Diskusi odebírájí 2 lidé

Příliš vysoko usazené podomítkové WC

Instalatér nám osadil příliš vysoko podomítkový WC modul, takže po nainstalování mísy (byť se slim prkénkem) je výška WC téměř 50 Cm. Máme malé děti a i kvůli nim je výška šílená, ale nepříjemné je to i pro dospěláky. Je nějaké jiné řešení než bourání? Tomu se chceme vyhnout. Budu vděčná, kdyby někoho něco napadlo. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka_k Záleží na systému. Některé umožňují posuv tak +-2cm nahoru dolů. 50 cm je ale dost (i když někteří staří si wc naopak na tuto výšku zvedají). Já osobně bych boural. Další možností je schodek.
Odpovědět
@renatka_k podomítkáč jedině vybourat, norma je 40 cm. vždyť na tom modulu je značka 1 m, tak co dělal ten instalater
Odpovědět
@renatka_k mate byt, nebo je to v dome? V byte totiz muzou byt blbe vedene odpady-abyste to nerozbourali a nezjistili ze to jinak udelat nejde. Jinak my mame tusim 47 a jinak bych to uz nechtela. Urcite radsi vyssi, nez nizsi-ocenis pri bolestech zad, nebo ve stari. Ta vyska je jenom o zvyku-tchyne si to nechala dat taky vys a potom nadavala, ze je to neprijemne. Za par dni si zvykla a uz by nechtela jinak. Vyska 50 je klasicky vysoky zachod-takze nic hrozneho. A z hlediska deti? Vzdyt je to jedno-stupinek musi mit tak jako tak....
Odpovědět
jestli ho chcete snížit na 40cm jedině vybourat
Odpovědět
Řešit schůdkem, ve stáří se určitě výška hodí.
Odpovědět
jak řečeno nade mnou - u tchána to taky takto blbě osadili, jediné řešení nabídli vybourání. 50 cm je dost vysoko, jestli to jde, nechte to ještě spravit, jesti nemáte všichni 2 metry, tak se vám bude špatně zvykat. (muž ty 2 metry má a naopak mu těch 50cm nevadí)
Odpovědět
Já měřím 2m a vyšší wc by mi vyhovovalo. Ale instalatér samozřejmě nemůže takové rozhodnutí udělat svévolně. Pokud to budete chtít předělat, tak by mohlo stačit vybourat spodní část kolem trubek a úchytů. Nemyslím si, že by se to muselo nutně vybourávat úplně celé. Taky záleží, jestli máte v záloze dostatek obkladů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?