Jak funguje hypotéka a život?

Po přečtení mnoha příspěvků jsem se dozvěděla, že jsem mladá, blbá a naivní :D. Za 2 roky budeme mít s přítelem možnost koupi RD po rodičích za 1mil. Měla jsem za to, že si vezmeme hypotéku na 1400000 a můžeme ho i zrenovovat podle svého. A ono to nejde??? Já nechápu jak prostě může mladý pár (oba máme práci) spolu začít bydlet? To prostě nejde. Je tu někdo, kdo mi poradí, jak vůbec začít fungovat bez rodičů a bydlet, aniž bychom se zadlužili tak, že skončíme pod mostem:) Díky:)
Odpovědět
Jaká bude hodnota domu? Pokud bude třeba 2 mil, tak 1,4 mil klidně dostanete (samozřejmě dle vaší rentability), ale pokud bude skutečná hodnota jen ten milion, tak pokud nemáte čim dalším ručit tak je jasné, že 1,4 nedostanete... Takže potom jedině půjčit si tolik, kolik banka dá a na rekonstrukci šetřit a financovat z úspor...
Odpovědět
Tak zatím bydlíme spolu u jeho rodičů, máme vlastní bytovou jednotku, ale jak říkám, chtěli bychom se osamostatnit. Hodnota RD bude určitě mnohem vyšší, jen se rodiče dohodli, že by nám ho za 1mil. prodali.
Odpovědět
Profilova fotka
a v čem je teda problém?
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 taky nechápu v čem máte problém ? =-)
Odpovědět
@gigi2 jak říkám, možnost jít do vlastního, jen bude zřejmě problém s tou hypotékou, ne? Raději jsem se začala zajímat dříve. Moc prostě nechápu jak funguje hypotéka, těmto věcem vůbec nerozumím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 zajdi do banky, tam ti poradí, pokud máte dostatečné příjmy nevidím v tom problém...
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 já teda hypotéku nemám,tak nemůžu v tom moc poradit,ale má ji dneska tisíce rodin,tak to nemůže být nic složitého...obzlášť,když píšeš,že oba pracujete,částku nechcete nijak horentní ,s odhadem problém nebude,a zajímáš se o to s časovým předstihem....kolem mě lidi dost chválili finanční poradce,třeba i to se dá zkusit
Odpovědět
@monkey8 jak radí ostatní, určitě zajít do banky se informovat tak ti poví více i udělají bonitaci (zda máte dostatečné příjmy na výši hypotéky), projedou vám registry (jestli nemáte někde záznam, pokud ano nepůjčí vám).
Odpovědět
mě šlo jen o to, že jsem dnes narazila na tuto stránku a přečetla mnoho článků o hypotékách. Zajímalo mě prostě jen to, jestli nějak jde půjčit víc než je cena domu, abychom měli i na tu rekonstrukci a jestli se nějak potom prokazuje, za co jsme peníze utratili :) ale děkuji za vaše příspěvky
Odpovědět
jojo do banky půjde přítel, už se ho i ptali jestli zvažuje hypotéku, takže si myslím, že tomto směru by problém nebyl :)
Odpovědět
Profilova fotka
proč pod mostem když budete investovat do bydlení?
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 banka váš dům pomocí odhadce ohodnotí a na základě toho vám půjčí, bere se hodnota domu včetně pozemku, takž by vám mohlo zbýt i na rekonstrukci. Čerpá se pak postupně na základě faktur, ale to zase záleží na bance. nejlepší je sehnat si finančního poradce, který vám doporučí tu nejlepší banku pro vás. Příjmy musíte prokázat oba ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
děkuji všem, už jsem se trošku zorientovala :) je to celkem složitá věc. Zadlužit se už v mládí, pěkná vyhlídka, ale co se dá dělat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 nebudeš první ani poslední ;-) bez toho to moc nejde, pokud něco nezdědíš :-D
Odpovědět
jojo nebo nevyhraju co ;-) achjo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 tak tak ;-) jestli tě to potěší tak mi taky začínaly od nuly krom pár naštřených tisíc... ;-)
Odpovědět
jojo hned jsem klidnější :-D , ale zřejmě budete mít alespon lepší práci :) v dnešní době jsem ráda, že něco mám, ale zázrak to není, pořád hledám dál, ale je to děs :)
Odpovědět
@monkey8 Pořád lepší se zadlužit v mládí než na stáří. :-N A pokud ještě pár let neplánujete děti, tak bych do toho vkládala teď víc peněz - co to jde, co nejvíc splatit, protože na mateřské to bude horší. ;-)
Odpovědět
@monkey8 jak píše @alcar lepší se zadlužit teď než na stáří. Nám je 30 ztratili jsme s manželem 10 let života v domě s mými rodiči, už jsme mohli mít pěknou řádku let splaceno.Tenkrát jsme mysleli, že tam zůstaneme, ale hold sami je sami. A máme vyšší hypo než máte vy.
