Vnitřní nerezový komín

Ahoj, máte někdo ke krbovým kamnům vnitřní nerezový komín? Funguje Vám bez problémů?
Odpovědět
Ahoj, máme uvnitř nerezový komín Bertrams DW. Funguje (i vypadá) dobře.
Odpovědět
@ansgy A dobře i topí, pozor na průchod stropem.
Odpovědět
@wpavel v patře se na něm i po několikahodinovém topení dá celkem v klidu udržet přiložená ruka, ale kdyby tomu člověk naložil, tak by to bylo horší. Nad 2.NP mám kolem prostupu samozřejmě červený SDK a vata by případný extrém měla také ustát (má max. 200 °C, ale bod roztavení je daleko více)
Odpovědět
@ansgy To je ta správná teplota, hřeje ale nepálí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám přímé odkouření 16 let v dřevostavbě. Samozřejmě je tah bez aerodynamických ztrát v zatáčkách (protože komín je přímý). V době stavby se všelijak řešilo napojení parozábrany a průchod tepelnou izolaci. Protipožární SDK není žáruvzdorný, má v sobe stejnou sádru jako obyčejný (tá se horkem rozpadá na bezvodou práškovou sádru), jen je vyztužen pár skleněnými vlákny a tím se nezbortí o 15 min déle než obyč. K věci: nyní už existuje třeba límec z pěnového skla s folii, přilepí se a utěsní tmelem v kartuši odolným do 260 st. Pro průchod izolaci se také požije pěnové sklo (na celou výšku okolní tepelné izolace), prostor mezi komínem a sklem odvětrat mezerou cca 15 mm.
Odpovědět
@kavik_citroen_kachna Díky za info. Vyhrál jste si s tím 🙂
Odpovědět
@libor11 máme ho dělaný "na míru" po tom, co první "kamnář" udělal něco jiného (jen komín po strop přímo nad kamna) a zůstala po něm díra ve střeše ... při topení je povrch jen lehce teplej, ani ruce si na něm neohřejete 🙂
Odpovědět
To vypada paradne dobre.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?