Vysoce odolná plastová nádrž na dešťovku – prosím o radu

Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou o radu. Díky složení půdy (vršek jílovitá a spodek tvrdý slepenec) a velkému množství vody po tání sněhu se mi plastová nádrž po bocích promáčkla jak citron. Spodní voda při výkopu ani několik dní do usazení nádrže nebyla. Prosím o radu na nějakou vysoce odolnou plastovou nádrž, která by případné boční tlaky vydržela. Už jsem se různé typy s různým žebrováním a „zaručenou samonosnou konstrukcí“ díval, ale raděj dám na radu vás, kteří máte podobnou zkušenost. Nejlepší by samozřejmě byla betonová, ale umístění nádrže mám za domem, kam se obávám běžný náklaďák s rukou nedostane, nebo spíš pak nevyjede, je to na trávě a kopeček. A na druhou stranu zas náklaďák, který dokáže jet v terénu zas nemá tak silnou ruku, aby těch 6 tun uzvedl. Děkuju za každou radu, jak za typ na odolnou plastovku, tak za typ na nějakého dopravce, který by k nám po nezpevněné louce z kopečka dokázal zajet, složit betonku a zas odjet (jsem Brno venkov). Díky
Odpovědět
Zdravím my brali nádrž z webovek Rainshop.cz Mají tam samonosné nádrže a musí říct že jsou opravdu velmi odolné. Nádrž je zasypaná čistě hlínou a né kamenou drtí jak doporučuje výrobce a přesto to nádrž zvláda bez problémů.
Odpovědět
Naše nádrž
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenos:

Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou o radu. Dí…
@zdenos Najlepšie betónovú, prípadne si spravte svoju z strateného bednenia a PVC fólie. Ak to musí nutne byť plastová, tak dvojplášťová a obbetónovať.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od davyjones:

Zdravím my brali nádrž z webovek Rainshop.cz Mají…
@davyjones Máte vysokú spodnú vodu? Ak nie, tak o odolnosti nádrže nemôžete tvrdiť nič. Videl som vyplávané aj zmačkané "odolné" nádrže. Voda vytvorí fakt veľký tlak.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@davyjones Máte vysokú spodnú vodu? Ak nie, tak o…
@roman_ výrobce mi delkroval že nádrže je vůči spodní vodě odolná a samozřejmě je na to ppná záruka jelikož ví že nádrže to vydrží. Tu nádrž mám mluvím z vlastní zkušenosti že je opravdu bytelná
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od davyjones:

Zdravím my brali nádrž z webovek Rainshop.cz Mají…
@davyjones tak cista hlina a jil je hodne odlisna vec.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zdenos:

Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou o radu. Dí…
@zdenos To se ani nedivim. Do takoveto pudy neni zadna plastova, samonosna nadrz. Jedine dvouplastova nebo betonova. Jelikoz mate malo mista a komplikovany teren, tak jedine ta plastova dvouplastova ( vhodna pro jilovite podlozi a tezkou pudu). Mezi vnejsim a vnitrim plastem je mezera, ktera se vyplni betonem. Jilovita puda meni objem podle vlhkosti a to ne o malo. Zadna obycejna nadrz to bez uhony nevydrzi ani ta od davyjonese.
Odpovědět
Chlapi, díky za rady a postřehy. Ta dešťová voda mě už nadělala tolik starostí, že celá stavba proti tomu byla procházka růžovým sadem. Ještě jsem se díval po plastovkách do podmínek s vysokou spodní vodou a do jílového nebo skalnatému podloží, kde dochází španě k vsaku. Někdo zkušenost s těmito nádržemi: Iris a Li-Lo. Je to sice ranec, ale když není zbytí, tak by se hold ty love obětovaly.
Odpovědět
Zdravím,také mame jílovité podloží a původně jsme chtěli dvouplastovou s tím,ze se meziprostor vybetonuje.On ten prostor,tak velký není,takže se tam lit beton bude asi špatně a dle tech.podminek stejně pak pro záruku chtěli ještě spodní desku a i vrchní(mozna jen u te co jsem poptaval).My jsme chtěli betonovani omezit,tak jsme nakonec vzali Nautilus do jílu od Sineka.Podklad se dela ze štěrku a pak se patkami ve spodu nádrže protahnou roxory a patky se zabetonuji.Dal uz beton není potřeba. Tak ještě mrkněte na tohle a porovnejte. Instalovali jsme podzim 23 - zatim vše ok.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lukass_5:

Zdravím,také mame jílovité podloží a původně jsme…
@lukass_5 Díky za info
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lukass_5:

Zdravím,také mame jílovité podloží a původně jsme…
@lukass_5 Ten medzipriestor nie je zas taký problém vybetónovať. Urobíte trošku tekutejší betón a požičiate si v stavebninách poriadny vibrátor. To tam pekne zatečie ako má.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?