Koupě bytu v insolvenci, máte zkušenost?

Moc prosím o radu. Chtěli bychom koupit byt přes realitku, byt je v insolvenčním řízení. Máte někdo zkušenost s koupí v insolvenci? Co všechno nás čeká, na co si dát pozor ,jaká jsou rizika apod.?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by mě zajímaly názory,rady adt.. Chceme koupit dům a máme o něj opravdu velký zájem. Jen nevíme,jestli to není běh na dlouhou trať. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
koupě v insolvenci je poměrně bezpečná. Co konkrétně by vás zajímalo? máme insolvenční kancelář ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak říká schnek, koupě přes insolvenčního správce je nejbezpečnější, nemovitost je očištěná.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@schnek Mohu se optat? Plánujeme koupi domu v insolvenci. Banka má "problém", že by se po prodeji mohly přihlásit další subjekty, kterým majitel dluží. Myslela jsem, že insolvence je právě bezpečná a toto nehrozí.... Je koupě domu v insolvenci opravu bezpečná? Jak dlouho asi vše trvá od podpisu rezervacní smlouvy a podepsání hypotéky? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teď kupovali byt, kde část pozemku k němu náležející, byla v insolvenci. Podrobnosti nevím, vše vyřizovala RK, ale správce se vyjadřoval pro banku a vše bylo v pořádku. Ale jak říkám, byla to jen část pozemku. I tak se ale prodej protáhl, pro nás už opravdu hodně, mysleli jsme, že budeme mít už dávno klíče a nakonec budeme rádi, když je budeme mít někdy v polovině května (rozhodli jsme se klíče nepřevzít dokud vše nebude přepsáno na katastru). Kupujeme někdy od ledna, v prosinci jsme se byli poprvé na byt podívat.
Odpovědět
Profilova fotka
@danny617 nemohly, pokud je to skutečně insolvence (oddlužení nebo konkurs), kupujete čistou nemovitost a nikdo se už nemůže objevit. V oddlužení závazek zpeněžením a následně vyplacením sumy věřiteli tváří jako vyrovnaný, příp jde dál za dlužníkem, v konkursu jde zbytek dluhu za dlužníkem. Nemůže se objevit žádný další věřitel nárokující si nemovitost. Co se týká délky, je to různé.
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek Moc děkuji. Myslela jsem si to, že je to tak. Nyní už 14 dní čekáme, zda se dohodne banka s insol. správkyní, zda přijme podmínky banky, aby jsme si mohli vzít úvěr. 14 dní se v podstatě nic neděje... Kde se to pak může ještě zaseknout, když už budeme mít podepsanou smlouvu o úvěru?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?