto jsem se ptal, abych předešel případným problémům s odmítnutím. Jak říkám, teď jsem dal za zprovoznění 21000,- Takže docela mrzuté. To jsem mohl ČOV zrušit a dva roky vyvážet jednou za uherák septik a měl bych klid. Sám starosta mě po koupi upozorňoval že mám dát ČOVku dohromady.
Odpovědět
Profilova fotka
@spookykt Plně chápu my jsme v tom ještě za víc. Tohle s tím připojením my řekl ten projektant který to projektoval ale řekl že máme užívat ČOV prostě do té doby než město přijde s tím že se máme připojit, pak už prý jiná cesta nevede. Teď nás prý nemůžou nutit... Ale stejně s tím přijdou. No jediné co je plus že dávají dotace na ČOV tak snad to vyjde tak že se ty náklady vrátí. Jako mě to přijde když vám starosta řekne ať ji sprovoznite a pak za vámi přijde že máte podepsat souhlas s připojením na kanaldu tak že neví levá ruka co dělá práva... Tohle fakt není normální.
Odpovědět
U nas v obci je asi 150 cisel popisnych a 3 domy byly z povinnosti vyjmute kvuli vzdalenosti. Nas dum ma pripojku dlouhou 35 m s jednim zalomenim a vyjmuti jsme nebyli. Takze existuje moznost, ze i u vas nekoho pripojit nepujde, ale to konzultujte s projektantem. Hlavne at to neni jak u nas, ze projekt tvorili tak, ze se vse kreslilo do katastralni mapy a nikdo si nezkontroloval, ze v puvodnim navrhu nam mela pripojka vest skruzi studny. Spojnice mezi sachtou a mistem vyvedeni ven z domu vedla studnou, zjistilo se to, kdyz tu byli geodeti vymerovat pozice sachty. Nekomu umistili sachtu do mista brany. Ostudne.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin U nás je to jasné, bude se zřizovat nová kanalizace pro protější pozemky a hlavní projekt který je za těmito pozemky tudíž do toho spláchnout i máš jelikož to je součást projektu viz příjezdova cesta atak. Takže přímo před naší silnici se ta Kanalda bude kopat. Takže my jsme jasný...
Odpovědět
@spookykt My jsme také měli v projektu ČOV se vsakem, projekt zhotovený, stavba RD povolena. Naprojektovaný vsak ( pro vsakování docela špatné podmínky ), měl jsem z toho docela obavu. Vedle nás dalších asi 6 pozemků, na jednom již hotový RD, další rozestavěný. Nakonec změna - domluva s městem, že se dovybuduje cca 260 m kanalizačního řadu, s tím, že na to přispějí majitelé parcel a město náklady doplatí. Město k tomu přistoupilo velmi rozumně, neboť na kraji města v budoucnu cca 6 ČOV, což je svým způsobem určitá ekologická zátěž ( i když odpadní voda z ČOV je cca z 95% vyčištěna ). No, prodloužení řadu už je hotové. Než to tam u Vás bude řešeno, budete používat ČOV a pokud půjde přípojka realizovat, být Vámi, šel bych do toho. Provoz kanalizace a ČOV ohledně provozu, starostí, to je nepoměr.
Odpovědět
Ještě se zeptám, co respektive jaký je teď po dokončení ČOV postup? S čím zajít na stavební úřad atd. Děkuji předem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?