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 no zas tak dobrou práci nemám, nebo dobře placenou.... a pak splácet budeme 30 let, takže nic extra, ale jsme ve svém ;-)
Odpovědět
Zdravím, my předělalai horní patro u manželových rodičů v domě, mají dvougenerační dům, ale bohužel s neschodami manželova bratra který v domě nebydlí má svuj dum nas rodiče vyhodili. Našli jsem si co nejrychleji podnájem 13.00,- měsíčně a ted jsem se rozhodli pro stavěni domečku, u RDR. Tay máme v plánu brýt hypotéku cca na 3 000 000,- jsme mladá já mám 20 manžel 25. Máme skoro roční dítko jsem na MD, manžel pracuje, ale bohužel chceme do svého raději platit hypo než nějakému pronajmateli 13.00,- hypo mužeme zatím splácet 5 000,- mesične a jak začnu pracovat tak to navyšíme, nebo budeme odkládat a rychleji se to splatí :-) A souhlasím s Alcar, lepší v mladí se zadlužit ež ve stáří, manželův strejda má 40 let a berou hypo taky na dum ale berou 4 000 000,- chcou splácet zatím po 7 000,- no nevím jak dopadnou.
Odpovědět
@petrsv1000 Taky to vidím u nás na 30-40 let ale budme ve svém a náš prcek bude něco mít než kdyby jsme bydli nekde v podnájmu celý život :-) Taky nemáme nic moc, ale co jsme mladí :-) Penez bude nás nebude :-)
Odpovědět
@niky1993 koukám jak jste taky hezky oustrouhali :( my platili 6 let úvěr kvůli vyplacení bráchy, patro kde jsme bydleli jsme zrekonstruovali a šli jsme teď s holou pr..zadkem
Odpovědět
@tracyy No my tam dali do toho kolem 500 000,- neli víc neli mín přesně nevím předělávali jsem to tam 5 let, a máme hovno, akorát jdeme ted o minusu, myslím to tak že bereme z našetřených penez aby jsem vyžili nejakk, ale zatím se to dá, jdeme teď z drahého podnájmu k babi aby jsme neco došetřili a měli jsme zálehu na rok splácení hypo kdyby se neco stalo. A příští rok o tomto čase chceme koupit pozem a začít řešit domek aby jsem na jaře kolem 4-6 měsíce bydleli ve svém.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 ve 40letech 4mega hypotéku a splácet 7tis.měsíčně??strejda bude asi nesmrtelnej to člověk,ne?
Odpovědět
Taky se těším na to až budem ve svém, jsem ráda, že se nám nabízí za šance mít dům 4+1 ve kterém jsem vyrůstala, který je v bezva lokalitě, navíc spoustu známých za 1mil. To za to zadlužení asi teda stojí:)
Odpovědět
Profilova fotka
@niky1993 no nevím zda se spátkou 5 tis něco vymyslíte.... my máme hypo 3,2mil a splácíme 14,5tis.... to jen pro porovnání.... 40let už teda docela hodně....
Odpovědět
@gigi2 Taky jsem se nad tím pozastavila. My máme půjčeno 1.400.000 a splátky 6tis. taky na 30 let. Nechápu... :-N
Odpovědět
Já jsem se tomu taky divila, ale máme finanční poradkyni a ta nám to vypočítala a jde to že třeba 5 let udeme splácet těch 5 000,- a pak to dáme třeba na 10 000,- ale já s na to dívám hodne že to nedelam pro sebe ale pro syna, i když možná nebude v tom dome chtít pak byt ale co tak si ho prodá, ale momentálne to chceme tak a jde to :-)
Odpovědět
A hlavne za 5 let se nám o dost zvyši příjmy jak pujdu do práce tak to bude o necem jineem než ted
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?