Je v podkrovním bytě vedro?

Profilova fotka
ahoj, kupujeme byt v paneláku, v 7. patře ze 7. Dům má sedlovou střechu, novou. Nemáte zkušenost, že je v takových bytech příliš horko či tepleji než v nižších patrech? Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
nemám zkušenost s bytem, ale máme podkroví v RD a jak svítí sluníčko - třeba ted ty dny, tak nahoře je díky střešním oknům cca 26C .. mě se to líbí :) takže za mě ano - je tam vedro ..
Odpovědět
Moji rodiče bydlí přímo v půdním bytě a v létě je tam opravdu vedro a v zimě opravdu zima. :-D A to mají novou a zateplenou střechu. Ale jinak jim to vyhovuje. ;-)
Odpovědět
Zdravím, my jsme v předposledním patře v paneláku (celkem 4 patra), sousedi nad námi pod střechou (rovná střecha, lepenka ipa) před zateplením paneláku nadávali, že mají hrozné vedro. Teď nic neříkají ... tak nevím. Ale my díky zateplení cítíme rozdíl. Že v zimě bylo tepleji a teď přes ty vedra se v bytě udržel chládek. Jinak lidé v přízemí si před zateplením stěžovali, že mají doma furt zimu ... tak si nevybereš ;-)
Odpovědět
Švagrová bydlí v 7.patře,až pod střechou a na vedro v létě neskutečně nadává.A jelikož i když všude otevře,vzduch se jí nehýbe,tak se jí osvědčilo ráno,když je ještě přijatelně pořádně vyvětrat ,a pak "zabednit".
Odpovědět
Profilova fotka
Teď bydlíme v 7. patře z 10, ale předtím, ještě v nájmu, jsme bydleli v 5. z 5 přímo pod střechou a bylo to peklo. V létě příšerné horko, větrání nepomáhalo a jediné řešení bylo vyvětrat pořádně brzo nad ránem a pak byt "utěsnit". Já už bych do bytu pod střechou nešla.
Odpovědět
Zalezi na tom, jestli tam jsou stresni okna ci ne, jake je zatepleni strechy atd.. ALE.. bratr ma novy domek, jejich byt je pouze podkrovni, zatepleni strechy cca 20 cm Isoveru, stresni okna situovana na jih a sever. V zime ani nic nerikaji, ale uz v techto dnech tam bylo 30°C, v loznici bez stresaku a pokojicku se severnima stresakama to docela slo. ... Stresni okna nemaji stineni. To dela taky hodne :-) Nase podkrovi ma 30 cm vaty, zadne stresni okno a kdyz neotevru dvere na balkon, tak je tam porad prijemne, az skoro chladno (v techto dnech).... Zimu jsme jeste nezazili..
Odpovědět
Úplně nerozumím tomu, zda byt je přímo v podkroví (přímo pod střechou, zešikmené stěny ...) a nebo, jestli bydlíte v bytě (s rovnýma stěnama), nad kterým je půda se šikmou střechou. Pokud první možnost, tak s tím zkušenosti mám, viz níže. Pokud ta druhá možnost, tak s tím zkušenosti nemám, ale řekla bych, že v takovém bytě nebude takové vedro, jak v klasickém podkrovním bytě, a bude tam určitě menší horko než v panelákovém bytě, který je pod standardní rovnou střechou. My bydleli v nájmu v nově rekontruovaném podkrovním bytě nad starým cihlovým domem, a ano, a v létě tam bylo šílené horko. Orientace oken byla na východ a na západ, takže celý den někudy pražilo slunko. A v zimě nám zas zapadávaly okna sněhem a nebylo přes ně nic vidět (okna byla střešní, zešikmená). V době dešťů jsme museli okna mít pořád zavřená, neboť do střešních oken velmi snadno naprší .... Proti horku jsme se snažili bránit tím, že jsme z venku na okna lepili alobal, a trochu to pomáhalo. Možná by nebylo od věci pořídit si venkovní žaluzie, ty by část horka určitě odbourávaly. Ale dost záleží na kvalitě zpracování střechy, to bohužel neovlivníte. Ale abych řekla i něco pozitivního: byt byl krásně světlý a byl z něj nádherný výhled.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?