Koupě pozemku od spekulanta, máte zkušenost?

Jak jste vyjednávali a za kolikanásobek reálné ceny jste nakonec koupili? Uvítám jakékoliv rady a tipy. Děkuju moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme nevyjednávali.. Měli jsme vyhlídnutý jeden pozemek. Po telefonu při zjišťování cen nám byla řečená cena 1000Kč/m2. S tím jsme se tam jeli podívat. Potom nám od jeho kolegy přišla nabídka na cenu o 300tis vyšší. To jsem se naštvala a řekla jsem, že toto jsme si nedomluvili a že pokud se má cena pozemku hýbat, tak jedině směrem dolů, ale rozhodně ne směrem nahoru. Tak přisla nabídka na 880tis, nicméně to bylo stále o 140tis víc než bylo původně plánované.. Naštěstí jsem byla tak vytočená, že jsem je poslala do háje a sehnala si pozemek jinde, mnohem krásnější, větší, blíž Praze a bez satelitu.. a taky levnější... Teď je ona původní firma v insolvenci..
Odpovědět
@zuzkanka12 díky, no my jsme bohužel v jiné situaci. Tenhle pozemek sousedí s naším a pokud by o ten pozemek neprojevil z nějakého záhadného důvodu zájem stát (obec), tak my jsme jediní možní zájemci. Ostatním je takový pozemek k ničemu, navíc je to jen 45 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
aha, tak to potom jo...
Odpovědět
co to je reálná cena? Vše je o poptávce a nabídce. Dá se říct a vysledovat, jaká je cena v lokalitě běžná. Podle toho bych se řídil. jedna vec totiz je cena posudková a druhá cena tržní. U nás je např. cena posudková stavební parcely asi do 100Kč/m2, ale tržní je od 350Kč/m2 nahoru. Já koupil louku, které je cena posudková 5Kč/m2 a nabídl jsem cenu 25Kč/m2.
Odpovědět
@flakac viz. můj příspěvek výš. Předpokládám, že my budeme jediní zájemci, proto když o ten pozemek projevíme zájem, řekne si jeho majitel třeba o 2000 Kč/m2, ačkoliv "reálná"cena za metr je pravděpodobně v řádu desetikorun. Proto mě zajímají zkušenosti ostatních :-) Dnes jsem na Katastru viděla, kolik pozemků ten člověk vlastní, takže si nedělám iluze, že by na nás nechtěl co nejvíc vydělat.
Odpovědět
@lenka5731 a to je pro vas tech 45m2 tak dulezitych, ze jste za ne ochotni platit tak nekrestanske penize? nebo proc o nej vubec mate zajem?
Odpovědět
@flakac je to trvale zatravněný porost u křižovatky silnic 3.třídy. Nám je ten pozemek taky k ničemu, jen bychom se rádi pojistili, že tam v budoucnu nevyroste něco, co se nám nebude líbit.
Odpovědět
@flakac ano, v podstatě to pro nás důležité je. Nechceme tam v budoucnu mít trafostanici nebo něco podobného. Chceme předejít případným nepříjemným překvapením :-) ;-)
Odpovědět
@lenka5731 pak je to jednoduché...oslovit soucasného vlastníka s nabídkou nebo s dotazem, jakou cenu si predstavuje. Těžko ti někdo řekne, jaká cena je adekvátní, když nevíme ani lokalitu. Každopádně, pokud se jedná o trvale travní porost, pak je posudková cena opravdu par korun. pokud se jedná o 45m2 a vesnici, pak bych nabídl 100Kč/m2.
Odpovědět
Ještě bych se podívala do územního plánu. My měli zájem o sousední pozemek, přístup k němu je pouze přes náš pozemek a nebo přes pole. Podle katastru je to trvale travní porost se špatnou půdou (=cca 20 Kč/m2), ale podle územního plánu je to oblast k zastavění a majitelka požaduje 80 Kč/m2. Pozemek jsme odmítli, majitelce je k ničemu (bydlí daleko) a my plot povedeme okolo.
Odpovědět
"je to trvale zatravněný porost u křižovatky silnic 3.třídy. Nám je ten pozemek taky k ničemu, jen bychom se rádi pojistili, že tam v budoucnu nevyroste něco, co se nám nebude líbit." ---------------------------------------- teď tedy koupíte pozemek od spekulanta, k ničemu ho nepotřebujete - kdyby tam měl někdo nějaký záměr, pak mu ho zhatíte a pozemek mu neprodáte. no možná už teď má ten pozemek "spekulant" proto, abyste mu tam něco náhodou nechtěli postavit, třeba trafo :) když vy v budoucnu nikomu ten pozemek neprodáte, proč v tuto chvíli by ho měl prodávat on Vám? a cena reálná je cena prodejní - to je jediná skutečná a reálná cena toho daného pozemku. no my jsme vlastně spekulanti taky - koupili jsme louku před domem, aby nám tam nikdo nemohl nic postavit, třeba mobilní dům 8-) :-D samotná cena louky ok, ale to lítání kolem toho - mít 45 metrů čtverečních, tak mě nikdo nedonutí to už kvůli tomu lítání prodat za pár stovek nebo pár tisícovek.
Odpovědět
@nemec ... nevím, jaký záměr (kromě peněz) by tam mohl mít člověk, který má v ČR několik desítek různě velkých parcel (z toho žádnou další v okolí), bydlí 30 km od pozemku o kterém je řeč a ten pozemek sousedí jen se silnicí a naším pozemkem (za silnicí jsou souvislé pozemky dalších lidí, kteří tam bydlí). Pozemek mu je tedy naprosto k ničemu, my 10 metrů od toho pozemku máme dům, takže je náš postoj celkem pochopitelný. Pokud vím, tak ten člověk si ten pozemek nevybral, ale dostal ho od státu náhradou za jiný pozemek. Mapka z katastru by to jasně vysvětlila, tu ale z pochopitelných důvodů přikládat nebudu :-) A ptala jsem se na zkušenosti, díky.
Odpovědět
Článek se načítá
@nemec ale jinak děkuju, rozesmál jsi mě. Představila jsem si, jaké zájmy by na tom místě mohl kdo mít. Je to vesnice p...l světa, přímo v křižovatce a obehnáno naším pozemkem, navíc je to hodně, opravdu hodně prudký kopec. :-D Nicméně vyloučit se bohužel nedá nic.
Odpovědět
@lenka5731 musim rict, ze pokud ten sucasny vlastnik neni ve vate nebo uplne hloupy, pak vam to opravdu neproda za par korun (ale na otuknuti vlastnika je to dobry zacatek). Ja osobne bych kvuli par tisicum asi ten mumraj nepodstupoval...ale uvidite, jak zareaguje vlastnik...
Odpovědět
@flakac to si myslíme taky... našli jsme si o něm něco na internetu a bohužel negativního
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?