Dar pozemku 1. linie, co mám přesně udělat a kam zajít?

Ahoj poradíte mi prosím někdo s darováním pozemku? Jedná se o první linii. Co má přesně všechno udělat a kam zajít? Hledal jsem na netu, ale všude je to trošku jinak, tak jsem z toho lehce zmatený. Předem moc děkuji za všechny odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Akorát si napiště darovací smlouvu, nechte si ověřit podpisy na úřadě (kolikrát si už ale nepamatuju) a zaneste to na katastr. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proč nepoužijete vyhledávání? Jen já jsem odpověď na tuto otázku psala několikrát.... Ve stručnosti: 1. darovací smlouva v počtu počet účastníků+2, přičemž jeden výtisk bude s ověřenými podpisy 2. návrh na vklad vlp do KN (pro urychlení podepsaný všemi účastníky, podpisy nemusí být ověřené) + kolek ve výši 1.000,- Kč. 3. přiznání k dani darovací - předmětný převod bude osvbozen od daně dle § 19 odst. 3 z.č. 357/1992 Sb., a znalecký posudek se tedy nepřikládá. Podává se do 30 dnů ode dne, kdy vám byla doručena smlouva o bezúplatném převodu vlastnictví k nemovitosti s doložkou o povolení vkladu do katastru nemovitostí.
Odpovědět
Řešíme zrovna to samé, je to přesně tak, jak píše ykram. Jen mi na FÚ řekli, že přiznání k darovací dani nemusím podávat, když se jedná o 1. linii a daň se platit nebude.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?