Koupě bytu od RK, na co si dát pozor?

Chceme koupit byt od RK,na co si dát pozor,platíme my,jako kupující nějaké poplatky nebo jen prodávající?Protože je většinou uvedeno,že cena je včetně právního servisu. Nově ale platí daň z nabytí nemovitosti kupující,znamená to,že i daň za mě pošle právník pokud je tam napsáno včetně právn.servisu?
Odpovědět
to je dobrej vtip :-D právní servis je právní servis a ne poplatkový servis, spočívá to v tom, že vytáhou ze šuplíku smlouvu co mají, přepíšou identifikaci kupujícího a prodávajícího cenu a nemovitost, pak třeba na katastr donesou návrh na vklad a to je celé, platíte všechny poplatky podle zákona/vyhlášek, oni si tu práci už započítali do marže, protože ne každej to využije a tak na tom líp vydělají 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cena včetně právního servisu znamená, že vám někdo sepíše smlouvu, zařídí úschovu peněz, dojde na katastr atd. Ale peníze notáři za úschovu zaplatíte extra a daň z nabytí taky
Odpovědět
Navíc určitě zaplatíte vklad na katastr, daň z nabytí, pokud je družstevní tak i některá družstva chtějí poplatky....může toho být dost, ale pokud s tím budete počítat, můžete se dohodnout a nechat napsat do smlouvy, že poplatky hradíte na půl, nebo hradí prodávající....je to jen na vás, co si dohodnete. Určitě jejich smlouvám nevěřte a dejte si ji zkontrolovat vlastním právníkem, také úschovu bych si domluvila mimo realitku, četla jsem dost děsivých zkušenosti...Dejte pozor na skryté vady....nechte si byt ukázat několikrát, v různou dobu, o víkendu....ať pak nejste překvapeni. Prostě hoooodně dobře a dlouho vybírejte a nenechte se oblbnout řečmi, že je mnoho zájemců a musíte něco rychle a hned.
Odpovědět
A ještě bych si dal pozor na to, zda je cena včetně provize. Už jsem se mockrát setkal s tím, že "včetně právního servisu" neznamená automaticky, že v uvedené ceně je zahrnuta provize (byť mi to smysl moc nedává).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?