Jak postupovat při prodeji bytu s hypotékou?

Máte zkušenost nebo víte jak se postupuje při prodeji bytu nebo domu s hypotékou. Chceme prodat dům na který jsme si vzali před 4 lety 85% hypotéku na 25 let . Máte zkušenost?
Odpovědět
@berunda Skoro stejně jako u bytu bez hypotéky. Ale první věc je, že musíte toto oznámit bance - že to chcete udělat, a ona vám to musí schválit. Nedávno jsme podepisovali hypotéku a tam nám to zdůrazňovali. Banka musí s prodejem souhlasit. No a pak prodáváme. Buď to prodáte i s hypotékou, což lze, že si člověk na sebe hypotéku převede a vám dá nějaké peníze navíc na ruku (buď hypotéku navýší a z nich a nebo něco má svého). A nebo má keš, který vám dá, vy dáte mimořádnou splátku hypotéky bance a tím je to pro vás vyřešeno (tam akorát teda bacha, musíte si zjistit, kolik ještě máte splatit, jaké jsou tam sankce za předčasné splacení atp. aby se vám to vyplatilo). A poslední možnost je, že si ten kupující vezme hypotéku u jiné banky a ta vyplatí tu vaší banku a co bude navíc tak půjde prostě vám (nebo to posílají všechno vám a vy zase vyplatíte tu banku, tam si nejsem jistá jaké jsou ty interní postupy). Ale je to normální, do inzerátu napište, že na ní je hypotéka a že jí člověk může převzít. Tj asi tak všechno :-)).
Odpovědět
Profilova fotka
Teď prodávám. Banka s tím musí souhlasit (jen formalita). Ještě si pohlídejte fixaci.. Pokud jste mimo, tak buď kupující převezme hypotéku (což pro něj nebude výhodné, úroky jsou teď nízko) nebo si vezme novou hypotéku u stejné banky. Pak je to bez pokuty. Pokud ne a vy splatíte hypo mimo fixaci, jsou tam dost velký sankce. Já kvůli tomu raději nabídla jinou zástavu
Odpovědět
Profilova fotka
Jde to stejně jako u domu bez hypotéky, ale banka s tím prodejem musí nejdříve souhlasit a pak postupujete jako u normálního prodeje, ale ten co bude váš dům kupovat převezme vaší hypotéku nebo si dohodne s bankou novou. Zeptejte se ve své bance, kde mát hypo a oni vám řeknou.
Odpovědět
Na podzim jsme prodavali byt s hypotekou a tim ze fixace by byla az letos tak nam banka dala 10tis pokutu,ktera teda puvodne byla vyssi ale zazadali jsme o vyjimku.Jinak nic sloziteho,s ukoncenim hypoteky se musi dojit na katastr a vymazat zastavni pravo vasi banky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?