Rozhodování o koupi domu - jak dlouho vám trvalo?

a byli jste si jisti,meli jste strach i radost? ..
Odpovědět
Moje zkušenost je divoká - vybrali jsme dům, byli jsme třikrát na prohlídce, prošli celou vesnici, koukali jsme, kde je školka, škola, odchod, hospoda; několikrát projeli cestu do a z Brna, promysleli ze všech stran. Poté jsme zarezervovali a pak jsme si to celé rozmyslela... a z koupě domu sešlo.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si ze srandy řekli, že bychom se mohli kouknout na baraček v RK, byli na pár prohlídkách a u poslední jsme hned věděli, že je to ON ten pravý. vše trvalo asi měsíc-vybírání.
Odpovědět
@malovani no tohle je v miste kde to zname,jen je to trochu dal do prace,ale dobry spoje..
Odpovědět
@mischel117 prave my jsme taky zatim vybirali jen kratce..tak jsem rozhozena z te rychlosti
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta my jsme se pro barák, který jsme byli navštívit rozhodli během večera...sice cesta k němu byla náročna, psychický deptající ale vyplatilo se
Odpovědět
@mischel117 my tak nejak ten den rekli jen mezi nama,ze to vezmem,dalsi den jsme pocitali a projizdeli net..je to vyhodna poloha,prace se treba najde jinde-bliz-snad...nejak nwm co me tam dostalo...pokud se to zopakuje na dalsi prohlidce je to jasny
Odpovědět
Profilova fotka
Jeden den jsme našli na netu baráček a pak ještě na googlu prohlíželi okolí. Za pár dní jsme šli na oficiální prohlídku (a báli se, že se nám to bude líbit :-) ) ... no a večer jsme jim volali, že to bereme. Ještě že tak. Tři dny na to se jim ozvala další zájemkyně a že to koupí hotově. Jej, majitelé se ale zdají fér a dají to nám, protože jsme byli první (no a to jsme ještě uhádali slevu :-D ) No a dneska rezervačka. Už jsme byli ale asi na 4 prohlídkách. Pokaždé se to líbilo jen jednomu a druhý měl zásadní problém. Ten poslední nás chytl oba dva, tak snad to vyjde. Někdy si myslím, že rychlé rozhodování není na škodu. Pokud to cítíte, že je to ono, proč ne :-)
Odpovědět
My se rozhodli během jednoho dne, že postavíme, pak jsme zařizovali pozemek od našich pro převod na nás a pak hned vybrali firmu. Moc jsme nic neřešili. Do roka jsme bydleli. Třeba půdorys jsem si vybrala už dávno v jednom katalogu a jen projektant ho přizpůsobil. Byla to rychlovka. :-) Kdybych kupovala dům, tak bych asi řešila více. Už by mi hlodalo hlavou, proč se prodává, co sousedi...?
Odpovědět
Mys e rozhodli, že se začneme dívat po domečcích...dva měsíce jsme koukali po inzerátech, u sedmi domů byli na prohlídkách. Pak jsme měli tři favority, vzali jsme mé rodiče a jednu známou z oboru a vyrazili ty favority objet. Zbyl jen jeden, manželův šampión. Od dne, kdy jsme se poprvé rozhodli, že dům chceme, uběhl třičtvrtě rok, než jsme dům koupili - měli jsme prochozené okolí, sousedy, katastr, ale řešila se sousedovic exekuce. Te'd už půl roku bydlíme a rekonstruujeme, a ničeho nelituju. Místo krásné, sousedi v pohodě, s exekucí problém není. Chtěli jsme stoletý dům, tak ho máme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme o baráku mluvili x let, pak jsem manželovi řekla, že finančně už na tom lépe nebudeme - vrátila jsem se po mateřské do práce. No v červnu jsme tak začali koukat, byli jsme se podívat na tři baráky. A ten třetí vyhrál. První se nelíbil manželovi, druhý mě - kvůli schodům a vzhledem k ceně spousty sice malých ale nákladných oprav, třetí vyhrál po stránce bezbariérovosti (kvůli synovi) a pak, že si diktuji provedení koupelny, podlah, dveří, kuchyně. . . V polovině listopadu jsme podepsali rezervačku, před týdnem smlouvu o dílo - už se začínají dělat dodělávky, koncem ledna by mohlo být připraveno ke kolaudaci a k podpisu kupní smlouvy. Hypotéka je schválena.
Odpovědět
@dracula @dracula tak když ti umře mamka a zdědíš barák a jeden už máš,takten druhej prodáváš..většinou je to prodej z dědictví
Odpovědět
Profilova fotka
já se rozhodla někdy na jaře, kdy to vypadalo špatně ve vztahu a měla jsem zákaz pořízení psa, že se odstěhuju rovnou do svýho ať se nemusím s nikým hádat o to, zda psa ano nebo ne. V létě už jsem měla ten "svůj", ačkoli teda uzpůsoben finančním možnostem. Zamilovala sem se do něj na první pohled a cítíila jsem prostě, že to je on. Dneska na tom vidím akorát jediný blbý rozhodnutí - že do toho de člověk sám s tím, že nemá moc šancí na další vztah a kdybych tenkrát vědela, co vím dneska, asi bych chtěla 3 místnosti a ne jen 2. Takže inzeráty a domy jsem procházela asi 4měsíce a ten můj, o tom bylo jasno hned, jak sem si ho prošla.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petruskapeta to jste hodně rychlí. My jsme se rozhodli, že chceme svůj vlastní dům celkem rychle, ale pak když jsme dům hledali (6 let) a vybírali ( viděli jsme 30 domů) přicházeli různé nejistoty o našich možnostech, schopnostech a motivace různě kolísala. Za tu dobu jsem získala spoustu nových zkušeností, znalostí ke koupi domu potřebných a nakonec jsme dům koupili a nelitujeme. Slíbila jsem si, že jednou o tom napíšu knihu..Kuk na moji stránku. A hodně štěstí, odvahy a ostražitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my celkem intenzivne vybirali byt nebo dum cca 6 tydnu, spousta prohlidek (v podstate denne aspon jedna prohlidka), ruzne varianty (byt/dum, novostavba/k rekonstrukci), ja favorita nasla, ve vsem vyhovuje podminkam a pozadavkum, ktere jsme si s manzelem predem rekli, ja bych nemela problem vzit to takhle rychle, proste to byl jediny byt v nasich financnich monostech, kde jsem si predstavila, ze by tam behali deti a ze bychom tam mohli spolecne i zestarnout, takze pro mne rozhodnuto, ale manzel se nejak zasekl, nedokaze rict konkretni duvod, taky se mu pritom libil, ale proste vaha, pry co kdyz najdeme neco lepsiho, tak dostal ukol najit neco co v porovnani s tim mym favoritem vyhraje, no dopadlo to tak ze tyden hledal a nic nenasel a ted se uz dva mesice nic nedeje... zadne dalsi vyhovujici inzeraty se ani nikde neobjevili, takze nevim na co on porad ceka ze se nekde objevi :-/ asi je to o povaze, ja kdyz se pro neco rohodnu, tak uz o tom rozhodnuti pak nepochybuji, takze bych urcite mela spis radost a do noveho vlastniho bych se tesila :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?