Jak řešíte výlez ke komínu?

Profilova fotka
Náš projektant jaksi pozapomněl řešit otázku výlezu ke komínu...a teď se musíme urychleně rozhodnout...jedna strana nám radí udělat do stropu výřez s padacími schůdky, aby se ke komínu dalo vlézt naším mini půdním prostorem....druhá strana nám zase radí udělat žebřík z venku na domě a z něj se půjde ke komínu přes střechu co vy na to? nějaké pro a proti k oboum variantám? díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada koukala jsem na fotky domu. Máte tam přeci střešní okna. Jednou za rok se dá okno jednoduše vysadit a vylézt skrz něj, ne? My jej vysazovali, když jsme montovali satelit (jinak neprolezl) a je to otázkou minutky. Střechu máte pozvolnou, to by kominík mohl dát ;-) Na druhou stranu využít byť mini prostor na půdě u uskladnění byť lyží či něčeho podobného také není od věci.
Odpovědět
@veverka.dada Vy nechcete využívat ten půdní prostor?! :-o Není to škoda?! My máme půdu teda docela velkou, na ní půdní schody (ty ale nemusí být) a z půdy potom výlezové okno na střechu, které moc nestojí. Je hned vedle komínu a je tam i stupínek pro kominíka. :-) Nevím, jaké jsou normy na přístup ke komínu, to si radši pozjišťujte, protože byste potom nemuseli dostat třeba revizi. Když k nám přišel kominík na revizi, tak se hned ptal, jestli máme výlez ke komínu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj @alcar díky za odpovědi x-) co se týče půdních prostor, tak je určitě npotřebujeme..máme úložných prostorů až až ;-) řešení pro přístup kominíka ke komínu bychom rádi volili tím spešl žebříkem, připevněným k fasádě domu, tak aby se z něj dalo na střechu bezpečně vylézt...v tom problém taky není... jen mě teď někdo nabádá k tomu otvoru na půdu skrz to, že by tam mohl začít hořet komín a co potom :-| tak mě zajímá, jak mají toto ošetřené jiní lidé, když nám stavební firma řekla, že ten otvor být nemusí ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
nechte si klempirem namontovat stresni vylez ja je montuji bezne jeste jsem neslysel ze by nekomu chytla chalupa,umistuje se nekde v blizkosti kominu
Odpovědět
a co kdyz nemam žadný vylez ke kominu ani v projektu? navic jsou v šikmem stropu asi 3m vysoko střešni okna jen na prosvetleni mistnosti a asi 3m od komina tento domek http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... v prohlidce domu jde videt jak je strop řešen pochybuji že tudy nekdo poleze na střechu. Opřu žebřík o rýnu dva kroky úžlabím a jsem krasne u komina... znamena tedy ze zadny vylez byt nemusí?
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych to resil taky tim zebrikem maximalne schudky ke kominu a malou stresni lavku u komina
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?