Koupe bytu se zastavnim pravem

Ahoj, kupujeme si byt pres realitku a zjistili jsme (od maklere) ze si pry majitelka toho bytu pujcila vetsi obnos od nejake spolecnosti (neni to banka) a neni schopna to zaplatit a proto vlastne ten byt potrebuje urgentne prodat. Tudiz, k tomu bytu se vaze zastavni pravo. Ted makler nabizi ze dame penize v hodnote kupni ceny do advokatni uschovy a z tech penez se zaplati dluh majitelky (posle se to na ucet veritelu), jakmile se ten byt prepise na me a zastavni pravo se v katastru vymaze. Jsou tam nejake rizika v takovem pripade? napriklad, ze treba ten dluh majitelky je vetsi, nez toco je zmineno v navrhu kupni smlouvy nebo ze ten byt po me pak stejne nekdo muze vymahat a prijdu o nej… Mate s tim nekdo zkusenosti?
Odpovědět
@alisazoja my jsme tak koupili dum-doporucuju si najmout dobreho pravnika a smlouvu nechat napsat u nej. Dulezite je taky nechat si vycislit dluh k te nemovitosti, k urcitemu datu, at mas nejaky podklad pro banku. My jsme navic meli na baraku dluh u rakouske spolecnosti a taky to slo...
Odpovědět
Profilova fotka
také bych se zamyslela nad advokátní úschovou a asi raději využila bankovní úschovu. Jinak samozřejmě, dobrého právníka. Aby dal (mimo jiné) pozor na závazek věřitele vymazat to zástavní právo
Odpovědět
@esmesralda2, V cem je rozdil mezi advokatni a bankovni uschovou? Je bankovni uschova bezpecnejsi?
Odpovědět
Profilova fotka
@alisazoja advokát je jeden člověk, banka je instituce. Nemohu o žádném konkrétním advokátu říci, že není fér nebo zpronevěřil peníze, ale občas se o takových případech v médiích píše. Navíc, pokud by ty peníze byly uloženy v bance, která poskytuje k tomu úvěr, tak by to také mohlo být bez poplatků. Také celkově poplatky bance bývají nižší, než poplatky advokátům. V bance vyplníš formulář, advokát ti vypracuje smlouvu. Banka také umí dát pozor na práci advokáta, a advokátovi se dá prostě říci, že jste se domluvili, že peníze budou uschovány v bance.
Odpovědět
Já jsem houby odborník, ale kupovali jsme náš stav. pozemek s exekucí.Minulý rok. Paní právnička nějak ošetřila kupní smlouvu. Byli jsme v klidu. Ovšem po 2 mesicich jsme nahodou otevreli katastr a zjistili, ze nas za milion koupeny pozemek je v uplne nove exekuci. Ten šok si neumíte představit. Nakonec to dobre dopadlo, ale byly to nervy a stalonro hodne času a sil. Vy o exekuci nevite, ale exekutor ma pravo se prihlasit k exekuci na vasem majetku, dokud na vas neni prepsan majetek v katastru. A to trva mesic vetsinou.,, Náš" exekutor to o 2 dny nestihl. Ale katastr ma povinnost plombu zapsat a vy pak musite dokazovat, ze tu plombu tam dal pozdě.. Vážně hnusný pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
Prodávali jsme byt a byla tam zástava bance - hypotéka na pozemek nového domu. Tak tam se nebylo čeho bát. Ale pokud prodávající dluží někomu jinému než bance tak by to chtělo asi zjistit komu dluží a za jakých okolností. My prodali byt a 80 % šlo nám a 20 % přímo do naší bance, kde se smazala malá hypotéka na pozemek. Asi dvoje kupující se hodně báli a od koupě bytu, i když se jim hodně líbil ustoupili -)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?